Hrvatski Fokus
Kultura

Niz akrila maloga formata Anite Kunić

Smirena, tiha kompozicija, otmjena, ljepota cvijeta tek je naznačena, gotovo neupadljiva, pomalo skrivena, prigušena

 

U današnje vrijeme umjetnici se sve češće odlučuju raditi na sve impresivnijim formatima platna, očekujući i veću slobodu poteza ali i neizmjerne mogućnosti kompleksnosti izraza uvećanih površina.

S druge strane, minijatura, mali ili manji format platna ništa nije izgubila na šarmu, ni zbog protoka vremena ni promjena artističkih afiniteta, naprotiv za finu, dobru minijaturu uvijek je bilo mjesta u produkciji i zanimanju i publike i kritike.

Suvremena umjetnica, Anita Kunić, sklona je minijaturi. Nedavno je naslikala šest minijatura u akrilu na doista malom formatu platna, 10 x 10 cm s jednostavnim motivom, nekoliko cvjetova, ruže u raznim bojama, u neupadljivim vazama s nekoliko zelenkasto smeđih listova.

Smirena, tiha kompozicija, otmjena, ljepota cvijeta tek je naznačena, gotovo neupadljiva, pomalo skrivena, prigušena atmosfera.

Trenutak u životu, ruže u vazi, još uvijek lijepe, takve su ruže zanosne, svjesne svoje atraktivnosti, trenutak tišine koji se ne izdvaja po ničem posebnom, mislimo na vrijeme i pomalo sjetno zaključujemo, kako na kraju krajeva, sve prolazi, još uvijek promatrajući živopisne cvjetove.

Vrlo emotivan niz akrila u malom formatu diskretnog kolora s vječnim, kompleksnim motivom cvijeća, slikarice Anite Kunić nadahnuto je realiziran.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Slikarstvo je život

HF

Ne daj suzi da ubode

HF

Neprovjerena vijest

HF

Završen 8. MAG festival

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više