Hrvatski Fokus
Gledišta

Gubitnik sve zadovoljniji!

Za njega je poraz – pravi podvig!

 

Umjesto da da neopozivu ostavku na mjesto predsjednika DSHV-a zbog nakaradne politike (odbijanje koalicije s drugom hrvatskom strankom u Srbiji i koaliranje s Bošnjacima sa Sandžaka) te potpunog debakla na izborima, Tomislav Žigmanov izmišlja razloge poraza i ovaj poraz proglašava „pravim podvigom“!!!

Uz to da ga ovdašnji Hrvati nisu nikada birali na bilo koju funkciju, sada im vrijeđa i zdrav razum!!! Naime, na facebook portalu DSHV-a (14. siječnja 2024. godine) je predsjednik DSHV-a objavio reagiranje DSHV-a (cijele stranke!?) na reagiranje predsjednika DSHV-a Tomislava Žigmanova povodom objave rezultata izbora (!): (citatat u cijelosti)

DSHV – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini

Reagiranje predsjednika DSHV-a Tomislava Žigmanova na objavu konačnih rezultata izbora za narodne zastupnike Narodne skupštine Republike Srbije, na temelju kojih će koalicija “Ujedinjeni za pravdu” u novom sazivu imati dva narodna zastupnika:

“Postignuto i ostvareni rezultati Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini na ovim izborima, s obzirom na uvjete, kontekste i pogibeljnoj izloženosti, pravi su podvig! Naša koalicija sa Stranka pravde i pomirenja – SPP je parlamentarna i nastupat ćemo u borbi za naše interese zajedno!

Na tako što nas obvezuje kako 5.000 glasova Hrvata, tako i dosadašnje dosljedno djelovanje. Naša bitka će i dalje uračunavati i važne psihološke i narativne komponente, o kojima ne govorimo često. Već desetljećima nas neprijatelji svih boja i vrsta karakteriziraju kao nesposobnu, autoritarnu, suboticocentričnu te posvađanu i razjedinjenu zajednicu koja je maltene osuđena na propast. Jedan od većih uspjeha DSHV jeste upravo da je ova kriva i nametnuta predodžba, barem u RH, u svojim temeljima dekonstruirana, a rezultati izbora tako što također potvrđuju”.

X, 14. 1. 2024.. https://www.rts.rs/…/rik-rezultati-konacni-izbori-2023… (kraj citata)

No, svako novo reagiranje prezadovoljnog luzera otkriva sve više njegov karakter manipulanta, prevaranta, plagijatora i lažova i sve više ogoljuje uzroke katasrofe DSHV-a na izborima. Ovaj put sam potvrđuje da je za njega glasovalo 5.000 Hrvata (što je također upitno obzirom na luzerovu sklonost  lažima), a upravo to dokazuje da za njega nisu glasovali Hrvati (39.107), već isključivo njegovi „bunjevački hrvati“ iz Subotice i okolice!!!

Prezadovoljni luzer

U predizbornim aktivnostima prezadovoljni luzer je upravo na istom facebook portalu objavio 16. prosinca 2023. godine (u 14:51 h) gdje se nalazi bunjište njegovih glasova: (citat)  

…od Krivaje do Čikera, sa Čikerije, Šebešića, Ugarnica, Pavlovca, Hrvatskog Majura, Verušića Gornjeg i Donjeg, Bikova, Kapunje, Madaraša, Gabrića…, od Donjeg do Gornjeg tavankutskog puta…, iz Male Pešte i Male Baje…, iz krajeva: Matkovićevog, Franciškovićevog, Šabićevog, Stipićevog, Skenderovićevih i svih šorova: Ivandekića, Milodanovićevog, Prćićevog, Dulićevog, Orčićevog, Neorčićevog… (kraj citata)

Tu su, uz subotičke “bunjevačke hrvate”, uglavnom tih 5.000 glasova, a što prezadovoljni luzer proglašava pravim podvigom!!!

Taj njegov osobni “podvig” preostalih 34.107 Hrvata u Republici Srbiji smatra do sada najvećom izbornom katastrofom i pravim političkim debaklom, posebno što će ih u srbijanskom parlamentu sada umjesto Mirka Ostrogonca (što je također bila katastrofa) zastupati Usame Zukorlić i Edin Đerlek  (nemaju drugog posla uz probleme svojih Bošnjaka na Sandžaku)!!!

Nadamo se da će i Zagreb konačno u temeljima dekonstruirati ove manipulacije, obmane, plagijate i laži prezadovoljnog luzera!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Pismo generalu Željku Glasnoviću

HF

Hoće li doći do promjene izbornih jedinica?

hrvatski-fokus

Bacanje prašine u oči

HF

Milanovićevo guranje na Pantovčak

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više