Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Stiže digitalna valuta središnje banke!

Globalni bankarski konglomerati udružit će se s bankom Federalnih rezervi New Yorka kako bi proveli 12-tjedni pilot program digitalnog dolara

 

Inovacijski centar Banke Federalnih rezervi New Yorka, ili NYIC, najavio je da će pokrenuti 12-tjedni pilot program za digitalnu valutu središnje banke ili CBDC.

U ožujku je Joe Biden potpisao Izvršnu naredbu kojom bi pokrenuo stvaranje digitalne valute Središnje banke Sjedinjenih Država. Danas dolazi najava da Novi svjetski poredak šalje predstavnike raznih globalnih bankarskih konglomerata kako bi započeli 12-tjedni pilot program u Federalnim rezervama New Yorka. Što sve ovo znači? To znači da smo upravo napravili još jedan veliki korak bliže biblijskom Žigu Zvijeri koji će kontrolirati sve financijske transakcije.

“I da nitko ne može kupiti ili prodati, osim onoga koji ima žig, ili ime zvijeri, ili broj njezina imena.” Otkrivenje 13:17 – Je li to još jedna od onih ‘čudnih koincidencija’ da se upravo u vrijeme kada je jedna od najvećih svjetskih kripto burzi, FTX, misteriozno ugašena , objavljuje uspostava pilot programa za stvaranje američke digitalne valute?

Savezne rezerve New Yorka pokrenule su 12-tjedni CBDC pilot program s velikim bankama

U objavi od 15. studenoga, iz Federalnih rezervi New Yorka rekli su da će program istražiti izvedivost “interoperabilne mreže veleprodaje kroz digitalni novac središnje banke i digitalni novac komercijalnih banaka koji funkcionira na zajedničkoj distribuiranoj glavnoj bazi s više entiteta” pod kontrolom pouzdane mreže. Bankarski divovi uključujući BNY Mellon, Citi, HSBC, Mastercard, PNC Bank, TD Bank, Truist, US Bank i Wells Fargo sudjelovat će u pilot projektu izdavanjem tokena i podmirivanjem transakcija putem simuliranih rezervi središnje banke.

“NYIC se raduje suradnji s članovima bankarske zajednice kako bi unaprijedio istraživanje o tokenizaciji imovine i budućnosti infrastruktura financijskih tržišta u SAD-u kako se novac i bankarstvo razvijaju,” rekao je direktor NYIC-a Per von Zelowitz.

Projekt dokaza koncepta testirat će “tehničku izvedivost, pravnu održivost i poslovnu primjenjivost” tehnologije, kao i simulirati tokene i istražiti regulatorne okvire. Iz Federalnih rezervi New Yorka rekli su da bi se projekt “potencijalno mogao proširiti na viševalutne operacije i regulirane stabilne novčiće”.

Pokretanje pilot projekta NYIC uslijedilo je nakon što je centar objavio istraživanje o svom veleprodajnom programu digitalne valute središnje banke 4. studenoga. Prva faza probe CBDC-a, nazvana Project Cedar, testirala je promptno trgovanje devizama kako bi se utvrdilo može li se rješenje blockchaina poboljšati “brzina, cijena i pristup prekograničnim veleprodajnim plaćanjima.”

Savezna regulatorna tijela u Sjedinjenim Državama nisu postigla nikakav konsenzus o tome treba li pokrenuti digitalni dolar u zemlji, ali agencije i oni u privatnom sektoru istražuju tu mogućnost. Nakon što je predsjednik SAD-a Joe Biden izdao izvršnu naredbu usmjerenu na uspostavu okvira za digitalnu imovinu, neki zastupnici doveli su u pitanje kakva bi uloga Kongresa mogla biti u donošenju zakona koji podržavaju CBDC i kako bi digitalni dolar mogao skratiti vrijeme za slične inovacije iz privatnog sektora.

Stiže digitalna valuta središnje banke! https://youtu.be/1PlWJ0sJ1W4; https://youtu.be/_suSLXMifzA

I možda se naizgled još ništa konkretno ne događa, ali sve ovo nam pokazuje kako se Masonska elita užurbano sprema za dolazak Žiga Zvijeri, oni definitivno ne odustaju.
hrvatskikrsnizavjet.com/globalni-bankarski-konglomerati-udruzit-ce-se-s-bankom-federalnih-rezervi-new-yorka-kako-bi-proveli-12-tjedni-pilot-program-digitalnog-dolara

Povezane objave

Bi li Rusi zauzeli Baltik za šezdeset sati?

HF

Kakva je budućnost sukoba u Donbasu?

HF

Sastanak grupe Arraiolos u Bugarskoj

HF

Amerika ne prepušta Europu Njemačkoj!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više