Hrvatski Fokus
Kultura

Ranko Ajdinović izlaže u Ivanić Gradu

Slikar sustavno razvija svoj slikarski koncept, pozorno ga i kontinuirano nadograđujući novim elementima

 

Istaknuti, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Karlovca, Ranko Ajdinović, 19. prosinca ove godine predstavio se s novom samostalnom izložbom, u Ivanić Gradu, u galerijskom prostoru Pučkog otvorenog učilišta (POU). Novi opus Ranka Ajdinovića moći će se razgledati u idućih mjesec dana.

Za ovu prigodu slikar je odabrao dvanaest akrila na platnu različitih velikih formata, 120 x 120, 120 x 150 cm, 8 x 120 cm, 90 x 120 cm, 90 x 140. Izložba nosi simboličan naziv Unutarnji pejzaži (naslovljena po ciklusu na kojem slikar radi već niz godina).

  • Kada je započeo rad na Unutarnjim pejzažima?

– Unutarnji pejzaži su ciklus koji sam započeo 2017 godine i na kojem još uvijek radim. Većina novih radova koje izlažem su nastali u novom atelijeru koji samo počeo koristiti prije 7 mjeseci.

  • Novi atelijer donosi niz prednosti?

– U novom atelijeru imam puno više prostora za slikanje i promatranje, tako da je vidljiv izražajniji kolor i potezi su nekako slobodniji i ekspresivniji. Uz te male vidljive promjene geometrijska apstrakcija je uvijek vidljiva i prisutna u mom stvaralaštvu.

Čvrstog smo uvjerenja kako će i ova najnovija samostalna izložba akrila na platnu, nadahnutog I vrlo vrijednog akademskog slikara Ranka Ajdinovića potvrditi njegove visoke umjetničke dosage, kao logični rezultat dugogodišnjeg istraživanja kako motiva tako I mogućnosti kolora.

Ajdinović je osobito koncentriran na magičnu moć boja, na njegovim akrilima kolor plamsa poput neugasive vatre, istodobno interpolirajući u svoje kompozicije niz zagonetnih simbola.

Slikar sustavno razvija svoj slikarski koncept, pozorno ga i kontinuirano nadograđujući novim elementima.

Svakako valja istaknuti i dojam o svježini Ajdinovićeve najnovije samostalne izložbe, akrili su preplavljeni vitalitetom.

Unutarnji pejzaži, niz akrila na platnu velikog formata akademskog slikara Ranka Ajdinovića osobiti su događaj u domaćoj aktulnoj likovnoj produkciji, vrlo osebujan opus, posve izdvojen.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Bjelina obasjana suncem

hrvatski-fokus

Anita i Ivan Tomljanović

HF

Abecede Claudija Magrisa  

hrvatski-fokus

Opus obilježen zlatnim listićima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više