Hrvatski Fokus
Kultura

Zvijezda ukrajinskog klasičnog baleta nastupa u Lisinskom

Balet Orašar u Lisinskom je događaj koji je postao neizostavna blagdanska tradicija za sve uzraste! Zbog velikog interesa čak četiri izvedbe Orašara u Lisinskom!

 

I ove godine Orašar baletne trupe Ukrainian Classical Ballet izazvao je veliki interes publike, stoga će čak 4 izvedbe biti održane 10. i 11. prosinca 2022. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ovogodišnji Orašar ponovno pleše glavna solistica Opere i baleta Narodno kazališta Litve – Olesja Šajtanova premijerno u Hrvatskoj u ulozi Klare. Olesja u svom umjetničkom izričaju čuva poznatu tradiciju tradicionalnog baleta i baletne škole.

Olesja Šajtanova diplomirala je 2013. godine na Kijevskoj državnoj baletnoj školi s počastima. Iste godine postala je solistica u Ukrajinskom nacionalnom opernom i baletnom kazalištu, a od 2016. glavna je solistica Litavskog državnog kazališta opere i baleta. Osvojila je prvu nagradu na 6. međunarodnom baletnom natjecanju Rudolfa Nurejeva u Budimpešti (2013.), prvu nagradu na 4. međunarodnom istanbulskom baletnom natjecanju (2014.) i prvu nagradu na 5. međunarodnom baletnom baletnom pozivu za plesne škole u Pekingu (Dance Performance Series, 2014.). Nastupala je u Grčkoj, Italiji, Japanu, Njemačkoj i Koreji u  ulogama Odette i Odile (Labuđe jezero), Bluebirda i princeze Aurore (Uspavana ljepotica), Clare (Orašar), Quitri (Don Quijote), Giselle (Giselle), Julije (Romeo i Julija), Medore (Le Corsaire), Gamzati i Nikije (Bajadera), Pepeljuge (Pepeljuga), Snjeguljice (Snjeguljica i sedam patuljaka), Paquite (Paquita).

Nakon tri rasprodane izvedbe, ulaznica za balet Orašara po cijeni od 170 Kn do 350 Kn  još uvijek ima za izvedbu u nedjelju, 11. prosinca u 16 sati.

Anđelka Felja

Povezane objave

Metropolis Mladena Žunjića

HF

Trkači Dubravke Lošić

HF

Bol

HF

Kuuuku rikuuuu!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više