Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Velikosrpski političari se naslikavaju u Vukovaru i Škabrnji

Na primjeru Šefika Kurdića vidimo da je gori poturica od Turčina

 

Kao i svim ljudima racionalne svijesti, i meni je problematično ono bacanje vijenca Milorada Pupovca u Dunav, dan prije komemoracije u Vukovaru, kao i dolazak pripadnice zločinačkog SDSS-a Anje Šimprage u Škabrnju. Stoga s velikim zanimanjem pratim reakcije na to. Kritike i usporedbe. Između ostalih, za dolazak pripadnice zločinačkog SDSS-a Anje Šimprage s Andrejom Plenkovićem u Škabrnju, ističe se ona „To je isto, kao da predsjednik Ukrajine dođe s Marijom Zaharovom u Mariupolj“. Što me je ponukalo da pokušam isprovocirati „bošnjačke elite“. Posebno, „bošnjačkog“ teologa Šefika Kurdića iz Tešnja, koji prošle godine za Globus kaže: „Prije stotinjak godina, u Bosni nije bilo nijednog nevjerničkog uha, ni pravoslavnog, ni katoličkog. Oni su se tek poslije

doselili kao kmetovi bosanskih muslimanskih begova i sada traže pola Bosne“. Stoga ja kažem kako je ovo Pupovčevo bacanje vijenca u Dunav isto, kao kad bi muslimanski teolog, ili Bakir Izetbegović došao baciti vijenac u Savu kod Siska, za poginule Turke 1593.

Uistinu, puno pitanja bez odgovora? Kako se nakon svega, čovjek može Srbinom i poturicom-Bošnjakom zvati i kako čovjek, bez neke prisile može biti u društvu sa Miloradom Pupovcem? Odakle tolika oholost i ponos bosanskih begova? Izvan okvira uljudbe i racionalnosti? Očito, po muslimanskom teologu Šefiku Kurdiću, muslimani su katolicima superioran narod. Katolici muslimanima, kao crnci bijelcima – sluge u SAD-u, odakle mu to? Kada on zna za bitku kod Siska 1593. Kada on zna da su Turci 400 godina klali i ubijali Hrvate, kao Srbi u Vukovaru 1991.

Kada on zna da je muslimanski beg u Bosni, isto, što i srpski vojvoda-koljač silovatelj Hrvatica. A muslimanski teolog uzdiše „Eh, ta zlatna vremena, kada su katolici bili kmetovi muslimanskim begovima u Bosni“.

Iako sve ovo izgleda kao neki horor iz filma, nešto nestvarno, to je hrvatska stvarnost, sažeta u ovoj Zdravka Gavrana i Damira Vanđelića. Zdravko Gavran na portalu Hrvatsko nebo kaže da je Herceg-Bosna ugašena pod paklenskim međunarodnim pritiskom, a Damir Vanđelić da imamo odabranu vlast s 35 posto posto glasova. Ma niti 35 posto, ispod 30 posto.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Najlošija Vlada otkad je Republike Hrvatske

HF

Moratorij na referendum

HF

Ljubljenje ruku

HF

Nije ortački, već Škegrin kapitalizam

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više