Hrvatski Fokus
Znanost

Austrijski ministar zdravstva i medicinska struka osporavaju odgovornost za masovne smrtne slučajeve uzrokovane “cjepivom” i štetu po zdravlje

Prebaci svaku odgovornost na liječnike

 

Johannes Rauch, austrijski ministar zdravstva krajem lipnja 2022. nakon višemjesečne suspenzije najavio je službeno ukidanje nametnute obveze cijepljenja protiv COVID-19. Zakon o obvezi cijepljenja protiv COVID-19 donesen je u studenome 2021. i trebao je stupiti na snagu u veljači 2022. A sada je austrijski ministar zdravstva izjavio da će kontroverzni zakon biti ukinut u srpnju.

Ubrzo nakon toga, dr. Paul Craig Roberts upozorio je širu javnost o tekstu koji je objavio austrijski regionalni tjednik „Wochenblick“: „U Austriji je golema šteta ljudskom životu i zdravlju koju su uzrokovala ‘cjepiva’ protiv Covid-19 dovela do toga da austrijski ministar zdravstva prebaci svaku odgovornost na liječnike koji su „izdali svoju medicinsku odgovornost da informiraju pacijente o rizicima cjepiva.“ Naravno, da su liječnici to učinili, bili bi kažnjeni za „širenje dezinformacija.“

Austrijska vlada je bila ta koja je pokušala propisati prisilno cijepljenje svakog Austrijanca. U stvari, „pandemija Covida“ bila je vježba masovnog dezinformiranja „zdravstvenih vlasti,“ poznatih kao marketinški agenti za vodeće svjetske farmaceutske kompanije – Big Pharma, nesposobnih, bezumnih političara i kurvinih medija koji su lagali ‘kroz zube’ i nastavljaju to činiti“, napisao je dr. Roberts.

Čekić odgovornosti: Ministar zdravstva potvrdio – liječnici odgovorni za štetu uzrokovanu cjepivom

Zastupničko pitanje ambicioznog FPÖ-ovog zastupnika mag. Gerald Hausera stavilo je ‘zelenog’ ministra zdravstva Johannesa Raucha pod znatan pritisak. No, udar na tvrdo tlo stvarnosti posebno će pogoditi onaj dio liječničke struke koji je naivno povjerovao uvjeravanjima ministarstva bez dokaza da su pripravci protiv ‘korone’ sigurni. (FPÖ – ‘Freiheitliche Partei Österreichs’ je desna, populistička, nacionalna i konzervativna stranka Austrije, treća politička stranka s 30 zastupničkih mjesta, op.prev.).

U odgovoru na deset stranica na pitanja o odgovornosti za injekcije cjepiva protiv Covid-19 postalo je jasno: ministar Rauch se očito prestrašio i ‘otresao’ sa sebe odgovornost o cjepivima. Oni (tj. liječnici, op.prev.)  bi morali ispuniti svoju obvezu davanja informacija. U suprotnom, ponovljeno nepoštivanje moglo bi rezultirati strašnim kaznama do 14.000 eura.

Još u srpnju prošle godine Wochenblick je izvijestio da bi liječnik koji provodi cijepljenje vrlo vjerojatno mogao biti smatran odgovornim u slučaju štete uzrokovane cijepljenjem. To je kada pacijent nije unaprijed dovoljno informiran o mogućim negativnim posljedicama injekcije cjepiva, kao što su mnoge dobro poznate i ozbiljne nuspojave. Jer, kako je Hauser više puta naglasio: „Cijepljenje je problem, a ne bolest!“ A sada bi ‘ubod’ protiv korone mogao postati problem za mnoge liječnike koji se bave cijepljenjem protiv COVID-19. Neumorni zastupnik FPÖ-a, mag. Gerald Hauser, koji je u više navrata predstavio vladi mnoge sofisticirane upite, naglasio je za Wochenblick:  „Bez mog nevjerojatnog tima, ovaj enormno veliki broj pogodaka ne bi bio moguć. Samo mnogi sati istraživanja koji su potrebni za pripremu dobro utemeljene istrage to su omogućili, sam to nikada ne bih mogao,“ rekao je zastupnik FPÖ-a Gerald Hauser i istaknuo važnost svog tima.

Rauch odgovornost prebacuje na liječnike

Upravo to potvrđuje i odgovor ministra zdravstva na zastupničko pitanje. Čini se da pokušava izvući vlastitu glavu iz omče koja se sve više steže i želi izbjeći odgovornost. Iako je propisao „cijepljenje,“ odgovornost se u potpunosti prebacuje na liječničku struku.

Liječnici moraju pojasniti – u protivnom postoje stegovne i odgovorne posljedice

Liječnici bi morali unaprijed pružiti dovoljno informacija o prednostima i rizicima liječenja kako bi dotična osoba mogla donijeti informiranu i slobodnu odluku. Posljedice za liječnike također se spominju u odgovoru: „Funkcija informacije je zaštititi slobodu odlučivanja dotične osobe (tj. pacijenta) i pripada medicinskim profesionalnim dužnostima. To se može kazniti prema upravnom i/ili disciplinskom zakonu, kao i imati posljedice prema zakonu o odgovornosti.“

To bi moglo dovesti do iznimno bolnog buđenja za one provoditelje cijepljenja koji su se oslanjali na izjave Ministarstva zdravstva da su cjepiva protiv COVID-a sigurna. Sada bi na lakovjerne liječnike mogao stići pravi tsunami tužbi.

Wochenblick navodi: „Danas smo razgovarali s našim prijateljem liječnikom: Liječnici ne smiju prijaviti nikakvu štetu od cjepiva, čak ni sumnjive slučajeve! Stroge upute Liječničke komore. Svakome tko to prekrši oduzima se pravo obavljanja posla…“

Izobrazba liječnika i farmaceutska industrija

Odgovor na Hauserov upit također otkriva još jednu točku o kojoj je Wochenblick već detaljno raspravljao (uključujući ovdje,  ovdjeovdjeovdje i ovdje – pogledati poveznice): golem utjecaj farmaceutske industrije na medicinsku struku i cijeli zdravstveni sustav. Samo u 2020. Pfizer je ‘upumpao’ preko 31 milijun eura u austrijski zdravstveni sustav. Odgovor austrijskog ministra zdravstva Johannesa Raucha pokazuje da su održana ukupno 143 tečaja za ‘doktore cijepljenja’ na temu cijepljenja protiv ‘Covida.’ Organizaciju DFP, koja prati/vodi ove događaje kako navode na  svojoj web stranici, sponzoriraju farmaceutske tvrtke Sanofi, Merck Sharp & Dohme, Valneva i Johnson & Johnson i Janssen. Stoga se postavlja pitanje koliko se na takvim „događanjima“ detaljno rješava šteta uzrokovana cijepljenjem.

Kazne za liječnike do 14.000 eura

Odgovori na pitanja od četiri do sedam jasno pokazuju da  liječnička struka snosi punu odgovornost kao i odgovornost u vezi s cijepljenjem i njegovim nuspojavama te da je  prepuštena Ministarstvu zdravstva. Jer Rauch se „oprao“ sljedećom izjavom : „Opseg medicinske edukacije je godinama prikazan u austrijskom planu cijepljenja i mogu pretpostaviti da liječnici rade u skladu s preporukama i najnovijim dostignućima.“

Kako  je prošle godine detaljno izvijestio Wochenblick, kazna za kršenje obveze prijave nuspojava ili neučinkovitosti (prema Zakonu o lijekovima) iznosi 7.500 eura, a u ponovljenim slučajevima do 14.000 eura. No, začudo,  još uvijek nije zaprimljena niti jedna ovakva obavijest. Kako se čini, ‘okrivljeni’ / pogođeni moraju sami nešto poduzeti.

Je li ‘proboj’ cjepiva nuspojava?

Sumnju na nuspojave uvijek treba prijaviti, rekao je Rauch. Ovo izvješće mora se poslati Saveznom uredu za sigurnost u zdravstvu (BASG). Osim toga, pacijenti i njihovi rođaci također mogu dobrovoljno prijaviti nuspojave izravno BASG-u. Nuspojava je svaka reakcija na cjepivo koja je štetna i nenamjerna. U slučaju cjepiva, to također uključuje nedostatak učinka. Stoga se postavlja pitanje: Je li već nuspojava koju je moguće prijaviti ako se osoba liječena genima naknadno zarazi koronom i doista se razboli – tj. ima takozvani „proboj cjepiva”? (Proboj cjepiva je proboj virusa ili bakterije nakon cijepljenja s posljedicom izazivanja bolesti).

Cijepni status uglavnom nije evidentiran

Posebno je eksplozivna točka u odgovoru na osmo pitanje:  evidentira li se uopće status cijepljenja? Kada liječnik uzima povijest bolesti (anamnezu) pacijenta, morali bi biti evidentirani i svi podatci o uzimanim lijekovima i primijenjenim cijepljenjima jer inače se ne može uspostaviti veza između simptoma i prethodne injekcije.

Mnogi liječnici koji liječe nuspojave cijepljenja žale se da upravo ti podatci o cijepljenju protiv korone vrlo često nedostaju u povijesti bolesti. Prema ministru zdravstva, „ne postoji izričita zakonska obveza prikupljanja ‘cijepnog statusa’.“ Ali: „U sklopu anamneze moraju se dobiti svi podatci koji su potrebni za razjašnjenje kliničke slike. Ako postoji sumnja na nuspojavu cijepljenja ili izostanak očekivane učinkovitosti,“ liječnici su dužni odmah prijaviti BASG-u.

Ilegalna sinkronizacija podataka?

Na petoj stranici odgovora pojavljuje se još jedna pikantna točka. Ministar zdravstva piše: „Ako potpuno cijepljene osobe dobiju COVID-19, to se zove proboj cjepiva. Kako bi se spriječilo nedovoljno prijavljivanje, podatci iz sustava za epidemiološko izvješćivanje EMS uspoređuju se s podacima iz e-kartice cijepljenja. Postavlja se pitanje je li ovaj postupak uopće legalan prema zakonu o zaštiti podataka. Kao što je poznato, ELGA je odbila voditi registar cijepljenja kako se ne bi učinila pravno ranjivom (izvijestio je Wochenblick).

Ministarstvo zdravstva ništa ne radi

Na pitanje što ministarstvo poduzima da osigura prijavu nuspojava, ministar Rauch odgovara da je sva odgovornost na liječnicima. Dakle, samo Ministarstvo zdravstva ne radi apsolutno ništa!

Izvor:

  1. Wochenblick: „Haftungshammer: Gesundheitsminister bestätigt – Ärzte bei Impfschäden verantwortlich“; 22. 6. 2022., www.wochenblick.at/corona/
  2. Paul Craig Roberts, PCR Institute for Political Economy: „Austrian Health Minister and Medical Profession Dispute Responsibility for Massive COVID “Vaccine” Deaths and Health Damage“;  1. 7. 2022. www.paulcraigroberts.org/2022/07/01/

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Eduard Miloslavić – slavni hrvatski patolog i sudski medicinar

HF

Veliki prasak

HF

Kinezi na Geoekonomskom forumu

HF

Nanočestice aditiva u hrani

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više