Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Hoće li se bunjevački ministar založiti za prava Hrvata u Srbiji?

Ne će! Zasigurno ne će!

 

Srbijanski ministar za ljudska i majinska prava izjavio je jučer (6. prosinca 2022. godine) u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, tijekom Okruglog stola pod nazivom „Dve decenije od donošenja Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina“, povijesnu konstataciju: Položaj svake nacionalne manjine se može poboljšati! Na nju, konstataciju, odnosno na njega, hrvatskog (bunjevačkog) srbijanskog ministra za ljudska i manjinska prava, 22 manjine u Srbiji čekaju punih 20 godina!

Da uz sve izjave ide i srednji prst postao je manir likova koji u Srbiji donose važne odluke. Budući da su za Okruglim stolom u SANU uz srbijanskog ministra bila i oba njegova svijedoka (svjedok lat. testis): lijevi, “mladež”, i desni, “međunarodni tajnik” (autor nepojamne “književne kritike” pod nazivom “Srijemski Hrvat”), očekujemo hitno donošenje još jednog memoranduma SANU po kojem će položaj svake nacionalne manjine u Srbiji, a posebno hrvatske (bunjevačke), biti dramatično poboljšan za neopisivo kratko vrijeme!

Tim više, jer se od neki dan (imenovanjem ovog ministra) “Hrvati nalaze u svim strukturama vlasti u Srbiji gdje se donose važne odluke”! Jedino, ni “jedinog hrvatskog (bunjevačkog) ministra” ni “jedinog (bunjevačkog) zastupnika Hrvata” (eksperta za pokusnu biljnu proizvodnju) nema na sjednicama srbijanskog parlamenta!

Dovoljno je da su na platnom spisku ove visoke institucije u Srbiji i 57.900 ovdašnjih Hrvata (a i svi ostali Hrvati) su presretni!  

Branimir Miroslav Tomlekin

Povezane objave

Zvonko Milas u Banjoj Luci

HF

Nedjeljka Luetić-Tijan – profesorica, spisateljica, kulturna djelatnica, radijska spikerica

hrvatski-fokus

Od Hrvaca, preko Runovića i Zmijavaca do Stuttgarta i Münchena

hrvatski-fokus

Opet dinari samo subotičkim Hrvatima

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više