Hrvatski Fokus
Kultura

Glazbeni praznik savršenog muziciranja!

U Lisinski stiže jedan od najznačajnijih orkestara na svijetu- Simfonijski orkestar iz Montréala!

 

Nakon spektakularnog nastupa Kraljevske filharmonije iz Londona, kojim je otvorena nova sezona ciklusa Lisinski subotom, u petak 21. listopada nas očekuje novi neprocjenjiv glazbeni doživljaj!

Orchestre symphonique de Montréal osnovan je davne 1934. godine, a planetarnu slavu stekao je 1962. godine europskom turnejom pod vodstvom slavnoga Zubina Mehte, koja je potom prerasla u svjetske turneje na svim kontinentima. Simfonijski orkestar iz Montréala njeguje bogatu tradiciju koja se temelji na dugogodišnjoj povijesti njegova socijalnog angažmana, vizionarskim projektima koji se planiraju mnogo godina unaprijed, svjetskim turnejama i vrhunskim tonskim zapisima antologijskih djela svjetske orkestralne literature.

Orkestar će nastupiti uz svoga šefa dirigenta, Venezuelca Rafaela Payarea, jednog od najdarovitijih i najtraženijih mladih dirigenata današnjice.

U Lisinskom će izvesti tonsku poemu Les Préludes Franza Liszta te veličanstvenu Desetu simfoniju Dmitrija Šostakoviča, dok će se u izvedbi Koncerta za glasovir i orkestar u G-duru Mauricea Ravela Orkestru pridružiti pijanist Víkingur Ólafsson, slavljen zbog jedinstvenog pijanizma i unikatne snage, odnosno „islandski Glenn Gould“ i „novi superstar klasičnog klavira“, kako ga opisuju glazbeni kritičari novina The New York Times i The Daily Telegraph.

Ulaznice za koncert, po cijenama od 200 do 290 kn (26,54 – 38,49 €), dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na lisinski.hr

Anđelka Felja

Povezane objave

Veliki luster Gorana Štimca

HF

Moje slike nastaju svakodnevno

HF

Novi ciklus Hame Čavrka

hrvatski-fokus

Izložba Vesne Peko-Luketić u Mimari

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više