Hrvatski Fokus
Kultura

Novi ciklus akrila na platnu Mladena Žunjića

Slike su prekrivene brojnim simbolima, čudesnim oznakama u vrtlozima pojedinih boja, skrivenim porukama iz prošlosti

 

Dosljedno istraživanje kolora i formata suvremenom hrvatskom likovnom umjetniku, vrijednom slikaru Mladenu Žunjiću kontinuirano donosi i tražena i željena postignuća, dosegnute više i sve više razine realizacije kompozicija u akrilu i ulju na platnima izrazitih veličina.

Najnoviji set akrila na platnu formata 110 x 90 cm, jasno pokazuje autorov povratak naglašenim energetskim gibanjima, ne to nije kaotični odnos silnica, to je uređeni svijet iznimne snage kontroliranog kretanja, koji pratimo snažnom nazočnošću boja i oblika koji paralelno čine imaginarni svijet.

Energija kao vječni simbol života protječe kroz sve slikareve kompozicije, neprekidno, u čudesnim putanjama uz nepredvidljive napore , tvoreći nisku zapisa iz drevnih vremena, o životu i smrti, o ljubavi i mržnji, o noćima i danima, o plovidbi i vjetru, o morima i rijekama, ispričane jezikom apstrakcije.

Novi ciklus akrila Mladena Žunjića na platnu nosi sjećanje na nezaboravljenu legendu iz davnine, u vatrometu boja i formi, u strašnom kolopletu zbivanja, u sudaru čovjeka i mase, u srazu probuđenih emocija.

Istodobno, slike su prekrivene brojnim simbolima, čudesnim oznakama u vrtlozima pojedinih boja, skrivenim porukama iz prošlosti.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Opus oživotvorenih skulptura u kamenu Ivana Jakšića

hrvatski-fokus

Melankolija svijeta Mladena Žunjića

HF

Ciklus apstraktnih formi Ivana Jakšića

hrvatski-fokus

Nakon New Yorka u Veneciji

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više