Hrvatski Fokus
Gledišta

Nikad dosta novaca…

Znaju li Zvonko Milas i Ivan Anušić tko je Tomislav Žigmanov!?

 

Dolaze izbori za novo Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV) i Tomislavu i njegovoj Jasni treba mnogo novca da plate glasove svojim elektorima kako se ni ovog puta HNV u Srbiji ne bi birao po sistemu „jedan čovjek jedan glas“, jer oni znaju da nemaju glasove ovdašnjih Hrvata!!!

Iako poreski obveznici iz Republike Hrvatske daju 80 posto od ukupnih    sredstava za hrvatsku nacionalnu zajednicu u Srbiji, njih dvoje i dalje hodaju diljem Hrvatske (po raznim „sastali se bećari“ i sl.) proseći još kuna i eura! Pa „Glas Istre“ piše o „Baranjskom bećarcu“ u Topolju: “Okrugli stol održan je u baranjskom mjestu Tupolju, u sklopu obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije.

Državni tajnik za Hrvate izvan RH Zvonko Milas važnim je istaknuo “osvijestiti” Hrvate u Republici Hrvatskoj o svemu onome što naši sunarodnjaci jesu, što prolaze i s čime žive’.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je kako nikada nije dovoljno brige i osjećaja prema našem narodu izvan Hrvatske. Zastupnik (čiji?!) u Skupštini Srbije Tomislav Žigmanov kazao je da gotovo 80 posto sredstava koje hrvatska zajednica u Srbiji ima na raspolaganju, izdvajaju Vlada RH, hrvatske županije i gradovi”. 

Jako lijepo, ali Zvonko Milas i Ivan Anušić nikada pri “osvješćivanju” Hrvata u Hrvatskoj ne kažu da ta ogromna sredstva idu praktično u ruke Tomislavu i njegovoj Jasni te nekolicini njihovih poltrona u Subotici.

Zvonko Milas i Ivan Anušić nikada pri “osvješćivanju” Hrvata u Hrvatskoj ne kažu da je Tomislav prevarama, manipulacijama i lažima uzurpirao sva ključna mjesta u hrvatskoj manjinskoj zajednici u Republici Srbiji.

Zvonko Milas i Ivan Anušić nikada pri “osvješćivanju” Hrvata u Hrvatskoj ne kažu da Tomislava kao zastupnika u srbijanskom parlamentu nisu birali ovdašnji Hrvati, već da se tamo ugurao povijesnom prevarom nad svim Hrvatima svijeta, i da on ne može biti zastupnik Hrvata u Srbiji!

Zvonko Milas i Ivan Anušić nikada pri “osvješćivanju” Hrvata u Hrvatskoj ne kažu da se u Subotici ne gradi nikakva “Hrvatska kuća” i nikada ne govore još o nizu sličnih laži i prevara Tomislava i njegove Jasne.

A hrvatske kulturne udruge u Srbiji, u kojima se odvija život ovdašnjih Hrvata, nemaju skoro ništa od tog novca, posebno ne one čiji predsjednici nisu lojalni Tomislavu Žigmanovu i Jasni Vojnić. Ovi ih čak otvoreno i direktno ucjenjuju dodjelom sredstava!

Hrvati cijelog svijeta osvijestite se dok Tomislav i njegova Jasna nisu potpuno uništili našu ovdašnju zajednicu!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Udbin gojenac Mario Plenković

HF

Ne dam na Žigmanova. Čovik radi kako smatra da triba. I neka radi. Prije će pogrišit…

hrvatski-fokus

Daleko je Ruma!

hrvatski-fokus

Osam od 10 izbornih jedinica odstupa

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više