Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Gobalistička elita nisu kriptostaljinisti, oni su bankari i poslovni ljudi, a ne državnici

Klimatski alarmizam je izgovor za traženje potpore javnosti za još veću prijevaru s državom koja prisiljava ulaganja u tehnologiju obnovljivih izvora energije

 

 Problem s teorijom urote Velikog resetiranja nije u tomu što ona identificira da organizacije poput Svjetskog ekonomskog foruma imaju utjecaj. Svatko tko se razumije u politiku zna da su financijska elita, njihove zaklade i organizacije koje donose politike koje financiraju formirale globaliziranu mrežu koja postavlja politički program za cijeli zapadni svijet i u mnogim slučajevima šire. Ono što urotnici obično pogrješno shvaćaju su stvarni strateški ciljevi plana.Za urotnike, elita su kriptostaljinisti koji pokušavaju implementirati totalitarnu globalnu policijsku državu – međutim, zašto to točno žele učiniti nikada nije pitanje na koje ćete vidjeti izričit odgovor jer se temelji na predracionalnoj paranoji koju osjećaju, nego treba razmišljati (zbog toga se jako ljute ako se ne slažete i dijagnosticiraju da imate pogrješno emocionalno stanje, umjesto da na vaše neslaganje gledaju jednostavno kao na nesporazum uzrokovan nedostatkom izloženosti relevantnim dokazima).

Njihovo implicirano objašnjenje je jednostavno da su globalistička elita samo demonski psihopati koji žele natjerati svijet da pati zbog toga, karikatura ove implikacije razlog je zašto Keith Woods te ljude naziva ‘shizosima’ – jer umjesto zamišljanja elita ima racionalne strateške motivacije za suradnju, umjesto toga se koristi crno/bijelo razmišljanje gdje loši dečki koji kontroliraju sve planiraju kontrolirati sve još više jer su loši dečki.U stvarnosti, globalistička elita nisu kriptostaljinisti, oni su bankari i poslovni ljudi, a ne državnici, a buržoazija ima mnogo manje direktan strateški odnos s državnom moći nego državnici – strukturalni poticaji za osiguranje njihove moći kao elitne klase zahtijevaju od njih da i koristi i ograničava državnu moć. To je zato što ako stvarno imate nešto poput staljinističke totalitarne države, državna se moć može koristiti protiv bogatih kako bi se neutralizirao njihov potencijal da izazovu najmoćnije državnike. To je razlog zašto je buržoaska oligarhija uopće bila toliko zainteresirana za globalizam – on je osigurao sredstvo za neutraliziranje mnogih potencijalnih kontrola koje im je moć nacionalne države mogla nametnuti. Buržoaska moć je fundamentalno ekonomska i nametnuta je političkom, državna moć je fundamentalno politička i nametnuta je ekonomskom, ako spojite ove logike ne ćete razumjeti što se događa.

Elite se ne boje “fašizma” samo zato što su mnogi od njih licemjeri, već zato što se boje oblika državne moći koji ne mogu potkopati kao što to lako mogu u “liberalnim demokracijama”.Dakle, opet, ne biste trebali analizirati dnevni red u smislu puzajućeg totalitarizma, trebali biste ga analizirati u smislu investicijskih bankara koji brane svoje povrate, sposobnost milijardera da pretvore svoje bogatstvo u političku moć, i oboje sprječavanje političke moći da se okrenuo protiv njih u naturi. Blokade zbog covida dale su izgovor za spašavanje financijskog sustava u stilu 2008. i potpuno su istisnule negativnu reakciju, da ne spominjemo epsku prijevaru koju su proizvođači cjepiva upravo izveli za svoje dioničare (što je pravi razlog zašto su svi bili natjerani na napad, a ne zato što su pokušavali uništiti populaciju). Klimatski alarmizam je izgovor za traženje potpore javnosti za još veću prijevaru s državom koja prisiljava ulaganja u tehnologiju obnovljivih izvora energije. Zajedno, te stvari buržoaskoj eliti daju umjetni pokretač šestog Kondratijevljevog vala, koji potiče sljedeću fazu kapitalizma.

Joel Davis, https://t.me/joeldavisx/789

Povezane objave

Sedam stupova mudrosti i Sedam sestara (5)

HF

Nova COVID segregacija sliči na staru segregaciju 

hrvatski-fokus

Turski službeni jezik EU-a

HF

Sedam stupova mudrosti i Sedam sestara (2)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više