Hrvatski Fokus
Znanost

Protivimo se uvođenju opasnih rezolucija

UN radi na konvenciji koja proglašava obranu braka “homofobijom” i “homofobiju” zločinom protiv čovječnosti

 

Dragi prijatelji, marš lijevih radikala “kroz institucije” uzima sve više maha. Već znamo da će 2023. godine Organizacija Ujedinjenih naroda raditi na globalnoj implementaciji spolnog odgoja i “Transformativnog rodnog obrazovanja”. Sada radi na konvenciji koja proglašava obranu braka “homofobijom” i “homofobiju” zločinom protiv čovječnosti. Rad također napreduje na ograničavanju slobode govora u ime borbe protiv “dezinformacija”.

Međutim, u nadolazećim tjednima vodit će se bitka za priznavanje pobačaja kao ljudskog prava. Sljedeći korak koji nakon toga treba očekivati je priznanje da najveći dio svijeta krši ljudska prava štiteći nerođenu djecu, a da su pravi branitelji ljudskih prava Kina ili Kanada, gdje dijete može biti ubijeno i tijekom rođenja.

Početkom rujna Opća skupština OUN-a donijela je rezoluciju kojom je abortus proglasio ljudskim pravom. Tada smo alarmirali da takve, formalno neobvezujuće, rezolucije oblikuju običajno pravo, utječu na tumačenje ljudskih prava i predstavljaju stvarnu prijetnju nacionalnim pravnim sustavima. Redovito ponavljanje iz dokumenta za dokumentom da je abortus jedno od “ljudskih prava” moglo bi brzo dovesti do nametanja “abortusa na zahtjev” svim zemljama.

Trenutačno se dovršava još eksplicitnija rezolucija OUN-a. Treći odbor Opće skupštine OUN-a usvojio je nacrt rezolucije o sprječavanju nasilja nad ženama, u kojoj se citira prethodna rezolucija u kojoj stoji da bi “pristup sigurnom pobačaju” trebao biti dio “ljudskih prava svih žena”. Moćan lobi u OUN-u nastoji uključiti abortus u sustav ljudskih prava prkoseći većini svijeta! Rezolucija govori o “sprečavanju i uklanjanju svih oblika nasilja nad ženama i djevojčicama”. No, već u naslovu precizira da pod “nasiljem nad ženama” treba podrazumijevati, između ostalog, “rodne stereotipe i negativne društvene norme”. Štoviše, autori navode da bi djecu u školama trebalo učiti, među ostalim, o “seksualnim i reproduktivnim pravima”, “prevenciji HIV-a” ili hormonskim blokatorima, što znači kemijsku kastraciju djece u adolescentnoj dobi. Na više od 14 stranica rezolucije riječ “rod” ponavlja se čak 80 puta.

Krajem studenog predstavnik Ordo Iurisa sudjelovao je na još jednoj sjednici Vijeća za ljudska prava u Ženevi, Švicarska. Sudjelovala je na svim panelima, gdje je jedina podsjetila na tribinu da je pravo na život temeljno pravo svakog čovjeka, pa tako i nerođenog.

Kao organizacija s posebnim konzultativnim statusom pri OUN-u, Ordo Iuris je podnio pisani dokument o stajalištu na 56. sjednici Komisije OUN-a za stanovništvo i razvoj, o stanovništvu, obrazovanju i održivom razvoju. Ukazali smo na neučinkovitost permisivnog spolnog odgoja kojeg promoviraju institucije OUN-a. Tamo gdje postoji takva edukacija, povećava se broj dječjih trudnoća, raste broj spolno prenosivih bolesti, a broj seksualnih zločina veći je nego u zemljama u kojima školski kurikulum uključuje obiteljski odgoj usmjeren na izgradnju odnosa uzajamne odgovornosti i ljubavi .

Gotovo sve inicijative OUN-a kojima ekstremna ljevica prokrijumčari svoje radikalne ideološke zahtjeve u međunarodno pravo nailaze na otpor pojedine skupine zemalja koje dosljedno brane temeljne vrijednosti europske civilizacije, pravo na život, podršku obitelji, slobodu govora ili vjernost temeljnim znanstvenim činjenicama, poput one da postoje samo dva spola.

Lobisti za pobačaj i rodna pitanja pokušavaju slomiti ovo protivljenje. U tu svrhu još uvijek rade na nacrtu sporazuma o partnerstvu Europske unije s afričkim, karipskim i pacifičkim zemljama, koji će financijsku potporu EU-a učiniti ovisnom o međunarodnoj potpori pobačaju i zahtjevima rodne ideologije, te o glasovanju u dogovoru s Europska unija u OUN-u.

Sjedinjene Američke Države i Europska unija nastoje unijeti ideološki sadržaj u međunarodne smjernice Odbora za svjetsku sigurnost hrane. U listopadu je rad foruma prekinut jer su SAD i EU inzistirali da sadržaj sporazuma uključi i pitanja vezana uz transrodnost i pobačaj, među ostalim. Neke zemlje članice OUN-a nisu pristale na to. Predstavnici SAD-a i EU-a blokirali su usvajanje ugovora, dajući do znanja da bi prihvatili sporazum samo ako bi sadržavao specifične, ideološke pojmove kao što su: “razni i isprepleteni oblici diskriminacije”, “žene u svoj njihovoj različitosti” i “seksualne i reproduktivne zdravlje i prava.

Visoki povjerenik OUN-a za ljudska prava podržao je stav SAD-a i EU-a rekavši da su sporna pitanja već prihvaćena od strane svih država OUN-a u rezoluciji Opće skupštine.

To pokazuje koliko je suprotstavljanje ideološkim inicijativama važno. U nedostatku protivljenja, neobvezujuće rezolucije OUN-a smatrat će se dokazom globalnog konsenzusa o pitanjima koja izazivaju velike kontroverze.

Nema sumnje da je Organizacija Ujedinjenih naroda, uz institucije EU i europske sudove, najveća prijetnja suverenitetu europskih država. Radikali dobro znaju da OUN može biti od velike pomoći u stvaranju običajnog prava i tumačenja “ljudskih prava” kako bi svima podmuklo nametnuli provedbu svoje pogrešne vizije.

Borba za obranu ljudskog dostojanstva, života, obitelji i slobode se nastavlja.

Jerzy Kwaśniewski, Ordo Iuris, kontakt@ordoiuris.pl

Povezane objave

Izumitelj Nikola Kesler iz Zadra

hrvatski-fokus

Američka savezna država New York legalizira kompostiranje mrtvih ljudi!

hrvatski-fokus

Minijaturni i nanoroboti

hrvatski-fokus

PRIRODA – vrijedan časopis iz onih vremena

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više