Hrvatski Fokus
Kultura

CARMEN I BALET GALA – najpoznatiji baletni klasici u Lisinskom

Fantastična baletna trupa Ukrainian Classical Ballet vraća se u Lisinski! 

 

Nakon baletnog spektakla Orašar koji je rasprodao Lisinski već 10-ak puta u posljednjih nekoliko godina, poznata ukrajinska baletna trupa predstavlja strastven i dramatičan balet Carmen te pomno odabrana plesna remek-djela iz najljepših svjetskih baletnih predstava!  

Carmen je balet temperamentnih ritmova i oštrog suvremenog koreografskog teksta Alberta Alonsa izvanredne dinamične koreografije, nastao na temeljima priče Prospera Mériméea  nezaboravne glazbe Georgesa Bizeta koju je aranžirao i prilagodio za balet Rodion Ščedrin. Energično i strastveno djelo o ljubavi, ljubomori i smrti tragična je priča o slobodi i erotičnosti ciganke Carmen koja zavodi naivnog vojnika Don Joséa, koji je, zaslijepljen ljubavlju, slijedi u život opasnosti i kriminala ostavljajući svoju zaručnicu i karijeru, no Carmen ga ubrzo odbacuje zbog toreadora Escamilla. 

Uz Carmen, posjetitelje očekuje i najraskošnija baletna revija najdojmljivijih i najljepših ulomaka iz najpoznatijih baletnih djela klasične i moderne baletne literature: Pas de deux iz romantičnih baleta Gusar A. Adama i Labuđe jezero P. I. Čajkovskoga, duet Romeo and Juliet iz Radio & Juliet uz glazbu sastava Radiohead, ples Smrt labuda iz Karnevala životinja C. Saint-Saënsa, Tango iz baleta Zlatni vijek D. Šostakoviča te Grand pas iz Don Quijotea L. Minkusa.

Pripremite se na neodoljivu baletnu fantaziju koja će očarati cijeli Lisinski!

Anđelka Felja

Povezane objave

Po prvi puta u Čakovcu

HF

Grafička umjetnost Mladena Žunjića

HF

Fragmenti lica Duška Šibla

hrvatski-fokus

Kroničar Grada Dubrovnika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više