Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Novi vizualni korporativni identitet Erste Groupa i Erste banke

Temeljito je moderniziran i prilagođen budućnosti

 

Cjelokupni vizualni korporativni identitet međunarodnog Erste Groupa, uključujući i Erste banku u Hrvatskoj, u siječnju 2023. temeljito je moderniziran i prilagođen budućnosti. Poznati logotip Erste i Sparkassen optimiziran je za digitalne medije, uz uvođenje novog ujednačenog fonta i novih boja. Osim Erste Bank i Sparkassen u Austriji, novi monokromatski višebojni identitet dobit će i Erste banke na svim tržištima srednje i istočne Europe.

„Brend može dugoročno biti uspješan samo ako se zalaže za jasne vrijednosti i jasna uvjerenja te ako ih se pridržava. To je ono što nas definira od osnutka naše kompanije prije više od 200 godina. Svojom vizijom, koja u središte stavlja financijsko zdravlje naših klijenata, pretočili smo našu svrhu u sadašnjost i postavili jasan smjer za budućnost. Ipak, svaku viziju treba doživjeti na pravi način, a to je upravo ono što naš novi korporativni dizajn omogućava”, rekao je Willi Cernko, glavni izvršni direktor Erste Groupa.

Novi vizualni identitet obuhvaća optimizirani logotip, nove korporativne boje i novi font. Erste logotip zadržava svoj prepoznatljiv i jedinstven karakter, ali je osvježen u dizajnu i monokromatski u primjeni. U kombinaciji s novim fontom, koji je prilagođen analognoj i digitalnoj upotrebi i novim bojama, izgled Erste banke postaje moderniji, privlačniji i svježiji. Višebojni pristup također je i poveznica između dizajna Erste Groupa i dizajna digitalne platforme George. Sve to rezultira korporativnim dizajnom koji pruža dosljedno iskustvo brenda na svim kanalima.

Postupno uvođenje

Novi korporativni dizajn Erste Groupa od siječnja se postupno uvodi na svim Ersteovim glavnim tržištima: u Austriji, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Slovačkoj. Novi dizajn brenda strateški je razvijen u suradnji s agencijom Jung von Matt Brand Identity iz Hamburga te agencijom Jung von Matt Donau iz Beča.

Najjači brend u Austriji i vodeći bankarski brend u Europi

Erste je u izvješću Brand Finance za 2022. proglašen najjačim brendom u Austriji. Na međunarodnoj razini, Brand Finance je proglasio Erste najjačim brendom u Europi u kategoriji bankarskih brendova. U izvješću se ukazuje na to da je Erste porastao za 22,4 boda u Indeksu snage brendova (Brand Strength Index), čime je potvrđena uspješna strategija brenda.

Anđelka Felja

Povezane objave

Zašto je Turska ključna za rješavanje europske plinske zagonetke?

HF

Hoće li enormna poskupljenja i nedostatak radne snage baciti ugostitelje na koljena?

hrvatski-fokus

Otpad jedan od velikih problema

HF

Zakon pogoduje velikima, mali propadaju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više