Hrvatski Fokus
Kultura

Novi ciklus akrila na platnu Mladena Žunjića

Slike su prekrivene brojnim simbolima, čudesnim oznakama u vrtlozima pojedinih boja, skrivenim porukama iz prošlosti

 

Dosljedno istraživanje kolora i formata suvremenom hrvatskom likovnom umjetniku, vrijednom slikaru Mladenu Žunjiću kontinuirano donosi i tražena i željena postignuća, dosegnute više i sve više razine realizacije kompozicija u akrilu i ulju na platnima izrazitih veličina.

Najnoviji set akrila na platnu formata 110 x 90 cm, jasno pokazuje autorov povratak naglašenim energetskim gibanjima, ne to nije kaotični odnos silnica, to je uređeni svijet iznimne snage kontroliranog kretanja, koji pratimo snažnom nazočnošću boja i oblika koji paralelno čine imaginarni svijet.

Energija kao vječni simbol života protječe kroz sve slikareve kompozicije, neprekidno, u čudesnim putanjama uz nepredvidljive napore , tvoreći nisku zapisa iz drevnih vremena, o životu i smrti, o ljubavi i mržnji, o noćima i danima, o plovidbi i vjetru, o morima i rijekama, ispričane jezikom apstrakcije.

Novi ciklus akrila Mladena Žunjića na platnu nosi sjećanje na nezaboravljenu legendu iz davnine, u vatrometu boja i formi, u strašnom kolopletu zbivanja, u sudaru čovjeka i mase, u srazu probuđenih emocija.

Istodobno, slike su prekrivene brojnim simbolima, čudesnim oznakama u vrtlozima pojedinih boja, skrivenim porukama iz prošlosti.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Završeni VI. Bobijevi dani smijeha

HF

Ovogodišnji stijeg slobode

HF

Nagrađivani hrvatski solist

HF

Bodulica

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više