Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Zar nam nije dosta gluposti i šarenih laži!

Plenković nas je prevario i oko kune, i oko eura, i oko Istanbulske konvencije…

 

Naš je temeljni problem što naši građani, kako to reče pokojni Stjepan Radić: „Na izbore idu poput gusaka u maglu, i gotovo uvijek daju svoj glas političarima glupanima i prodavačima šarenih laži!“. Ilustrirajmo tu tvrdnju s nekoliko primjera, koje svi znaju, ali o kojima nitko ne razmišlja.

  1. Srbi su zaratili s nama radi tobožnje „zaštite“ građana u Hrvatskoj koji su srpske nacionalnosti i pravoslavci, koji nisu htjeli da ih se primora da prihvate kunu kao novu valutu u Hrvatskoj.
  2. Povjerovali smo političarima koji su pričali gluposti i šarene laži da moramo ući u EU jer time dobivamo tržište od 450 milijuna kupaca.
  3. Povjerovali smo političarima koji su pričali gluposti i šarene laži da se mora prihvatiti Istanbulska konvencija radi zaštite žene od nasilja u obitelji, a ne radi zakonskog odobravanja uvođenje rodne ideologije u Hrvatsku.
  4. Povjerovali smo političarima koji su pričali gluposti i šarene laži o tome da trebamo odbaciti kunu i prihvatiti euro kao vlastitu valutu, jer će nam tako porasti konkurentnost, izvoz i razvijati gospodarstvo.
  5. Povjerovali smo političarima koji su pričali gluposti i šarene laži da se mora ući u „Schengen“ jer time ćemo profitirati na svim sektorima. A što se zapravo u stvarnosti od toga ostvarilo?

Pod a) se zapravo ostvarilo to da doduše imamo tobože svoju državu, ali zapravo ništa ne možemo odlučivati bez da to Europska komija ili Europski parlament to ne odobre.

Pod b) se zapravo dogodilo to da nismo dobili veće tržište nego što smo i ranije imali, jer opet izvozimo tamo gdje smo se ranije izvozili, a zapravo je tobožnje tržište od 450 milijuna kupaca smanjeno za 60 milijuna i gotovo ništa u odnosu na ostatak svjetskog tržišta, koje iznosi više od 6 milijardi kupaca!

Pod c) Sabor je „silovan“ da prihvati Istanbulsku konvenciju, a nakon toga danas ima više nasilja nad ženama i u obitelji nego ikada, a u škole se na perfidno i „puzajući“ način propagira LGBT ideologija!

Pod d) stvarno se događa to da cijene rastu, da će realne plaće padati i da će standard građana zasigurno padati! A što se tiče konkurentnosti, takvi „glupani“, jer ih drugačije ne mogu nazvati, mogu očekivati rast konkurentnosti bez vlastite suverene monetarne politike i bez novih inovativnih proizvoda u proizvodnji, A mi nemamo ni jedno ni drugo!

Pod e) će se dogoditi da će Hrvatsku preplaviti kriminalci svih mogućih vrsta jer će se kretati slobodno iz svih nama susjednih država u Hrvatsku bez ikakve ozbiljne kontrole!

Naravno isti ti političari koji nam neprestano pričaju gluposti i šarene laži tvrde da se od toga ne će ništa dogoditi! Kako se misli povećati izvoz na EU tržište kada nam je industrijsko gospodarstvo gotovo uništeno, pa mogli bi lakše izvoziti uz euro, ali nemamo što izvoziti. Novac, tobože besplatan iz EU fondova se već godinama troši neodgovorno, na poticaje u poljoprivredi u kojoj je proizvodnja sve manja, na korupciju i lopovštine onih kojima je povjereno da njima raspolažu (dokaz su brojni ministri i državni dužnosnici u „remetinečkom hotelu“)..

Kako očekivati bilo kakvo pobiljšanje na bilo kojem području u Hrvatskoj, kada Hrvatskom šest i pol godina vlada Plenkovićev HDZ s kadrovima koje nevjerojatno uspješno „pronalazi“ na smetlištima za nesposobne, nedomoljubne, korupciji i lopovštini sklone kadrove? Kako očekivati poboljšanje u bilo čemu, dok Plenković oko sebe okuplja isključivo takve kadrove, i dok na sve pitanja – zašto je tako kako je? odgovara s nadmenim: Zato što ja tako kažem? Da je kojim sličajem moguće da M. Gubec, S. Radić, ban Jelačić ili F. Tuđman uskrsnu iz svojih grobova, ne bi im bilo jasno u kakvoj su Hrvatskoj, pa bi se odmah vratili u svoje grobove.

Laslo Torma, Zagreb

Povezane objave

Smetlari tri sata skidali spomen-ploču!

HF

Sumrak ili praznik demokracije

HF

Napad na Janicu napad je na Hrvatsku

HF

Dalija Orešković na tragu Neše i Kreše

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više