Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Glavni tajnik NATO-a priznao da je Savez u Ratu s Rusijom u Ukrajini od 2014.

Bio je to vrlo težak sukob za razumjeti zbog ogromne količine uglavnom zapadnjačke propagande zbog koje se zadatak činio gotovo nemogućim

 

Alternativni medijski izvori kao što su Tucker Carlson, Douglas MacGregor, Scott Ritter, Crisis Magazine, Rod Dreher, Oliver Stone i mnogi drugi, iznijeli su informacije koje ukazuju na to da je sukob u Ukrajini počeo mnogo prije ruske ‘posebne operacije’.

Zapadni mediji i vlade ostavili su dojam da je sadašnji rat u Ukrajini započeo ruskom “Posebnom vojnom operacijom” početkom prošle godine kao navodnim korakom prema obnovi Sovjetskog Carstva. No onda je prošlog tjedna konzervativna kućica na drvetu šokantno izvijestila i pokazala da glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg otvoreno priznaje da je NATO u ratu protiv Rusije od 2014. godine. Što?

To je velika stvar budući da nam se stalno govori da je Rusija bila početni agresor i da su jedini uključeni u ovaj rat bili nevini, demokratska Ukrajina protiv autoritarnih, osvajajući Rusiju.

Bio je to vrlo težak sukob za razumjeti zbog ogromne količine uglavnom zapadnjačke propagande zbog koje se zadatak činio gotovo nemogućim. Uvelike pomaže biti izložen alternativnim izvješćima koja pokušavaju objasniti povijest iza rata koja seže barem nekoliko godina unatrag. Ključno je razmotriti takva izvješća zbog sada realne opasnosti da bi rat mogao izmaknuti kontroli u treći svjetski rat u koji sada upozorava sve veći broj komentatora čini se da idemo.

Iskoristite veliku količinu impresivnih informacija dostupnih u sljedećim video izvješćima, citatima i drugim vezama koje će vam dati zapanjujuće drugačiji pogled na sukob o kojem izvještavaju gotovo svi drugi mediji.

Iznad svega, pogledajte posljednji video u ovom članku koji je komentar Tuckera Carlsona od 24. veljače. Tucker to zakucava kao nitko drugi u svim američkim medijima.

Donald Trump upozorava da je Treći svjetski rat blizu

Također, ovaj tjedan Donald Trump je neizravno naznačio, imenujući američku državnu tajnicu ukrajinsku zavjerenicu Victoriju Nuland, da je sukob u Ukrajini započeo 2014. godine. U Firstpost.com članku stoji: “Bivši američki predsjednik Donald Trump optužio je ‘globaliste’ u američkom State Departmentu za pomaganje ukrajinskom državnom udaru 2014., za koji Rusija tvrdi da je pokrenuo napetosti i možda pokrenuo tekući rat.”

To se odnosi na komentar u nedavnom Trumpovom govoru u kojem je upozorio da “Treći svjetski rat nikada nije bio bliži nego što je sada” i “Moramo očistiti kuću od svih huškača i globalista ‘America Last’ u Deep Stateu, Pentagonu, State Departmentu i industrijskom kompleksu nacionalne sigurnosti”.

Globalistički planovi SAD-a Deep Dtate/NATO-a spektakularno su propali

LifeSiteNews već neko vrijeme zna za namjerno zapadnjačko provociranje Rusije. Sada vidimo kako zapadni urotnici konačno priznaju da je u ovom sukobu bilo mnogo više nego što su bili spremni reći svijetu. To se vjerojatno događa jer je situacija postala očajna.

Globalistički planovi sad-a deep state/NATO spektakularno su propali, posebno njihove nove, dosad neviđene vrste sankcija protiv Rusije koje su osmislile bankarske i druge sile Velike resetovske elite.

Došlo je i do strašnog neuspjeha ukrajinske vojske, koja je u posljednjih nekoliko godina bila teško naoružana modernim američkim oružjem i obučavana na zapadu i na zapadu, u svrhu da na kraju razbije namjerno izazvanu invaziju Rusa. Ali dogodilo se upravo suprotno i zbunilo američko-NATO shemu da koriste Ukrajinu kao svog opunomoćenika kako bi prisilili ruski režim da promijeni i ponizi i rastavi ogromnu naciju bogatu resursima.

Ovaj sukob, kako se ispostavilo, nikada se nije odnosio na obranu suvereniteta, granica i slobode Ukrajine. Ukrajince su umjesto toga koristili i zlostavljali i Istok i Zapad, ali posebno Zapad, koji ih je gurnuo u pokolj u koji se Rusija uopće nije htjela upuštati, već u rat u kojem je SAD pogrešno govorio Ukrajincima da mogu pobijediti.

Bivši UN-ov inspektor za oružje Scott Ritter nedavno je izjavio da su ukrajinske vojne žrtve u samo godinu dana dosegle 300.000-350.000 mrtvih i 150.000 ranjenih – što je ukupno, kaže, premašilo sve gubitke američkih vojnika tijekom Drugog svjetskog rata. To je zapanjujuće, a ako je istina, strašna grofica koja je namjerno uskraćena zapadnoj javnosti i ukrajinskim građanima.

Primjetno je da je ovo jedan od prvih ratova u posljednje vrijeme u kojem nema ugrađenih zapadnih novinara s “dobre strane” koji pokazuju sukob o kojem izvještavaju i iznose brojne tvrdnje o tome. To nije slučajno. Nismo imali načina da potvrdimo njihove nevjerojatne tvrdnje o navodnim masovnim pobjedama Ukrajine i ubojstvima stotina tisuća ruskih vojnika.

Rod Dreher kažnjava zapadnjačko medijsko izvještavanje o sukobu

U oštrom članku 29. siječnja 2023., istaknuti američki kolumnist Rod Dreher upozorio je da “američke elite stalno vode” Ukrajinu “bliže Trećem svjetskom ratu”. Oplakujući nepošteno izvještavanje zapadnih medija o ovoj katastrofi, izjavio je: “Zašto ne govorimo o tome?” Izvijestio je da je ukupno 17 milijuna Ukrajinaca pobjeglo iz nacije neposredno prije i za vrijeme rata, vjerojatno se nikada neće vratiti – i sve što se dogodilo prije nego što je počela trenutna, ogromna ofenziva. Ovo je bila povijesna katastrofa za Ukrajinu, a možda i kraj te nacije.

SAD je uporno sprječavao rani, neminovni, dogovoreni mirovni sporazum s Rusijom i umjesto toga hranio Ukrajince sve više i više oružja i koristio pune resurse moćnih američkih obavještajnih agencija kako bi Ukrajincima pružio ključnu prednost nad Rusima.

Moram priznati da ponekad grebem svoju zagonetku, kad gledam geopolitičke agente utjecaja kako izgovaraju tihi dio naglas, a čini se da nitko ne obraća pažnju. U slučaju da ste to propustili – prije nekoliko dana (14. veljače 2023.), glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg stao je pred kamere na improvizirani presser nakon sastanka ministara obrane NATO-a u sjedištu NATO-a u Bruxellesu u Belgiji. General Stoltenberg otvoreno govori zapadnim medijima da je NATO u ratu protiv Rusije od 2014. godine. Tada su zajednički napori zapadnog političkog vodstva, predvođeni američkim State Departmentom i snagama NATO-a, zbacili bivšu ukrajinsku vladu i uspostavili zemlju kao središte strateških vojnih operacija protiv Rusije. Ovo nije prvi put da je Stoltenberg priznao ovo.

U tom kontekstu, vojni upad Rusije u istočnu Ukrajinu (regija Donbas) u veljači 2022. može se smatrati protuofenzivom protiv napretka NATO-a; ipak, čini se da gotovo nitko u zapadnim medijima ne drži ta priznanja u NATO-u kao referenciju.

Urednik časopisa Crisis predstavio dramatičan, alternativni pogled na sukob

Eric Sammons, urednik katoličke kuće Crisis magazine, također je dao dramatičan, 4. listopada 2022., alternativni pogled na sukob u Ukrajini, u usporedbi s onim što smo preplavljeni u svim glavnim medijima. Istaknuo je da je to teško pitanje za svakoga tko objektivno riješiti “zbog emocionalnih odgovora koje izaziva”. Svaki kritičar zapadnog medijskog narativa naziva se “Putinovim ljubavnikom” i optužuje se za “ponavljanje ruske propagande” i drugih ponižavajućih uvreda.

Urednik Kriznog stožera upozorio je: “Događaji u Ukrajini dosegli su opasne razine, jer se čini da prijetnja nuklearnog Trećeg svjetskog rata raste sa svakim danom koji prolazi. Šta se događa? Tko je kriv? Kako bi katolici trebali reagirati?” Predstavio je neke ključne pozadine situacije u Ukrajini o kojoj velika većina zapadne javnosti nije obaviještena i za koju je gotovo potpuno nesvjesna.

U svojoj artikuliranoj video prezentaciji Sammons je izjavio: “Možemo reći da su i Putin i Zapad u krivu” i “cilj je mir – pravedan mir”. Odgovarajući na mnoge tvrdnje da je Putin poput Hitlera tijekom Drugog svjetskog rata i da su oni koji zagovaraju diplomatsko rješenje poput Chamberlaina, kaže da je trenutna situacija umjesto toga “mnogo usporedivija s Prvim svjetskim ratom, a ne s Drugim svjetskim ratom”. On čini vrlo dobar slučaj za to.

Kao odgovor svima koji pozivaju na slanje još oružja Ukrajini i da se SAD izravno uključi u rat, Sammons je naglasio: “Rat je neuspjeh. Eskalacija rata dodatni je neuspjeh.” To je ono što je savez SAD-a i NATO-a radio – eskalirajući rat – bez obzira na to koliko još Ukrajinaca mora umrijeti niti koliko Europa mora patiti od eskalacija poput dizanja u zrak plinovoda Sjeverni tok.

Nevjerojatan dokumentarac i intervju Olivera Stonea

Za još detaljniju pozadinu sukoba u Ukrajini obvezno je pogledati višesatni, impresivni dokumentarac iz 2016., Ukrajina u plamenu Olivera Stonea. Uvodni tekst dokumentarca navodi da “istražuje pad ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča. Stone intervjuira Janukoviča i ruskog predsjednika Vladimira Putina kako bi rasvijetlio uključenost američkog State Departmenta u revoluciju 2014. Imajte na umu da ovaj film raspravlja o ustanku iz perspektive [proruskih] vođa koji su u to vrijeme uklonjeni.

Intervjui s Putinom koje je Stone uspio provesti su zapanjujući. Putin se uopće ne predstavlja kako ga prikazuju svi zapadni mediji. To ne znači da je Putin u pravu ili dobar, već da nam se mora dopustiti da ga vidimo i čujemo kako bismo bolje donosili vlastite odluke o ovom strašnom sukobu.

Stone nastavlja dalje, a neki su sada promijenili stavove, u novijem 17. svibnja 2022., intrigantnom, tri milijuna puta pregledanom video intervjuu s Lexom Fridmanom. Opet, predstavljene informacije dramatično se razlikuju od onoga čemu smo bili izloženi od svih naših strogo kontroliranih mainstream medija.

Stone u intervjuu spominje česte optužbe kojima je izložen svatko tko dovodi u pitanje zapadni odgovor na Ukrajinu. On kaže: “Nikada nisam vidio takav zid propagande kao što sam vidio na ovome.” NATO, koji je trebao biti samo obrambeni savez, naziva “vrlo opasnim” i proglašava da “zemlje NATO-a nemaju slobodu reći ono što žele reći o tim stvarima”. SAD kontrolira sve” svojim velikim financijskim pritiscima, smatra Oliver Stone. Teško je ne složiti se s nekim od onoga što govori s obzirom na to koliko nas je naučilo o ovom sukobu tijekom prošle godine od zapaženih, dobro informiranih osobnosti.

Kada je Rusija prvi put napala Ukrajinu tijekom svoje ograničene “Posebne operacije”, Stone kaže da je Ukrajina imala 110.000 vojnika na granici s Donbasom, teško naoružanih i čekajući da Rusi upadnu u njihovu zamku “koju su teoretski postavile Sjedinjene Države”. Kaže da u zapadnim medijima “nije bilo ništa o ukrajinskim snagama i navodno samo ruskim postrojbama s jedne strane”.

Producent dokumentarca tvrdi da je od revolucije 2014. godine “Ukrajina bila teroristička država”, a svaki put kad su Ukrajinci izrazili bilo kakvu potporu ruskim stajalištima ili jednostavno doveli u pitanje politiku ukrajinske vlade, dogodile su im se strašne stvari.

Stone kaže: “Ukrajina je bila neutralna prije 2014.” “Odredi smrti bili su vani” kako bi slomili neistomišljenike iz politike ukrajinske vlade. “Zelenski je izabran na mirovnoj platformi.” “Nije se ni pokušao pomiriti s Rusijom”. Postojao je vrlo neprijateljski stav prema Rusiji od okorjelih skupina u Ukrajini koje su “prijetile Zelenskom”. Stone kaže da su ukrajinski Azovi i drugi vojni odredi smrti ubili 14.000 ukrajinskih civila od 2014. nadalje.

Posljednji video za ovaj članak zapanjujući je komentar Tuckera Carlsona tijekom njegove večernje emisije u petak, 24. veljače. Ovo mora biti najodvratnije, najmoćnije njegovo upozorenje do sada o tome kamo ovaj sukob naizgled neizbježno ide.

Zaključak

Ukratko, na Zapadu je postojala ogromna propagandna kampanja koja predstavlja samo strogo kontrolirani, pro-ukrajinski pogled na događaje koji su se dogodili u zemlji prije i od invazije. U ovaj sam članak uključio još samo nekoliko i rastućih izvora koje sam otkrio, a koji su predstavili vrlo drugačiju, naizgled mnogo vjerodostojniju i iskreniju sliku onoga što se događa u toj izmučenoj, najkorumpiranijoj naciji u Europi.

Na YouTubeu sam primijetio nedavni niz novih videozapisa koji tvrde da su pouzdani novinski izvještaji na terenu koji demoniziraju Ruse, prikazujući zarobljene ruske trupe kao nezadovoljne i kritične prema Putinu, a Ukrajinci postižu velike nove uspjehe. Teško je sa sigurnošću reći, ali čini se da su ta izvješća previše napisana da bi odgovarala samo jednoj strani (ne pravom novinarstvu), s naizgled vrlo pretjeranim tvrdnjama, optužbama da Rusi često napadaju civile (to im je zabranjeno) i nikada se ne odnose na velike ukrajinske gubitke ili užasne stvari za koje sada znamo da se rade nekim ruskim zatvorenicima.

Možda su ovi videozapisi pokušaj suzbijanja sve većeg broja internetskih videozapisa principijelnijih, neovisnijih novinara na Zapadu koji su pravi novinari. Oni predstavljaju vrlo različita, objektivnija, uravnoteženija izvješća iz pouzdanih izvora u Ukrajini, stvarajući tako ozbiljnu sumnju u sve veću uključenost SAD-a i NATO-a u rat.

Što se tiče toga tko stvarno govori istinu, povijest će to otkriti. U međuvremenu, moramo tražiti i barem razmotriti ove alternativne izvorne stavove zbog ogromne opasnosti koju ovaj rat predstavlja svijetu i uzimajući u obzir ono što smo naučili posljednjih nekoliko godina COVID-a o vladinim akcijama i akcijama američke obavještajne agencije kako bismo u potpunosti pristrani svi internetski podaci kako bi podržali vladine politike.

Mir mora biti cilj koji svi tražimo. Ne vojna pobjeda. Alternativa nuklearnom sukobu velikih sila previše je nezamisliva da bi se prihvatila. I, u ovom trenutku, čini se da smo vrlo blizu da se to stvarno dogodi.

Nadajmo se i molimo za brzi rast snažnog mirovnog pokreta koji će uvjeriti posebno zapadne čelnike da pregovore stave kao svoj najveći prioritet kako bi konačno okončali ovaj rat prije nego što bude prekasno. Kompromisi će biti potrebni i moraju biti prihvaćeni. Već je bilo previše smrti i uništenja.

Steve Jalsevac, https://www.lifesitenews.com/blogs/incredible-nato-secretary-general-admits-nato-has-been-at-war-against-russia-in-ukraine-since-2014/?utm_source=featured-news&utm_campaign=catholic

Povezane objave

Istočna Srbija je bugarska!

HF

Seattle kao Midway?

HF

Stanje nacije prema Donaldu Trumpu

HF

Aktualna balkanizacija Balkana (2)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više