Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Govor mađarskoga predsjednika vlade Viktora Orbána u Dallasu u Teksasu

Komunisti se okupljaju s liberalima. Nije ih lako pobijediti. Diljem svijeta oni se dižu iz pepela, okupljaju se s liberalima i vraćaju se jači nego ikad

 

Mađarski premijer Viktor Orbán održao je govor na konferenciji američkih konzervativnih snaga u Teksasu. Orbán, koji se smatra glavnim buntovnikom protiv pokvarene Europske unije, održao je impresivan i za liberalnu elitu prilično hrabar i izazovan govor. Ponovno je uzburkao javnost govorom o ilegalnim migracijama, istospolnim brakovima, “lijevim medijima”.

»Hvala svima, lijepo je biti ovdje. Jako mi je drago doći k vama u Teksas, državu “usamljene zvijezde” velikih Sjedinjenih Američkih Država. Ako sam u pravu, država “usamljena zvijezda” znači da su neovisnost, sloboda i suverenitet glavne vrijednosti u tom dijelu zemlje. Ako je to istina – a vjerojatno i jest, sudeći po ovomu što ovdje vidim – onda imamo puno toga zajedničkog iako su Mađarska i Dallas udaljeni 8000 kilometara. Moja zemlja, Mađarska, je zemlja “usamljene zvijezde” u Europi. Glavna razlika između naših zemalja je što, nažalost, naftna kompanija Ewing ne plaća porez na dobit u Budimpešti. Borimo se za neovisnost, slobodu i suverenitet. Neovisnost, sloboda i suverenitet su ono za što smo se mi Mađari borili u proteklih 500 godina. Kršćanstvo smo ispovijedali u Srednjem vijeku, a ispovijedamo ga i danas u moderno doba; borili smo se za kršćansku demokraciju u XX. stoljeću i nastavljamo se boriti do danas.

Naša zemlja od 15 milijuna stanovnika nalazi se u samom srcu Europe i ima potpuno jedinstven jezik. Papa Franjo mi je jednom rekao da Mađarska jača službeni jezik i na nebu, jer je potrebna cijela vječnost da se nauči. To i nije tako daleko od istine, to je vjerojatno sve što trebate znati o Mađarskoj. Što se mene tiče, znajte – ja sam staromodni borac za slobodu, također sam premijer s najdužim stažem u Europi i jedini politički čelnik na našem kontinentu koji se protivi dominaciji migranata. Imam petero djece i petero unučadi.Na čelu sam države koja je iz dana u dan prisiljena pružati otpor progresivnim liberalima. Postoje mnoge stvari o kojima srednjoeuropski čelnik stare škole, protivnik komunizma i borac za slobodu koji je odrastao pod komunističkim režimom, nije mogao ni sanjati. Među njima je prilika da govori ovdje na Konferenciji konzervativne političke akcije u Sjedinjene Američke Države, u zemlji slobodnih ljudi, gdje se duh slobode osjeća jače nego bilo gdje drugdje na Zemlji. Danas mi se taj san ostvario, zbog čega sam beskrajno sretan i zahvalan. Zahvaljujem se organizatorima na pozivu, posebno Mattu Schlappu (predsjedniku Unije američkih konzervativaca) i svima vama na toploj dobrodošlici. Najugledniji konzervativci u SAD-u htjeli su da govorim na njihovoj konferenciji.

U posljednja dva-tri tjedna stalno sam razmišljao o tomu što točno žele čuti od mene. Dolazim iz zemlje s tisuću godina bogate povijesti, ali, budimo iskreni, Mađarska je još daleko od statusa velike velesile. Ali SAD već ima taj status i zapravo bi vaši čelnici trebali održati uvodne govore na konferencijama u Mađarskoj. Vjerujem da ste svojim pozivom uspjeli mnoge zbuniti. Primjerice, ljevičarske medije. Već vidim sutrašnje naslove: “Ekstremni desničar, europski diktator, rasist, antisemit i Putinov trojanski konj drži govor na konferenciji konzervativaca.”

Ne želim im davati ideje, jer oni i bez mene znaju pisati lažne vijesti. Umjesto toga, reći ću vam istinu. U Mađarskoj smo usvojili politiku potpunog odbacivanja rasizma i antisemitizma, stoga je jednostavno neumjesno optuživati ​​nas za to, a oni koji šire takve vijesti su idioti. Cijela industrijska korporacija za namjerno iskrivljavanje činjenica.Vjerojatno su i progresivne nevladine organizacije zbunjene. Vjerojatno su već počeli raditi na takozvanom “istraživanju” u kojem će Amerikancima reći kako sam uništio Mađarsku i demokraciju. Prema njihovom istraživanju, uspio sam uništiti mađarsku demokraciju 2011., zatim ponovno 2012., zatim 2013. i 2014., 2015. i 2016. – i tako svake godine. Ali kako bih mogao uništiti nešto što je već uništeno? Morate biti ludi liberal da odgovorite na ovo pitanje.

Amerika pritišće Europu. I na kraju, svojim pozivom iznenadili ste vrh Demokratske stranke. Želim jasno reći: mi poštujemo američku vladu, mi smo ovdje gosti i moramo se ponašati jednako pristojno kao predstavnici sadašnje administracije. Ali postoji i druga strana medalje koja se ne može zanemariti. Vaša administracija vrši ideološki pritisak na Europu, posebice na Bruxelles. Ništa nam ne koristi. Samo negativno.Obamina administracija nas je pokušala natjerati da promijenimo temeljni zakon Mađarske i iz njega izbacimo kršćanske i nacionalne vrijednosti. Razumijete li? Vodeća sila slobodnog svijeta nas je htjela natjerati da promijenimo Ustav u skladu s liberalnim konceptom globalizma. Zvuči čudno.

Iznenadilo nas je i donijelo dosta problema, ali uspjeli smo sa svime izaći na kraj. Od tada više nismo na popisu favorita američkih demokrata. Nisu htjeli da dođem ovamo i dali su sve od sebe da zabiju klin između nas. Oni me mrze i klevetat će moju zemlju, kao što mrze vas i kleveću Ameriku za koju se zalažete. Svi znamo kako to funkcionira.Progresivni liberali nisu htjeli da dođem, jer su točno znali što ću vam reći. Želim reći sljedeće: moramo udružiti snage. Mi, Mađari, znamo kako pobijediti neprijatelje slobode na političkom bojnom polju.Mađari su pobijedili komunizam koji nam je nametnuo sovjetska vojska i oružje. Trebalo je vremena. Borbu smo započeli 1956. pa opet 1990. Ali uspjeli smo. Naši su očevi učinili prvi korak, a mi, njihovi sinovi, dobili smo rat. Znamo na čemu možemo zahvaliti Ronaldu Reaganu.

Komunisti se okupljaju s liberalima

Nije lako pobijediti komuniste. Diljem svijeta oni se dižu iz pepela, okupljaju se s liberalima i vraćaju se jači nego ikad. Ako netko sumnja da su progresivni liberali i komunisti jedno te isto, neka pita Mađare. Borili smo se s oboje i mogu vam reći da su potpuno isti. Morali smo ih ponovno pobijediti i od 2010. nastavljamo pobjeđivati, bez prestanka. Posljednji put to se dogodilo uz odobrenje Donalda Trumpa, kojemu smo jako zahvalni. Toliko pobjeđujemo da se sami sebi čudimo. Navika pobjeđivanja ukorijenjena je u našim životima, ali, kao što znamo, ne trebamo se zavaravati prošlim uspjesima. Saborski sam zastupnik 32 godine, od toga 16 u oporbi i 16 kao premijer. Tijekom tog vremena naučio sam važnu lekciju: gubitnici nikad ne pobjeđuju, a pobjednici nikad ne odustaju. To je tajna naših pobjeda. Domovinu treba podržati i u dobru i u zlu.

Dragi prijatelji, došao sam predložiti da međusobno podijelimo iskustva. Došao sam reći da naše vrijednosti – ljudi, kršćanski korijeni i obitelj – mogu donijeti uspjeh na političkom polju. Čak i u modernom svijetu, kada političkim životom upravlja liberalna hegemonija, došao sam vam reći kako smo uspjeli promovirati naše vrijednosti i popularizirati ih u Mađarskoj. Možda će vam naša priča pomoći da sačuvate veličinu Amerike.

Evo naše priče. Ključ uspjeha naše priče je da dajemo barem sto posto tijekom borbe. Govorimo istinu i iznosimo istinu, čak i ako se zbog toga dobra polovica svijeta okrene protiv nas. Ne možete pobijediti bez entuzijazma. Ili daš sve od sebe i pobijediš, ili ne riskiraš i izgubiš. Dakle, prije svega, trebali bismo vjerovati našim judeo-kršćanskim učenjima, jer nam u procesu donošenja odluka pomažu razlikovati dobro od zla.

Vjerujući u Boga, vjerujete i da je čovjek stvoren na sliku i priliku Božju. Stoga treba pokazati hrabrost i kada se radi o najosjetljivijim temama poput migracija, rodnog identiteta i sukoba civilizacija. Ne brinite, kršćanski političar ne može biti rasist. Ne bismo se trebali ustručavati izazvati naše protivnike po ovim pitanjima.

Progresivci pokušavaju otrgnuti Zapad od njegovih kršćanskih korijena

Budite uvjereni da nas kršćanske vrijednosti sprječavaju da odemo predaleko. Nadalje, znamo da će na kraju naših života doći trenutak kada ćemo biti suđeni za svako djelo koje smo učinili. Tu se ne može ništa, postoje određeni okviri. Kao što je Clint Eastwood rekao: “Čovjek mora znati svoje granice.” Ali, nažalost, lijevi političari uopće ne vide granice.Prijatelji, u ovom trenutku progresivci ponovno pokušavaju otrgnuti zapadnu civilizaciju od njezinih kršćanskih korijena. Prelaze crtu koja se ne smije prijeći. Odsijecanjem zapadne civilizacije od judeo-kršćanskog nasljeđa događaju se strašne stvari. Budimo iskreni, sve zlo u modernoj povijesti počinili su mrzitelji kršćana. Nemojte se bojati nazvati svoje neprijatelje pravim imenom. Nemoguće je potpuno se zaštititi, ali oni nikada ne će pokazati milost.

Uzmimo, na primjer, Georgea Sorosa, kako ga zovete ovdje u Americi. U Mađarskoj ga zovu “čika György”. Jedan je od najtalentiranijih Mađara na svijetu. Savjet za budućnost: oprezno s talentiranim Mađarima. Dobro poznajem Georgea Sorosa, on je moj stari protivnik. On ne vjeruje ni u što mi vjerujemo. Na usluzi mu je čitava vojska: novac, nevladine organizacije, sveučilišta, znanstveno-istraživački instituti i pola bruxelleskih birokrata. Sve to koristi da nametne svoju volju svojim protivnicima, pa tako i Mađarima.Vjeruje da su vrijednosti koje svi držimo dovele do užasa XX. stoljeća. Ali situacija je upravo suprotna. Naše nas vrijednosti čuvaju od ponavljanja povijesnih pogrješaka. Strahote nacizma i komunizma dogodile su se jer su neke zapadne zemlje u kontinentalnoj Europi odbacile kršćanske vrijednosti. Današnji progresivci planiraju isto, žele odbaciti zapadne vrijednosti i stvoriti novi, post-zapadni svijet. Tko će ih zaustaviti ako ne mi?

Dragi prijatelji, također sam naučio da za pobjedu nije dovoljno znati za što se borite. Također biste trebali znati kako to učiniti. Moj odgovor je: igraj po svojim pravilima. Što to znači? Jednostavno je: igraj za pobjedu. Ne treba računati na pobjedu planirajući akcije u slučaju poraza. Morate vjerovati da ste bolji od svojih lijevih liberalnih protivnika. Ne obazirite se na riječi liberala koji vam govore o porazu i da je vaša pobjeda nerealna. Samo dokažite da nisu u pravu!

U tijeku je kulturni rat

Još jedna lekcija koju sam naučio je da je uspješna borba liberalnim metodama nemoguća, jer protivnici koriste liberalne institucije, koncepte i jezik kako bi prikrili vlastite marksističke i hegemonističke težnje. Sama politika, prijatelji moji, nije dovoljna. U tijeku je kulturni rat. Crkvama, instituciji obitelji, sveučilištima i javnim ustanovama treba udahnuti novi život. Mađarska je drevna i ponosna, iako mala zemlja, koja je poput Davida sama krenula u bitku s Golijatom pred globalizmom Woke. Pozivamo američke konzervativce na solidarnost. Da biste se oduprli napadima, potrebna vam je jaka obrana, potrebna vam je hrabrost. Ako osjećate strah, znači da imate na čemu raditi. Jedino čemu vas Mađari mogu naučiti je kako se oduprijeti po svojim pravilima.

Dopustite mi da vam dam nekoliko primjera u vezi s migracijom. Dame i gospodo, prvi smo u Europi rekli „ne“ ilegalnim migracijama i zaustavili priljev ilegalnih migranata. Sigurni smo da je zaustavljanje ilegalnih migracija važno sa stajališta zaštite naše zemlje. Odlučili smo pitati građane što misle o problemu i raspisali smo referendum. Mađarski narod je odlučio da mu migranti ne trebaju, odnosno da ne želi igrati po pravilima naprednjaka. Ljudi su odbacili lažnu pretpostavku da je migrantski val nezaustavljiv i natjerali nas, vođe, da djelujemo. I mi smo ih zaustavili, zapravo smo podigli zid i ogradili se od njih. Kako je rekao Tucker Carlson (kolumnist “Fox Newsa”) tijekom posjeta Mađarskoj, iako ograda nije super moderna, čuvaju je ljudi koji vole svoju domovinu. Sustav mjera zaštite granice funkcionira. Tijekom velike migracijske krize 2015. na naše granice stiglo je 400.000 ilegalnih migranata. To je gotovo tri puta više od Džingis-kanove vojske s kojom je napao Europu.

Nakon postavljanja ograda ilegalne migracije smo sveli na nulu. Ove godine zabilježili smo 160.000 pokušaja ilegalnog prelaska granice. 160 tisuća! Naložili smo graničarima da sve pohvataju i vrate.Pravilo je jednostavno: možete se obratiti mađarskim veleposlanstvima i zatražiti politički azil, ali ako pokušate ilegalno ući na teritorij Mađarske, ne ćete uspjeti. Unatoč pritiscima kojima smo izloženi ne samo s juga, nego i iz EU-a, takva je situacija, prijatelji moji.

Odlučujuća i konačna bitka za budućnost

Žele da odustanemo od migracijske politike, jer znaju da se sada bije odlučujuća i konačna bitka za budućnost. Budućnost je ono što možemo dati našoj djeci i unucima. Zato se mi, Mađari, nikada ne ćemo predati!

Dragi prijatelji, prijeđimo na obiteljsku politiku, oko koje je koncentriran cijeli naš dosadašnji tečaj. Širom svijeta naprednjaci govore da obitelji ne treba štititi. U Europi kažu da takav koncept uopće ne postoji. Ljubav odvojeno, obitelj – odvojeno. Ako se ne može formulirati definicija pojma “obitelj”, to znači da ona uopće ne postoji. Prema njihovom mišljenju, zapadna obitelj je mjesto gdje počinje pritisak takozvanog “patrijarhata”.

Kad je riječ o obiteljskoj politici u Mađarskoj, ponovno smo odlučili igrati po svojim pravilima. Znamo da je obitelj mjesto gdje roditelji prenose vrijednosti na sljedeću generaciju. Ako tradicionalne obitelji nestanu, Zapad će biti osuđen na propast. Zbog toga je Mađarska prošle godine u obiteljsku politiku uložila više od šest posto BDP-a. Sve subvencije su dostupne od trenutka stvaranja obitelji.

Obitelji automatski dobivaju porezne olakšice, a nakon rođenja trećeg djeteta država preuzima obvezu otplate studentskih kredita. Nakon rođenja četvrtog djeteta žene su doživotno oslobođene poreza na dohodak. Sada tu praksu želimo proširiti i na majke s troje djece. Dakle, svi neoženjeni neka se pod hitno ožene Mađaricom.U proteklih 10 godina broj formalnih brakova u Mađarskoj se udvostručio, a broj pobačaja prepolovio. Nije loše za početak.

Dragi prijatelji, Mađarska ne samo da je morala izgraditi fizičke barijere na granicama i voditi financijski rat za obiteljska prava, već i izgraditi pravni zid oko naše djece kako bi ih zaštitila od rodne ideologije usmjerene na njih.

Odmah da raščistimo: naprednjaci smatraju da su roditelji dužni odgajati djecu u skladu s woke-ideologijom, a vlast će natjerati one koji se s time ne slažu. Mađari znaju taj komunistički trik i odbacuju ga. Mađari su na referendumu odbacili ideju da djeca uče o seksualnoj orijentaciji bez pristanka roditelja. U dugoj povijesti naše zemlje niti na jednom drugom referendumu nije glasao toliki broj ljudi protiv, bilo po pitanju spola ili bilo kojeg drugog pitanja.Mađarski ustav ima za cilj zaštitu obitelji i djece. Dopustite mi da citiram nekoliko odredbi iz temeljnog zakona naše zemlje. Pa evo što piše: „…Najvažniji temelj našeg postojanja su obitelj i nacija… Državne institucije se obvezuju štititi kršćansku kulturu Mađarske… Mađarska štiti instituciju braka kao dobrovoljno uspostavljenu bračnu vezu između muškarca i žene. žena… Obiteljske veze temelje se na braku ili odnosu između roditelja i djece”. Da ukratko: majka je žena, otac je muškarac. Ostavite našu djecu na miru i točka!

Rasprava je gotova! Ne trebamo više spolova

Dragi prijatelji, još jedan faktor našeg uspjeha je to što moja vlada bespogovorno slijedi načelo reda i zakona. Odlučili smo da nam ne treba više “gendera”, treba nam više redara. Manje transvestita a više Chucka Norrisa!

Vjerujemo da bez reda nema slobode. Bez reda bit će kaos. U Mađarskoj vlasti za održavanje javnog reda i mira nisu neprijatelji naroda, već čuvari slobode. Dakle, zakon ne bi trebao štititi zločince, nego žrtve i one koji ih brane. Policiju treba poštovati!Stoga je Mađarska najsigurnija zemlja u Europi, a Budimpešta jedna od rijetkih europskih prijestolnica u kojoj možete mirno šetati ulicama i noću. U Mađarskoj policija dobiva dodatna sredstva.I na kraju, prijatelji, nekoliko napomena o oporezivanju. Progresivci trebaju vaš novac, vole dizati poreze. Smatramo da novac građana treba biti isključivo u njihovim rukama. U tu svrhu uveli smo fiksni iznos poreza na dohodak koji trenutno iznosi 15 %.

U samo 10 godina smanjili smo „porezni klin“ za 10 %, što je najveće smanjenje u Europi. Imamo i najniži porez na dobit — fiksnih devet posto. Prošle je godine, zahvaljujući niskom porezu na dobit, stopa rasta kapitalnih ulaganja porasla na 27 %, što je jedan od najboljih rezultata u cijeloj Europi. Nedavno smo se ponovno našli na meti kritika kada se nismo složili s inicijativom za uvođenje globalne minimalne stope poreza na dobit. I sve druge europske zemlje su to učinile. Mađarska je u tom smislu “posljednji Mohikanac”.

Američko carstvo uzvraća udarac

Ali carstvo ima tendenciju uzvratiti udarac. Aktualna američka administracija odlučila je poništiti porezni sporazum s Mađarskom, koji je vjerojatno najbolji takve vrste ikada postignut. Radila je u rukama američkih investitora, jer u Mađarskoj posluje 1700 američkih tvrtki. Mislim da je to bila svojevrsna osveta ljevice. Američko ministarstvo financija odjednom je zaboravilo da ima vrlo sličan ugovor s Rusijom, a raskinulo ga je samo s Mađarskom. Smiješno, zar ne?

Dame i gospodo, došlo je vrijeme da govorimo o vojnom sukobu. Ukrajina je naš susjed i mi smo s njom u potpunosti solidarni.Ruska specijalna operacija u Ukrajini dovela je u Mađarsku oko milijun izbjeglica. Trenutno nam dolazi više od 10.000 ljudi svaki dan. Većina ih ide dalje u Europu, ali za državu od 10 milijuna ljudi dodatni milijun je puno.

Strategija globalista produžava sukob, nema mira bez rusko-američkih pregovora. Po mom mišljenju, strategija globalističkih vođa pogoršava i produžuje sukob i smanjuje šanse za mir. Bez rusko-američkih pregovora mir u Ukrajini nikada neće doći. Sve više i više ljudi će umirati i patiti, a naša će gospodarstva biti na rubu kolapsa. Ne mogu vam određivati ​​što da radite – to bi trebala biti vaša suverena odluka. Ali mogu reći ovo: samo jaki lideri mogu postići mir.

Nama, susjedima Ukrajine, očajnički su potrebni jaki lideri koji su sposobni sklopiti mirovni sporazum SOS, SOS, tražimo pomoć! Trebamo snažnu Ameriku s jakim vođom.

Dragi prijatelji, mislim da sam vas dovoljno dugo provocirao. Ali prije nego što mi uzmu mikrofon, rezimiramo rečeno. U svijetu postoji nekoliko velikih sila, ali nijedna se po snazi ​​i utjecaju ne može mjeriti sa SAD-om. Bilo kako bilo, svijet se nada da ćete utjecati na njegovu budućnost. A budućnost Zapada je pod velikim upitnikom. Odavno se nismo suočili s krizom poput sadašnje. Ideološki ratovi XX. stoljeća bili su strašni, ali demokratski Zapad se ujedinio i pobijedio.

Zapad je u ratu sam sa sobom

Sada je Zapad u ratu sam sa sobom. Vidjeli smo kakvu budućnost može ponuditi globalistička vladajuća klasa, ali mi je ne vidimo tako. Svi globalisti mogu ići k vragu, jer ja sam došao u Teksas! Moramo se boriti. Pobjeda se ne postiže ići putem manjeg otpora. Moramo obnoviti institucije vlasti u Washingtonu i Bruxellesu. Moramo pronaći prijatelje i saveznike jedni u drugima. Moramo koordinirati kretanje naših trupa, jer smo suočeni s istim problemom.Ove godine ćete imati izbore za Kongres, a 2024. predsjedničke i izbore za Kongres. Tada će se održati izbori za Europski parlament. Oni će definirati dvije fronte borbe za zapadnu civilizaciju. Danas ne pripadamo ni jednoj od njih, ali trebamo obje. Imate dvije godine za pripremu. Moram reći da ne će biti lako, ali nemojte se bojati i vjerujte papi Ivanu Pavlu II. koji je rekao: „Nema neprijatelja kojeg Krist još nije pobijedio“.Učinimo to! Bog blagoslovio Teksas! Bože, blagoslovi naše prijateljstvo! Sretno i sve najbolje!«

Viktor Orbán 

Povezane objave

Tko to razara i ruši temelje Zmajske Kule?

HF

Vlaho Orepić je lagao

HF

Ne voli Hrvatsku – voli kune

HF

Neka Hrvatski sabor pokrene postupak prestanka, odnosno suspenzije primjene Sporazuma o arbitraži

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više