Hrvatski Fokus
Gledišta

Zanio se novi ministar

Treba i više? Ne može! Ne treba! Sve je onda jasno… Ali, je li jednostavno?

 

Lažni predstavnik hrvatske zajednice u Srbiji, imenovanjem za ministra u srbijanskoj vladi po želji @avucic i ispunjenjem želje @avucic da dovede Dačića u Zagreb, vinuo se u nebeske zanose i kao čarobnim štapićem u jednom danu mijenja bremenite odnose Hrvata i Srba, odnosno njihovih država!!! Pa Bogom poslani Mesija među neuki i primitivni puk (po želji @avucic), kaže: Moj izbor za ministra kao predstavnika hrvatske zajednice, na prijedlog Aleksandra Vučića, uveliko je promijenio percepciju ovdašnjih Hrvata – ona se počela mijenjati k pozitivnom.

Ovo priopćenje Mesija je napisao povodom njegovog intervjua u „Politici“ od 13. siječnja 2023.: https://www.politika.rs/scc/clanak/532366/srbija-ministar-ljudska-manjinska-prava-zigmanov

No, dovoljno je pročitati samo komentare u ovom meritornom srbijanskom dnevnom listu povodom intervjua, a kojih je bilo svega 8 (slovima: osam), pa da se dobije prava slika o promjeni percepcije ovdašnjih Hrvata te masovnom pozitivnom odjeku na Mesijine zanose! On bi rekao „prinose“, kao pravi tavankutski ratar!

Predrag Oljača: Interesantan mi je komentar gospodina Žigmanova, u nedavnom gostovanju na RTS-u o nestanku 15 Hrvata iz Vojvodine u periodu 90-tih. Gospodina Žigmanova bi trebalo podsetiti da je u Sisku u samo jednoj noći nestalo oko 300 Srba. Vukovar, Karlovac i druge gradove ne bi ni da spominjem. Da nije bilo “balvan revolucije” verovatno bi došli i na moja vrata. Zapravo i jesu dolazila, dvojica sa pištoljima. Jedan je (G.L.) i sad se šeta Zagrebom, a drugi (M.B.) se šeta tu kod mene u Vukovaru.

Мина: Господин Жигманов се само усресредио на односе Србије и Хрватске, није ли заборавио да је он Министар за људска и мањинска права у Влади Србије, у Србији има још мањина.

Posmatrač: Trebalo bi da se ukine i Srbija i Hrvatska. Onda bi se odnosi popravili.

Галилео Галилеи: Ја не очекујем.

Ana: I Srbi iz Hrvatske žive u Srbiji. Da li je predviđena saradnja s njima?

Remetioci: Srbija je zbog ruskih interesa postala remetilački faktor na Balkanu. Opet!

@remetioci: Zbog ruskih interesa? A kada se stvari rade zbog američkih interesa, onda je to dobro? Da niste malo požurili sa zaključcima…

Maskeron: Zapravo je obrnuto. Srbija je jedina zemlja kojoj se osporava suverenitet na delu teritorije nasilno van UN. Ko je to poremetio? Rusija?

I taman sam ovaj pozdrav iz Novog Sada htio poslati kada se Mesija ponovno oglasio. Očito nije spavao od dojma o uvelikim promjenama, pa je malo reterirao: Treba i više? Ne može! Ne treba! Sve je onda jasno… A je li I jednostavno?

I sve je jasno, baš kao što je sve jasno kod ovog našeg Ostapa Bendera!

Čekam odgovor na Otvoreno pismo koje sam poslao 28. prosinca 2022. godine Ministarstvu za ljudska i manjinska prava (Tomislavu Žigmanovu), HNV-u (Jasni Vojnić), DSHV-u (Tomislavu Žigmanovu), zastupniku Hrvata u srbijanskom parlamentu (Mirku Ostrogoncu), međunarodnom tajniku HNV-a (Darku Baštovanoviću) i NIU “Hrvatska riječ” (Ladislavu Suknoviću) povodom knjige Vojislava Šešelja “Petrovaradinski ustaški župnik Marko Kljajić” u kojoj su poznati ljudi iz naše zajednice targentirani kao neprijatelji  države u kojoj živimo!!!

Ovo su subotički bunjevački Hrvati koji (za veliki novac) odlučuju o sudbini 57.900 Hrvata u Srbiji: 

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Naš se velikan uhvatio politike!

HF

Velike zasluge sudaca Palarića i Mlakara

HF

Žigmanovljev primitivizan na djelu

HF

Izjava o razlozima i smislu tužbenih zahtjeva dr. sc. Tomislava Draguna

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više