Hrvatski Fokus
Gledišta

Jude, jude i jude

Znamo zašto je rodna kuća bana Jelačića u Petrovaradinu još uvijek zatvorena

 

Jednom prilikom je neki Antun Gustav Matoš, ovdje u Srbiji među Hrvatima poznat jedino po tome što Tomislav Žigmanov za njega stalno govori da mu je dida Bunjevac (ne znamo koji Bunjevac, Bunjevac nehrvat ili Bunjevac dahrvat, što više i nije važno, dođe mu na isto), rekao: Hrvatska već vidje dosta raznih čuda, ali ne nađe štrika za toliko Juda.

Kada danas pogledamo te Jude svi do jednoga su izdali hrvatstvo za novac! Neki za veliki, neki za mali, neki čak za beznačajni novac ili sitne poklone! I ne zna se koji su bjedniji, oni izdajnici za veliki novac ili oni izdajnici za mali novac i beznačajne poklone! Ovdje u Srbiji 57.900 Hrvata već desetljećima za veliki novac izdaje već spomenuti Tomislav Žigmanov, a svojom politikom je i cijelu Vojvodinu (sa svim Hrvatima u njoj) uspio uvesti u srbijanski parlament kao “europsku regiju” rame uz rame sa Sandžakom i Preševskom dolinom! Maksimalni politički domet do sada!!!

Za sitniji novac i poklončiće, oni koji su se upravo nedavno uslikali u bunkeru takozvanog Hrvatskog nacionalnog vijeća u Subotici, uspijeli su da se to vijeće već drugi put bira elektorskim putem, kao što je to uspjelo, primjerice, Aškalijama prošli put i Gorancima ovog puta! Maksimalni opći domet za ovdašnje Hrvate do sada!!!

Zato je rodna kuća bana Jelačića u Petrovaradinu još uvijek zatvorena, zato hrvatske kulturne udruge nemaju svoje prostorije i osnovne alatke za rad, zato u Srijemu nema značajnih Hrvata jer je njihov biografski leksikon završio u jednom tomu na desetom slovu abecede, zato se sve hrvatske krovne institucije u Subotici  bave samo “vojvođanskim Hrvatima” i to isključivo Bunjevcima, zato cijelokupnu našu književnu djelatnost predstavlja Katarina Čeliković (u Osijeku se sada pojavio i najnoviji književni kritičar, izvjesni Šeremešić, koji je tamo preko bunjevačkih knjiga  “prikazao” vojvođanske Hrvate!),  zato su najveće hrvatske investicije ŠOK ŠUPA u Vajskoj, TERASA ZA NEFORMALNE EDUKACIJE (što god to značilo) u Sonti i sl., zato…, uostalom godinama pišem o svemu tome!

U Osiku knjigu “Rič fali” jako fali Šeremešić jer ima svoju rubriku (čitaj honorar) “Rič po rič” u “Hrvatskoj riječi”.

O svima njima pišem godinama, a sada su se lijepo uslikali sa svojim podmitskim poklonima, pa su mi (u)skratili to zadovoljstvo. Treba samo pogledati galeriju slika na portalu Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Subotice od 24. rujna 2022. godine i sve je JASNO! Oni će za sitne poklončiće izabirati za novu/staru predsjednicu HNV-a JASNU, sve do posljednjeg Hrvata u Srbiji!!! https://hnv.org.rs/vijest/dodijeljena-tehnicka-oprema-hrvatskim-udrugama/796/

Branimir Miroslav Tomlekin

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Četiri jahača apokalipse – KOBBŽ

HF

Neustavan je izbor zastupnika srpske manjine

HF

Plenkovićeva Vlada je ukrala referendum za promjenu izbornog sustava 2018. godine

hrvatski-fokus

Ustavni sud traži podatke od Vlade: Ima li u Hrvatskoj čak oko pola milijuna birača viška?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više