Hrvatski Fokus
Kultura

Održavaju se XI. Bobijevi dani smijeha

Bobijevi dani smijeha traju od 8. do 22. studenoga

 

Festival komedija 11. Bobijevi dani smijeha održat će se u Histrionskom domu od 8. do 22. studenoga, a otvorit će ih premijera predstave “Mali raj” u režiji Zorana Mužića i izvedbi Histriona, najavio je na konferenciji za novinare umjetnički savjetnik u Histrionima Ivan-Goran Vitez.

Na festivalu će, istaknuo je, biti odigrano 14 predstava iz pet gradova. Ove godine na programu je 14 predstava raznih hrvatskih kazališta i kazališnih grupa, napomenuo je dodavši kako im, uz zagrebačka kazališta, u goste dolaze predstave iz Karlovca, Siska, Varaždina i Vinkovaca.

Istaknuo je da je tekst za predstavu “Mali raj” napisao hrvatski komediograf, libretist i dramski pisac Milan Grgić te dodao kako njegova komedija vještinom komičnih zapleta i oštricom slavi pučko kazalište, a na scenu dovodi ljude i događaje duboko uronjene u hrvatsku zbilju.

Grgić se okreće narodu i malom čovjeku te time živote i sudbine običnih ljudi kazališnom vještinom podiže u opće sfere, rekao je dodavši kako se u “Malom raju” isprepliću nespretni ljubavnici, vinski brati, osebujni karakteri i stvaraju komično i veselo ozračje, a pritom pripovijedaju velike priče o malim ljudima.

Redatelj predstave Zoran Mužić istaknuo je kako smijeh, koji dobijemo kao rezultat kazališnoga umijeća i plemenitog nagnuća glumaca stoji nasuprot zahtjevnih dramatičnih i teških vremena u kojima živimo.

Ocijenio je da će histrionski repertoar ovom predstavom biti obogaćen veselom histrionskom igrom koja će publici pružiti užitak komedije, smijeh i susret s karakterima tako sličnim i bliskim njima samima.

Glumica Ana-Marija Percaić ocijenila je kako je ovo jedna velika predstava o malim ljudima.

Ivica Pucar rekao je da igra lik Nikole, tipičnog Dalmatinca, kojem je malo dosadno u životu pa odluči naći ljubavnici i dodao da nakon toga slijedi cijeli niz peripetija.

Za razliku od Nikole, napomenuo je glumac Hrvoje Klobučar, inženjer Šišić je serijski preljubnik koji je pravi Zagrepčanec, koji igra tenis četiri sata i stalno ide na na skijanje.

Uz premijernu predstavu “Mali raj”, na 11. Bobijevim danima smijeha nastupaju Gradsko kazalište Komedija s predstavom “Ludnica s tenorima”, GK Joza Ivakić Vinkovci i GK “Zorin dom” Karlovac s predstavom “Tri i pol sestre”, GK Sisak izvodi komad “Ljubavnik”, GK Joza Ivakić Vinkovci “Privatni život”,  Kerekesh teatar “Ja, trudnica”, HNK Varaždin “Buba u uhu”, Kazalište Moruzgva “Čudo”, Kazalište KNAP “Play Harms ili sasvim obične besmislice”, Kazalište GRUPA i Teatar &TD “Dvostruki aksl”, Kerempuh izvodi predstavu u svom kazalištu “Pseće srce”, UO Volim kulturu izvodi predstavu “Žena godine”, Histrioni “Mala zemlja za veliko platno” te predstavu “Svoga tela gospodar”.

U utorak 11. studenoga, na zatvaranju zatvaranju XI. Bobijevih dana smijeha, bit će svečana dodjela Bobijevih nagrada.

Histrionski dom

Datum Vrijeme Predstava Produkcija
08.11.2022 (Utorak) 20:00 XI. Bobijevi dani smijeha – premijera – MALI RAJ GD Histrion
09.11.2022 (Srijeda) 19:30 XI. Bobijevi dani smijeha – izvedba u GK Komedija – LUDNICA S TENORIMA GK Komedija, Zagreb
09.11.2022 (Srijeda) 20:00 XI. Bobijevi dani smijeha – TRI I POL SESTRE GK Joza Ivakić Vinkovci i GK “Zorin dom” Karlovac
10.11.2022 (Četvrtak) 20:00 XI. Bobijevi dani smijeha – LJUBAVNIK GK Sisak
11.11.2022 (Petak) 20:00 XI. Bobijevi dani smijeha – PRIVATNI ŽIVOTI GK JOZA IVAKIĆ VINKOVCI
12.11.2022 (Subota) 20:00 XI. Bobijevi dani smijeha – JA, TRUDNICA Kerekesh teatar
13.11.2022 (Nedjelja) 20:00 XI. Bobijevi dani smijeha – BUBA U UHU HNK u Varaždinu
14.11.2022 (Ponedjeljak) 20:00 XI. Bobijevi dani smijeha – ČUDO Kazalište Moruzgva
15.11.2022 (Utorak) 20:00 XI. Bobijevi dani smijeha – PLAY HARMS ili sasvim obične besmislice Kazalište KNAP
16.11.2022 (Srijeda) 20:00 XI. Bobijevi dani smijeha – DVOSTRUKI AKSL Kazalište GRUPA i Teatar &TD
17.11.2022 (Četvrtak) 20:00 XI. Bobijevi dani smijeha – predstava se izvodi u SK Kerempuh – PSEĆE SRCE SK Kerepuh
17.11.2022 (Četvrtak) 20:00 XI. Bobijevi dani smijeha – ŽENA GODINE UO Volim kulturu
19.11.2022 (Subota) 20:00 XI. Bobijevi dani smijeha – NOĆ KAZALIŠTA – MALA ZEMLJA ZA VELIKO PLATNO GD Histrion
20.11.2022 (Nedjelja) 20:00 XI. Bobijevi dani smijeha – SVOGA TELA GOSPODAR – Smešna pripovest u dva dela GD Histrion
22.11.2022 (Utorak) 20:00 Zatvaranje XI. Bobijevih dana smijeha i svečana dodjela Bobijevih nagrada – MALI RAJ GD Histrion
Anđelka Felja

Povezane objave

Duško Šibl izlaže u Puli

hrvatski-fokus

Umjetnička vizija na papiru: Crteži Ivana Meštrovića

hrvatski-fokus

Apokaliptični ciklus Mladena Žunjića

HF

Hamlet na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više