Hrvatski Fokus
Religija

Naslijeđe drevnih poganskih carstava prikazanih kao Zvijeri u Objavi

Bog se umiješao u povijest i osigurao istinu Otkrivenjem

 

Poruka: U vezi s Kabalom, mi gadovi “tako lako u drugima opažamo poganski profil naslijeđa i ne vidimo svoju odjeću. On istjeruje zlog duha i luta pa se odlučuje vratiti u svoju bivšu kuću, ali ovaj put u gorem izdanju sa još sedam gorih zlih duhova od njega samog, što je također slika Zvijeri sa sedam glava i deset rogova. Situacija aludira na naslijeđe drevnih poganskih carstava prikazanih kao Zvijeri u Objavi, koje izviru u kolektivnoj svijesti kao izraz težnji za dominacijom i političkom dominacijom nezasitih apetita koje danas nalazimo kod onih koji se identificiraju s genetskim naslijeđem ovih drevnih mjesta Imeprija. neoženjeni Romano Impero: Srbi se čak pozivaju na “pravnu” baštinu Bizanta, a Moskva tvrdi da treći je Rim jer četvrti ne će ni biti, a Turci tvrde da su baština Rima jer su osvojili Carigrad i tako im je suđeno da vladaju svijetom. A mi? Ideji se suprotstavljamo povezivanjem na Perzijsko Carstvo itd. I tako svatko njeguje svoj mesijanizam u ime nezasitnih apetita i često očekuje svog Mesiju u obliku avantura mesijanskog nadčovjeka arijskog tipa koji ima isključivo genetsko naslijeđe kao rod srodstva arijske mesijanske dinastije i kaste nedodirljivih, stoga su svi opsjednuti svojim apetitima. Ali u drugima ne vidimo ništa osim grijeha i tako ostajemo slijepi. Ezoterijski jezik nastao je od samog početka sa stabla spoznaje dobra i zla, iz čega proizlaze iskrivljenja koja su proizvela poganski paralelizam koji u svom ezoterijskom jeziku nosi amfibolično značenje dobra i zla gdje je samo stvorena mudrost sposobna razlikovati dobro od zla, žito od kukolja ili kada se nakon izvlačenja ribarske mreže loša riba odvoji i baci natrag u more. I to je jedan od načina skrivene mudrosti za rijetke koji to mogu i koji su oslobođeni malenosti.

Bog se umiješao u povijest i osigurao istinu Otkrivenjem, u protivnom bi i dalje ostali u kaosu zamršenog ezoterijskog jezika: Abraham je bio odvojen od starog čovjeka s Kalfeja, tj. obrezao poganski čovjek i stekao novo ime (novu svijest) Međutim, stari poganski čovjek nastoji reanimirati i slijediti Židove kao opasnu sjenu. Dakle, imamo Jakova koji se hrva sa samim sobom, tj. s iskušenjem koje je Bog postavio tako da je Jakov pobijedio poput blizanca svog dvojnika starca kako bi stekao novo, postalo novo ime Izraela, a to znači božji borac, ali i danas je još uvijek u stanju borbe – boriti se do konačno mu se obraća i sve dok ne otvori oči obraćenja kako stoji u svim prorocima o njegovoj sudbini na samoj karji koja je također označena u Evanđeljima – pažljivom analizom teksta i također označenom u Otkrivenju. (Marijo mjelenk@yahoo.com)

Povezane objave

Fatimska Gospa i komunizam

HF

Bogojavljenje, Sveta tri kralja ili Vodokršće

HF

Prisjećanje na Željka Mardešića

HF

Podržimo kardinala Antonija Cañizaresa

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više