Hrvatski Fokus
Kultura

Na programu su neke od najpoznatijih tema meksičke glazbe

Zagrebačka filharmonija pod vodstvom britanskog maestra Jana Latham-Koeniga ugošćuje našu sopranisticu Mariju Vidović

 

Jeste li znali da je svima poznatu baladu Bésame Mucho skladala Meksikanka, skladateljica i pijanistica Consuelo Velázquez? Ili da je slavnu Granadu napisao također jedan Meksikanac – Agustín Lara?

I ove sezone u Off ciklusu putujemo različitim krajevima glazbe i svijeta, a naša prva destinacija, koju otkrivamo na prvome koncertu jest – Meksiko!

U petak, 14. listopada 2022. U 19:30 sati Zagrebačka filharmonija pod vodstvom britanskog maestra Jana Latham-Koeniga ugošćuje našu sopranisticu Mariju Vidović, koja je svojom karijerom vezana i uz domovinu književnika Octavia Paza, slikarice Fride Kahlo i opernih zvijezda Ramóna Vargasa i Francisca Araize. Na programu su neke od najpoznatijih tema meksičke glazbe, ali večer donosi i mnoga glazbena iznenađenja.

Program među ostalim predstavlja popularni Dánzon br. 2 Artura Márqueza, živopisni Huapango Joséa Pabla Moncaya, kao i bolero-hit Júrame prve meksičke skladateljice Maríe Grever. Dodatno je začinjen glazbom slavnog Argentinca Astora Piazzolle (Oblivion, Libertango), kao i ništa manje slavnog Španjolca Manuela de Falle. Jedan od vrhunaca večeri bit će upravo izvedba Sedam španjolskih pjesama Manuela de Falle u orkestraciji Luciana Beria.

Osjetite fiestu na simfonijski način i ne propustite prvi koncert u novoj sezoni Off ciklusa Zagrebačke filharmonije.

Ulaznice osigurajte na blagajni Zagrebačke filharmonije u dvorani Lisinski ili u sustavima ulaznice.hr te eventim.hr.

Anđelka Felja

Povezane objave

Semiotika svakodnevnice

hrvatski-fokus

Lončanica na prozoru

HF

Crteži i akvareli su moje omiljene tehnike

HF

Knjiga Ane Šverko

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više