Hrvatski Fokus
Društvo

Sotonski hram otvara besplatnu na daljinu kliniku za pobačaje

Klinika za pobačaje u Novom Meksiku zvat će se “Klinika za sotonske pobačaje majke Samuela Alita”

 

Organizacija pod nazivom Sotonski hram objavila je da otvara besplatnu kliniku za pobačaje u Novom Meksiku koja nudi recepte za lijekove koji uzrokuju pobačaj.

“TST je ponosan što proširuje reproduktivne mogućnosti za naše članove. Ovo je tek početak”, rekla je Erin Helian, izvršna direktorica operacija kampanje za grupu. “Ostat ćemo postojani dok nastavljamo borbu za očuvanje reproduktivne pravde u Sjedinjenim Državama.”

Pobačaj je legalan do trenutka rođenja u Novom Meksiku, osim u gradovima Clovis i Hobbs, koji su donijeli zakone o zabrani pobačaja nakon poništenja Roe v. Wadea. Potez TST-a smatra se pokušajem suprotstavljanja svim ograničenjima pobačaja u državi.

Satanic Temple kaže da će internetska klinika poštom dostaviti tablete za medikamentozni pobačaj onima “koji žele izvesti religijski ritual pobačaja Sotonskog hrama”.

Prema njihovom priopćenju za tisak, TST se “suprotstavlja vjerskoj diskriminaciji kako bi osigurao odvojenost crkve od države i obranio ustavna prava svojih članova.”

Prošle inicijative uključuju postavljanje brončane statue “Baphomet” ispred Kapitola u Oklahomi u znak protesta protiv kipa Deset zapovijedi. Grupa je također dospjela na naslovnice jer je organizirala klubove “Sotona poslije škole” u javnim školama koje imaju klubove kršćanske “Dobre vijesti”.

Klinika za pobačaje u Novom Meksiku zvat će se “Klinika za sotonske pobačaje majke Samuela Alita” prema web stranici TST-a.

Alito je sudac Vrhovnog suda SAD-a koji je napisao mišljenje za slučaj Ženske zdravstvene organizacije Dobbs protiv Jacksona u lipnju 2022., kojim je poništen slučaj Roe protiv Wadea.

Satanic Temple je na svojoj web stranici napisao: “1950. majka Samuela Alita nije imala mogućnosti. Ime klinike služi da podsjeti ljude koliko je važno imati pravo na kontrolu vlastitog tijela i potencijalne posljedice gubitka tog prava.”

Web stranica sadrži animiranu sliku starije žene koja ulazi u kliniku govoreći: “Da je samo pobačaj bio legalan kad sam bila trudna.”

Klinika će pružiti besplatnu skrb o pobačaju, stoji na web stranici klinike, dodajući da će se financirati donacijama pristaša.

tribun.hr/sotonski-hram-otvara-besplatnu-online-kliniku-za-pobacaje

Povezane objave

MUDROSITNICE – Mlinski kotač

HF

Bijela zastava na Visovcu

HF

AFORIZMI – Ima li i u Saboru koji inficirani?

hrvatski-fokus

Odgađanje rasprave

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više