Hrvatski Fokus
Znanost

Novi dosjei na twitteru otkrivaju kriminalnu COVID cenzuru društvenih medija 

Zahvaljujući Elonu Muski rasvijetljena prethodno neprozirna politika cenzure platforme  

 

Najnovija skupina datoteka na Twitteru koju je objavio CEO Elon Musk pokazuje kako je platforma cenzurirala postove o Covid-19 koji nisu bili u skladu s porukom Bijele kuće. Kvalificirani liječnici i epidemiolozi bili su potisnuti i zabranjeni na izravan zahtjev Bidenove administracije, pokazuju dokumenti. I Trumpova i Bidenova administracija vršile su pritisak na Twitter da ublaži sadržaj povezan s koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak novinar David Zweig pozivajući se na internu komunikaciju tvrtke. Dok je Trumpov tim nastojao suzbiti glasine o nestašicama u trgovinama kako bi se suzbio paničnu kupnju, Biden je svoj fokus prebacio na “dezinformacije” o cjepivima kada je njegov tim preuzeo kontrolu u siječnju 2021.

Prema dosjeima koje je Zweig vidio, Bidenovo osoblje vršilo je izravan pritisak na Twitter da zabrani “naloge visokog profila protiv cijepljenja”, uključujući i onaj bivšeg novinara New York Timesa Alexa Berensona, koji je uporno tvrdio da rizici cijepljenja nadmašuju koristi.Twitter je poslušao zahtjev i suspendirao Berensona u srpnju 2021., ali su zaposlenici nakon toga rekli da “Bidenov tim” još uvijek “nije zadovoljan” naporima platforme za cenzuru i ljutito su zahtijevali da “deplatformira nekoliko računa”. Twitter je označio račun epidemiologa s Harvarda koji je tvrdio da se “oni s prethodnom prirodnom infekcijom” ne moraju cijepiti i označio kao “zavaravajuće” tweetove koji su citirali podatke Bidenove administracije o stopama smrtnosti od Covida. Za donošenje ovih odluka koristio se kombinacijom “botova” umjetne inteligencije i ugovorenih moderatora u stranim zemljama. Jedan je liječnik označen zbog dijeljenja rezultata recenzirane studije koja povezuje cijepljenje sa srčanim zastojem kod mladih muškaraca, dok je drugi liječnik trajno suspendiran zbog pozivanja na objavljenu studiju koja sugerira da je cijepljenje privremeno smanjilo broj spermija kod muških pacijenata.

“Disidentski, ali legitimni sadržaj označen je kao dezinformacija, a računi liječnika i drugih su suspendirani zbog tvitanja mišljenja i dokazano istinitih informacija”, napisao je Zweig na Twitteru.Kada je bivši predsjednik Donald Trump pozvao svoje sljedbenike da se “ne boje Covida” nakon njegovog oporavka od bolesti, Twitterovi viši moderatori raspravljali su o poduzimanju mjera protiv tweeta, prije nego što su zaključili da se Trumpova “optimistična” procjena ne računa kao dezinformacija.Otkako je u listopadu kupio Twitter za 44 milijarde dolara, Elon Musk je objavio niz dokumenata koji rasvjetljavaju prethodno neprozirnu politiku cenzure platforme. Ovi dokumenti, koje je objavilo nekoliko neovisnih novinara, pokazuju kako je Twitter zatajio informacije koje su štetile kampanji Joea Bidena, dogovorio se s FBI-em da ukloni sadržaj koji je agencija htjela sakriti, pomagao kampanje utjecaja američke vojske na internetu i cenzurirao “antiukrajinske narative” u ime nekoliko američkih obavještajnih agencija.

Mario Bojić, https://nultatacka.rs/novi-tviter-fajlovi-otkrivaju-kriminalnu-covid-cenzuru-ovog/

Povezane objave

Osijek može biti onakav kakav jest u duši!

HF

Generalna proba svjetske diktature globalne države

HF

Kako je Rockefeller osnovao svjetsku farmaciju

HF

Štetnost 5G bežične tehnologije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više