Hrvatski Fokus
Feljtoni

Istra, IDS i talijanizacija (2)

IDS-ov antifašizam je po metodologiji i doktrini fašizam

 

IDS-ova skoro 30 godišnja vladavina Istrom nema demokratska obilježja slobode medija, slobode mišljenja i slobode ljudskih prava. Jedino obilježje i sloboda se ostvaruje na izborima. Iste metode, isti rezultat kao u talijanskom fašizmu!

IDS-ovo jednoumlje, netolerancija i neprihvaćanje hrvatske komponente u Istri, su  konstanta njihove politike. Svi koji ne slijede IDS-ovu politiku yugoslavenstva, titoizma, komunizma,  zamotanog u ambalažu antifašizma su nepoželjni, a pogotovo ako su Hrvati! IDS-ovci su tolerantni, multikulturalni i multietnički prema svim drugim narodima, osim prema Hrvatima, Svi su Hrvati ustaše, a ako su još i vjernici, onda su klerofašisti. https://youtu.be/-gejgj-VwAA

Indikativna snimka kao dokaz licemjerne IDS-ove politike, i ne samo njihove, nego svih politika lijevog spektra. Takvo je ponašanje ljevičara, koji misle da im je svako ponašanje dopušteno. Da se to dogodilo jednom političaru desne provenijencije bio bi medijski razapet , tražila bi se ostavka, prozivalo bi ga se da “derneči”, prozivalo bi se vodstvo stranke da ga sankcionira, ali kada se radi o lijevo orijentiranom političaru, onda po staroj yugo-komunističkoj školi, ponašanje se prilično mlako osudilo, ali nitko nije nijedan medij nije ni spomenuo ostavku niti bilo koju sankciju.

Još ima obraza kritizirati desnicu, jer po njegovom mišljenju desnica ne bi uopće trebala postojati, pošto je ona  njemu osobno nešto neprihvatljivo  i negativno. A po čemu  je njegovo ponašanje prihvatljivo? To je njegovo poimanje demokracije, gdje višestranačje i pluralizam postoje samo na lijevoj strani političkog spektra. Ni riječi o njegovu neprihvatljivom ponašanju, ni riječi isprike, NIŠTA, kao da se ništa neuobičajeno nije dogodilo? Gdje je tu osjećaj odgovornosti? Nema, nema osjećaja odgovornosti! Koje licemjerstvo- nepojmljivo!

“Desnica je u Hrvatskoj ojačala, a u prostor populističkih igrača ušao je novi akter s izrazito radikalnim stavovima. No, Istra odskače od tog obrasca te smo u tom smislu pokazali da je Istra svijet za sebe i drugačija od ostatka Hrvatske, i na to sam izuzetno ponosan. Istra je još jednom pokazala kako razmišlja otvoreno, tolerantno i napredno. Mi smo vjerovali od prvog dana da možemo i u konačnici smo uspjeli te zahvaljujući našim građanima dokazali da radikalizam u Istri ne prolazi te da Istrijani gledaju udesno jedino onda kada prelaze cestu”.

Eto ga pokazao je Boris Miletić svim desničarima, ustašama i klerofašistima kako se treba ponašati, kako se ljevičarski macho tipovi, političari mogu napiti, nadrogirati ili cijelu noć ” igrati briškulu i trešetu, ”i biti ponosni na svoje ponašanje bez ikakve odgovornosti.

Kaže Boris Miletić: ”Desnica je ojačala…” Zar je svijet po Borisu Miletiću stvoren samo za ljevičare? I to ljevičare poput njega? E baš im daje primjer, imaju se na koga ugledati? Pa on nema nikakav osjećaj grižnje savjesti, nikakav osjećaj odgovornosti, i takvo ponašanje on smatra ” otvoreno, tolerantno i napredno”???

IDS-ov antifašizam pored nepriznavanja zločina komunistčkog jugoslavenskog režima ima još jednu neprihvatljivu komponentu, suradnju sa talijanskim neofašistima. Uporno traženje ustaša i NDH po Istri, gdje ih nikada nije ni bilo. Traženje zabrane HOS-ovih insignija Za dom spremni, nije zapreka IDS-ovcima da surađuju sa talijanskim neofašistima i da ih dovode u Istru.

Po IDS-u komunistički zločini su u redu, zločinci mogu imati ulice, trgove, parkove, obale, ali glavni problem je njih Za dom spremni!?

Ništa IDS-u ne znači Rezolucija Vijeća EU 1481/2006 o osudi komunizma, po Crnoj knjizi komunizma po kojoj je komunizam pobio stotinjak milijuna ljudi! Ništa ne znači ni Rezolucija Europskoga parlamenta od 19. rujna 2019. godine, koja po zločinima izjednačuje fašizam, nacizam i komunizam i u kojoj piše:

– poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim;

– napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_HR.html

Upravo sadržaji iz članka 18, rašireni su po cijeloj Istri. U Puli postoji Titov park. U Fažani se održavaju Titovi dani. Natpisi TITO po cijeloj Istri, na brdu iznad Raše, u masliniku kraj Poreča , obale maršala Tita… Tako se u Istri može čuti da u bivšoj državi SFRJ: „nikada nije bilo komunizma nego se u bivšoj državi gradio socijalizam“, izjavio je Josip Hrvatin, predsjednik Društva Josip Broz Tito iz Labina. Jadno i smiješno, pokazuje potpuno nepoznavanje bliže prošlosti unazad 50 godina. Zamislite: „neshvatljivo je da se izmišljaju takve stvari o Titu“!? Izmišljaju?

Pa da njega i javnost malo podsjetim na povijesne činjenice: i to logičnim slijedom:

  1. Tko je vodio Narodnooslobodilačku borbu 1941-1945.godine?

Komunistička partija Jugoslavije

  1. Tko je vodio Komunističku partiju Jugoslavije?

Josip Broz Tito

  1. Tko je bio predsjednik Jugoslavije?

Josip Broz Tito

  1. Tko je bio vrhovni zapovjednik Jugoslavenske vojske JNA?

Maršal Josip Broz Tito. Tko je vladao u Jugoslaviji, koja stranka? Komunistička partija Jugoslavije, sa predsjednikom Josipom Brozom Titom

  1. Koji društveni sustav je vladao u Jugoslaviji?

Komunistički sa Komunističkom partijom na čelu.

  1. Što je bila Narodnooslobodilačka borba? Oslobodilački rat i komunistička revolucija za novo komunističko društveno uređenje.

Komunistička partija Jugoslavije, je 1952. godine promijenila ime u Savez komunista Jugoslavije! Nije u Savez socijalista, nego Savez Komunista Jugoslavije.

(Nastavak slijedi)

Lili Benčik

Povezane objave

Religija i praznovjerje u dubrovačkoj okolici (2)

hrvatski-fokus

Vječni Split Bogdana Radice (1)

hrvatski-fokus

Znamenite misli Lava Nikolajeviča Tolstoja (1)

hrvatski-fokus

Globalno zatopljenje potpuna prijevara (3)

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više