Hrvatski Fokus
Hrvatska

Čak 5,1 milijun državnog novca čeka brata i sina ʺnašeʺ zastupnice koja je hvalila Plenkovića

“Poštovani predsjedniče vlade, svi mi znamo, i lijevi i desni, koja su postignuća i uspjesi ove vlade…”

 

Tjednik Nacional u novom broju piše da poljoprivredno gospodarstvo čiji su vlasnici brat i sin Ankice Zmaić čeka 5,1 milijun kuna državne potpore za skladište za žitarice. Prošle godine su primili više od 340 tisuća eura državnih potpora.
Ankica Zmaić je načelnica Vrpolja i saborska zastupnica HDZ-a koja je nedavno u saboru nahvalila premijera Andreja Plenkovića. Za njega je rekla da je snažan i karizmatičan lider s čijim se rezultatima oporba ne može nositi.
“Poštovani predsjedniče vlade, svi mi znamo, i lijevi i desni, koja su postignuća i uspjesi ove vlade. No potpisnici za pokretanje vašeg povjerenja ne mogu se sa svim ostvarenim rezultatima pomiriti i nositi se s istima.

Smatrate li vi kao snažan i karizmatičan lider, kojem današnji akteri ne mogu parirati… Žele vas, i nas koji smo uz vas, degradirati… Vi kao iskusan političar znate tko je pokrovitelj ovog kazališta i predstave. Tresla se brda, rodio se miš”, rekla je u Saboru Zmaić.
Zmaić je rođena 2. lipnja 1969. u Starim Perkovcima, mjestu kod Vrpolja u Brodsko-posavskoj županiji. Završila je Tehničko-obrazovni centar Đuro Đaković u Slavonskom Brodu i po struci je strojarska tehničarka. U sabor je ušla 22. srpnja 2020. kao zamjenica zastupnika Danijela Marušića.
Zmaić je načelnica Općine Vrpolje još od 2001. godine. Vrpolje ima nešto manje od 3000 birača, a za Zmaić je 2017. glasao 70% onih koji su izašli na izbore – 975 ljudi. Na izborima 2021. nije imala protukandidata.
Zmaić, koja kaže da nema velike političke ambicije, prima bruto plaću od 3142 eura, odnosno neto plaću od 2117.44 eura. Prijavila je i dva mjesečna primitka od 199 i 131 eura. Iz imovinske kartice nije jasno na što se ovi iznosi odnose.
Njen suprug radi u Đuro Đaković Alatnici za plaću od 1063 eura.
Zmaić je preko leasinga kupila osobni automobil vrijedan 24.565 eura, na 36 rata, uz kamatnu stopu od 3%. Nije objavila model automobila, ali je dodala napomenu u imovinskoj kartici. Napomenu prenosimo bez intervencija:
“2022. SAM NA LEASING KUPILA AUTOMOBIL, NAIME PLAĆAM GODIŠNJU RATU U IZNOSU:12604,24 EURA, A KAMATNU STOPU NEZNAM JER SAM ZAGUBILA UGOVOR. PA PO MOM IZRAČUNU, BUDUĆI NEMOGU ZAKLJUČITI IMOVINSKU KARTICU SAM UNIJELA GORNJE PODATKE. ZA SVE OSTALE INFO EVENTUALNO STOJIM NA RASPOLAGANJU.”
U predizbornoj kampanji Zmaić je najavljivala da će se zalagati za “obiteljske, tradicionalne, domoljubne i katoličke vrijednosti”.
“Kao dijete poljoprivrede, kao žena sa sela koja svoj duševni mir i odmor pronalazim u vrtu, u šljivama, na svojoj rodnoj, plodnoj, slavonskoj grudi zalagat ću se maksimalno za poboljšanje rada na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i razvoju ruralnog turizma”, objavila je na Facebooku.

https://sbonline.net/5-1-milijun-drzavnog-novca-ceka-brata-i-sina–nase–zastupnice-koja-je-hvalila-plenkovica-386 

Povezane objave

Kupoprodaju i preprodaju plina nastoje vladajući marginalizirati

hrvatski-fokus

Priča iz Zagreba

HF

AFORIZMI – Obama barakaš

HF

Hrvat iz Slunja

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više