Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Mister JapaJa ili Andrej Plenković

Koji o lopovštini svojih odabranih HDZ-ovaca nikada nišra ne zna

 

Sve što se već dulje vrijeme događa u Hrvatskoj, a posebno ovo što se događa za vrijeme „vladavine“ Andreja Plenkovića, neminovno navodi na razmišljanje o tomu je li se, uz ispriku svima lažima zavedenim, poštenim i domoljubnim HDZ-ovcima postupno i pretvorno petvara u nešto što neobični sliči na SAD-EU kvislinge i nacikomunjare, i nažalost pokušava i djelomično uspijeva i izvorno hrvatsku domoljubnu stranku pretvoriti u SAD-EU kvislinšku-nacikomunjarsku sranku?  

Ovo pitanje se možda bude mnogima učiniti „populističkom provokacijom“, no nekoliko neospornih činjenica navode na takvo razmišljanje, kako slijed:

-Kvislingom se mogu smatrati svi oni koji su u službi tuđina, a protiv osjećanja i interesa svoga naroda (u slučaju da se ne žele koristiti izrazi poput npr. izdajice). Je li se, u najmanju ruku od članstva Hrvatske u EU-u, posebno „Vlade“ Andreja Plenkovića, učinila bilo što a da to nije bilo odobreno od SAD-a ili EU-a, odnosno učinjeno po njihovim takozvanim ‘direktivama’? Nije! A za to ima pregršt dokaza od obvezatnog ulaska u NATO, zabrane donošenja zakona ili propisa koji bi bili štetni za profitabilnost poslovanja tvrtki iz EU-a na hrvatskom tržištu, zabrane da se hrvatske mandarine izvoze u Rusiju, da se trguje sa zemljama koje nisu ‘po volji’ SAD-a ili EU-a, i gubitka suverenosti na svim područjima koja čine osnovu suverenosti jedne zemlje!

-Trenutačna „elita“ HDZ-a je dokazano EU kvislinška, opravdavajući se da smo se na to obvezali učlanjivanjem u društvo zemalja članica EU-a, tvrdeći da smo se na to obvezali referendumskim izjašnjavanjem za ulazak u EU, što je notorna neistina u klasičnom goebbelsovskom stilu, budući da građanima prije odžavanja referenduma nije javno objašnjeno slijedeće:

  1. a) Ulaskom u članstvo automatski Lisabonski ugovor prihvaća se da u EU-u postoje područja koja su u isključivoj nadležnosti EU-a, područja u kojima su podijeljena nadležnost između EU-a i države članice, te područja komplementarne nadležnosti između EU-a i države članice.
  2. b) Pri tomu bi li građani na referendumu o ulasku u EU bili toliko „oduševljeni“ time da su znali da je npr. svako zaključivanje međunarodnih ugovora u isključivoj nadležnosti EU-a, da su znali da država ne će smjeti štititi domaće gospodarstvo od nelojalnih cijena proizvoda iz EU-a, da ne ćemo moći voditi suverenu scijalnu i ekonomsku politiku, i da ćemo samo u sedam područja imati komplementarnu nadležnost, ali samo ako EU odobri da donesemo neki zakon ili propis.

EU kvislinška Vlada i HDZ-ova saborska „trgovačka većina“ sve prihvaćaju pod egidom „to moramo radi EU direktiva“!

– Nacikomunjarstvo se pak najjasnije ogleda u činjenici da se svaka kritika vladajuće „elite“ proglašava mržnjom i napadom na HDZ i sustav kakav je on stvorio, pa se oporba proglašava krivom za sve što je loše (kao u nacizmu Židovi), a vladajuća „elita“ nije kriva ni za što loše, odnosno oporba je protudržavni element (poput državni neprijatelji u komunizmu), a vladajuća „elita“ nije kriva ni za što i sve zna najbolje.

– Nacikomunjarstvo se još ogleda u činjenici da je postalo pravilo da se bez stranačke iskaznice ne može dolaziti na bilo koje mjesto na kome se o nečemu odlučuje, a ako se desi da kadar koji postavlja vladajuća „elita“ bude uhvaćena u kriminalu ili zloporabi ovlasti, onda se poput nacizma i komunizma odriče takvog člana, i eliminira, doduše još ne na tako drastičan način kao Dolfi i Hazjajin, već na perfidnije načine, izmišljajući ekspresno optužnice opravdane ili neopravdane u stilu iz vremena komunjarskog sudstva.

– SAD-EU-nacikomunjarstvo se manifestira u neprekidnom laganju vladajuće „elite“ o tomu da im je glavna briga dobrobit države i naroda, davanjem lažnih obećanja koja se obično nikada ne ostvaruju. Dokaz je da se jaz između bogatih i siromašnih sve više povećava, da bogatije zemlje iskorištavaju siromašnije, dok istovremeno ovima udovoljavaju da prosjače iz EU fondova, ali konkretno npr. Hrvatska unatoč tome uporno ostaje na začelju onih zemalja po čemu se uspješnost jednog društva ili gospodarstvo mjeri. No nismo na začelju, već smo vodeći na područjima korupcije, odlasku građana iz zemlje i niskom standardu građana, unatoč svim lažima političke „elite“ da čini sve za narod. Doduše nema u nas još favela, i ne radi se za 1 euro, dnevnice, ali politička vladajuća „elita“ na čelu sa HDZ-om, čini sve da uskoro bude i u nas favela i bangladeških plaća.

Ali rezimirajući sve napred rečeno, pozivam sve one koji glasuju za ovakvu HDZ „elitu“, da razmisle o tome što je izjavio jedan iz HDZ „elite“, a to je doslovce bilo: „Bolje je biti najlošiji među najboljima, nego najbolji među najlošijima!“, time pravdajući ovo slugansko odricanje od suverenosti i domoljublja, u zamjenu za isprosjačen sitniš koji nam se dodjeljuje kao bespovratna sredstva iz EU-ovih fondova, čiji se jedan dio pokrade od HDZ „elite“ i onima bliskim toj „eliti“, a drugi dio se potrati za investicije koje ništa ili veoma malo doprinose jačanju hrvatskog gospodarstva!

Hrvatska politika je uspjela da smo najlošiji među najboljima u EU-u i neznatno bolji od najlošijih u EU-u, pa glasujte i dalje kao do sada ako želite da i mi imamo favela te nadnice i mirovine nedostojne za većinu hrvatskog puka! Mister JapaJa na to računa smatrajući vas nesposobnim da razmišljate vlastitom glavom, budući da samo On sve zna i to najbolje. Unatoč tome što mu je izbor kadrova katastrofalan i što ne zna ništa o lopovštini u vlastitim redovima, a ako i sazna tvrdi da o tomu nije znao ama baš ništa!

Laslo Torma

Povezane objave

Zašto HRT nije osigurao prijenos s Vodotornja?

HF

Demokracija bez sankcija – neodgovorna demagogija

HF

Turski janjičari bi danas stvorili muslimansku državu u povijesnoj hrvatskoj zemlji

hrvatski-fokus

Opasno traćenje vremena

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više