Hrvatski Fokus
Znanost

Nogometašica koja je odbila kleknuti na utakmici za BLACK LIVES MATTER dobila novac na sudu

Nije pristala podržavati histeriju protiv bijelaca  

 

Kirsten Henning, bivša igračica sveučilišnog nogometa Virginia Tech, dobila je nagodbu od 100.000 dolara nakon što je tvrdila da je bila diskriminirana jer je odbila kleknuti prije utakmice u sklopu demonstracija socijalne pravde u ime pokreta Black Lives Matter.Henning će dobiti iznos jer je pristala odustati od savezne tužbe protiv trenera Virginia Tech Charlesa Adaira, koji je tvrdio da je povrijeđeno njezino pravo na slobodu govora iz Prvog amandmana prema Ustavu SAD-a, navodi se u izvješću Roanoke Timesa.

Prema uvjetima nagodbe, ni Adair ni Henning ne priznaju bilo kakvu krivnju, što dolazi nakon što Henning tvrdi da je izbačena iz tima nakon što je Adair postao frustriran njezinim političkim stavovima, koji su uključivali potpuno odbijanje sudjelovanja u prošlim demonstracijama socijalne pravde – Globalni sport od 2020.Henning je u svojoj tužbi tvrdila da “podržava društvenu pravdu i vjeruje da su životi crnaca važni”, ali je dodala da ne može ponuditi svoju potporu posebno za Black Lives Matter, rekavši da se ne slaže s mnogim od njezinih temeljnih načela, uključujući tendenciju uskraćivanja policijskih sredstava. Dodala je da ju je Adair “verbalno napao” u poluvremenu tijekom utakmice u rujnu 2020. nakon što je odlučila stajati dok je takozvana “izjava o jedinstvu” čitana naglas prije početka utakmice. Henning je također izjavila da je ubrzo nakon toga napustila tim zbog Adairove “kampanje zlostavljanja i odmazde”.

Na saslušanju u prosincu savezni sudac Thomas Cullen odbio je odbaciti tužbu nakon što je utvrdio da se Henningovo vrijeme igranja smanjilo nakon spora. Adair je, međutim, tvrdio da su ostala dva igrača koja su odlučila ne kleknuti prije utakmice nastavila igrati s momčadi. “U konačnici, Adair može uvjeriti porotu da se ova odluka trenera temeljila isključivo na Henningovoj lošoj igri tijekom UVA utakmice, ali sud, gledajući dokaze u svjetlu koje je najpovoljnije za Henninga, ne može donijeti takav zaključak kao pravno pitanje,” rekao je Cullen.

Citirajući pravila, Adair je na Twitteru rekao da je zadovoljan što je stvar okončana i da je oslobođen krivnje – iako nije spomenuo 100.000 dolara dodijeljenih Henningu. “Drago mi je da je slučaj protiv mene zatvoren i da mogu odustati od bilo kakvog nedjela”, napisao je na Twitteru. “Žalosno je, ali ovo suđenje je bilo razočaranje i neslaganje oko minutaže. Danas nam je jasno da ovaj slučaj nije imao utemeljenje i da je bez dokaza istina prevladala”, dodao je Adair.

Mario Bojić, https://nultatacka.rs/fudbalerka-koja-je-odbila-da-kleci-na-utakmici/

Povezane objave

Deset knjiga o pravnoj zaštiti okoliša

HF

Pravno uređenje gospodarenja otpadom

HF

Misli Charlesa Mauricea de Talleyranda

HF

Kemija protiv kemijske evolucije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više