Hrvatski Fokus
Kultura

Ciklus cvijeća Borisa Jagačića

Nesporna je ljepota cvijeta

 

Najnoviji ciklus fotografija suvremeni hrvatski fotograf Boris Jagačić posvetio je u jednom trenutku i jednostavnom i vrlo složenom motivu, motivu cvijeta, u punoj njegovoj snazi, u času eksplozivne i nezadržive ljepote, u smiraju i proplamsaju.

Cvijet koji se ističe svojim izgledom, često i neusporedive krasote, Jagačić istražuje i doživljava kao zasebni estetski fenomen današnjeg svijeta, u kome je divnog sve manje a onog drugog, obrnutog sve više, kontinuirano, otkada, valjda od samoga početka ili prapočetka.

Razmišljati o čudesnoj raskoši oblika pojedinog cvijeta ili o galeriji, nizu lijepih i otmjenih latica, uspravih kruna, govoriti o neponovljivim i bojama i mirisima što okružuju ovo čarobno raslinje, prirodno je reakcija u susretu s njima.

No, ovaj ciklus ima i jednu svoju osobitost, Jagačić fotografira cvijeće kao osamljene biljke fantastične cvatnje, neopisivog šarma i privlačnosti, kao izdvojene jedinke u često nemilosrdnom svijetu koji nema vremena niti za sebe a kamo li za neodoljivu ljepotu cvijeta.

No, naravno, nesporna je ljepota cvijeta, stoga, odvojite nekoliko trenutaka i promotrite prvi cvijet koji ugledate, vjerujte, iznenaditi će vas.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Pustošitelji

hrvatski-fokus

Crno crveni ciklus Mladena Žunjića

HF

Zanimljivi slikarski opus Mire Čugure

HF

Suvremeni armenski slikar

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više