Hrvatski Fokus
Znanost

SVI SU ODUSTALI! – Šef  njemačkog “Instituta Robert Koch” podnio ostavku! Isticao se kroz tiraniju COVID-a 

Lothar Heinz Wieler – od Covid tiranina do bijega…   

 

Lothar Heinz Wieler, koji je iznenada dao ostavku na mjesto voditelja Instituta Robert Koch, postao je poznat tijekom krize izazvane COVID-om. Ova agencija, između ostalog, objavljuje dnevne statistike zaraženih i mortaliteta od početka pandemije. Lothar Heinz Wieler, predsjednik njemačke agencije za javno zdravstvo, Instituta Robert Koch (RKI), odstupi sa svoje pozicije 1. travnja, navodi se u zajedničkom priopćenju RKI-ja i Ministarstva zdravstva. U priopćenju se navodi da je Wieler, mikrobiolog i veterinar, podnio ostavku u dogovoru s ministrom zdravstva Karlom Lauterbachom te da je ovaj korak poduzet prema Wielerovoj želji. Wieler je postao poznato lice tijekom korona histerije, u kojoj je RKI odigrao značajnu ulogu u oblikovanju korona tiranije, tj. mjera protiv slobode svakog pojedinca.

Tko je Lothar Wieler?Wieler, 61, od 2015. je na čelu RKI-a, savezne vladine agencije odgovorne za kontrolu i prevenciju bolesti.On daje ostavku kako bi više vremena posvetio istraživanju i nastavi, stoji u priopćenju.Wieler je na vrhuncu koronske histerije održavao česte konferencije za novinare, uglavnom zajedno s tadašnjim ministrom zdravstva Jensom Spahnom, tijekom kojih je često naglašavao stroge javnozdravstvene mjere za suzbijanje širenja virusa.

Za razliku od Anthonyja Faucija u SAD-u ili Chrisa Withyja u UK-u, Wieler, uglavnom nepoznati medicinski dužnosnik, nakratko je katapultiran na nacionalnu pozornicu – s ovim redovitim brifinzima za novinare među najiščekivanijim i najgledanijim vijestima u prvim mjesecima pandemije. .Wielerove često oprezne preporuke povremeno su izazvale kritike, posebice od strane sadašnjeg člana savezne koalicije Slobodnih demokrata (FDP), koji je želio vidjeti individualistički pristup upravljanju krizama.

Wieler je rekao da je čak dobio prijetnje smrću od ljudi koji se protive vladinoj strategiji za pandemiju. Wielerove odgovornosti preuzet će njegov zamjenik, profesor Lars Schaade, dok se ne izabere nasljednik.U izjavi za tisak na web stranici RKI-ja, Wieler je pohvalio “izvrsnost” RKI-ja, rekavši da je “privilegija moći raditi s motiviranim timom izvanrednih stručnjaka” tijekom krize.Rekao je da su svi djelatnici RKI-ja tijekom pandemije učinili “veliku uslugu istraživanju, institutu i prije svega državi”.Wieler je također ustvrdio da “neovisnost istraživanja treba prihvatiti iu budućnosti”, jer je “od vitalne važnosti da RKI ispunjava svoje zadaće”.Ministar zdravstva Lauterbach rekao je pak da je Wieler Njemačkoj pružio “trajne i izvanredne usluge” u suočavanju s pandemijom. “Bez profesora Wielera, Njemačka bi prošla kroz pandemiju u mnogo gorem stanju”, rekao je Lauterbach i zahvalio Wieleru u ime cijele njemačke vlade.

Mario Bojić, https://nultatacka.rs/svi-se-povlace-sef-nemackog-instituta-robert-koh-podneo/

Povezane objave

Epidemija novog koronavirusa

HF

Potpisivanje CETA-e na jesen?

HF

Napušta li SAD Pacifik?

HF

Stručnjak iz Velike Britanije upozorava na Wi-Fi

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više