Hrvatski Fokus
Društvo

Zambijska cijela medijska bulumenta šuti

Nema glasa ni od onog splitskog šeširdžije

 

Vidite ovu ekipu u Zambiji. Ovu koja je trgovala djecom. Svakim danom sve više dokaza o njihovoj prljavoj i nečasnoj raboti. Čak i da se okrene priča u suprotnom pravcu i da se pokaže da je nepravedno dignuta hajka na njih, ostaje zanimljivom činjenica kako gotovo cijela medijska bulumenta šuti. Ista ona koja redovno raketira sve nepoćudne iz konzervativnog spektra koji bi se možebitno našli u kakvom skandalu.

Šute i EPH-ovci: Nema glasa od splitskog šeširdžije. Mukom je zamukao i onaj ćelavi verbalni nasilnik koji hrače po Vukovaru. Šute dežurne pravobraniteljice za djecu. Umukle i višestruko rastavljene spisateljice. Nema Mile Kekina s gitarom da objavi kakav džepni hit. Znate zašto? Jer je cijela ta uhićena ekipa iz Konga dio establišmenta koji već godinama izigrava moralni korektiv. Ta klika udara po moliteljima pred bolnicama i na trgovima. Ta klika opravdava upad novinara na tuđi posjed. Ta klika vrši pritisak na referendumske inicijative. Ta klika branitelje naziva šatorašima. Ta klika glorificira pravo na čedomorstvo. Ta klika određuje što je umjetnost i dokle sežu njene granice. Ta klika slijedom toga bez pola muke odstrijeli reperski duo iz javnog prostora jer su uvrijeđeni njihovim pjesmama i tako ljudima izbiju kruh iz usta. Ali zato ta klika u svojim performansima redovno briše usta hrvatskom zastavom. Psuje zadrtu majku ljudima koji ne misle k’o oni. Lijepe svinjsku glavu na fotografiju ministra islamske vjeroispovijesti. Ta klika javnim linčem i histerijom smjenjuje ministre. I njima se mora popustiti . Jer su oni ekskluzivno preuzeli pravo na titulu “naprednih” i “slobodu izražavanja”. A ta klika je zapravo tek raja. Bezobrazna raja čiji je mali dio sada zapeo u državi na čijim televizijama ne postoji nijedna vrsta šprajca da ih brani izrugujući one koji bi ih sankcionirali. Raja zapela u državi gdje ne postoji “Provjereno” na kojem će se vrtjeti žalopojni prilozi o homofobnoj sredini gdje transvestit ne može dobiti dijete na “izvolte”. Ta raja je u Zambiji. U državi gdje im nezaštićenima sada prijeti od 23 do 32 godine zatvora. Ne. Ne likujem ako ste to pomislili. Samo ponovno shvaćam istinitost stare narodne da ničija nije gorila do zore.

Pere Vitez Eranović, https://www.facebook.com/pere.eranovic)

Povezane objave

AFORIZMI – Kante i kantejneri

HF

AFORIZMI – Svenazočna transparentnost

HF

Brzina vožnje u gradovima

hrvatski-fokus

Postoji opće pravo na izbor

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više