Hrvatski Fokus
Kultura

Lišće na slikama

Sjajni, optimističan ciklus Mladena Žunjića, pun vjere i nade

 

U mnogostrukim tvorbama izmaštanog, fantastičnog svijeta u kome vladaju raznolike forme, rasprostirući se najčešće između dva svijeta, donjeg, bogatog bojom i gornjeg, tamnog sloja simbola, vrlo aktivni i produktivni suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, u svakom svom ciklusu istražuje pojedine fragmente svijeta svojih čudesnih motiva, realizirao je u najnovijem dijelu opusu, niz vrlo sugestivnih kompozicija, izrazito nježnog kolorističkog pristupa s pomešto simboličkih crteža, koji se doimaju poput oznaka na trnovitom putu dešifriranja skrivenoga.

Promatrajući najnovije slike dolazimo u kontakt s fragilnim, iznimno lijepim svijetom, dok hodamo preko lišća neobična izgleda i cvijeća još čudnovatijeg oblika ali sve skladno uklopljeno u harmonični svijet jedva čujnih zvukova.

Nakon naših koraka ne ostaju tragovi na biljkama, kao da smo lebdjeli tik iznad raslinja, nečujno prolazeći.

Razmišljamo o takvom svijetu i pojavama. Barem ćemo se prisjećati čudesnog svijeta, gdje razigrane, radosne boje međusobno se uvezuju u slojevite kombinacije oživotvorenog tihog svijeta, dok iznad njih lebde tajnovite linije.

Sjajni, optimističan ciklus Mladena Žunjića, pun vjere i nada.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Potajne boli

hrvatski-fokus

Vrijeme šeta grobljem

HF

Novi ciklus Davorina Radića

hrvatski-fokus

Odnos akvarela i akrilika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više