Hrvatski Fokus
Kolumne

Lažirano 530 milijardi kuna duga Agrokoru!

Plenković, da bi mogao opljačkati privatnu imovinu, lažirao je i umjesto stvarnog duga od 22,5 milijarde kuna, iskreirao fiktivni dug od nevjerojatnih 530 milijardi kuna

 

Cilj Plenkovića i grupe BORG je neprijateljsko preuzimanje Agrokora d.d. Kako bi se ostvario cilj mora se osigurali stečaj oko 40 kompanija grupe Agrokor, a stečaja nema bez insolventnost (najveći razlog je i odluka da se otme vlasništvo i oko 15.000 malih dioničara).

Grupa BORG je znala da ne postoji insolventnost Agrokora, ali ako nema insolventnosti, nema stečaja, nema neprijateljskog preuzimanja Agrokora (otimanja) – nema niti izvlaštenja privatne imovine! Da bi uspio plan otimanja Agrokora sada je grupa BORG iskonstruirala da sa sudužničke garancije koje su izdale članice grupe Agrokor njih oko 16 – za kredite od ukupno 1,9 milijardi eura koji je dobio Agrokor d.d. – knjiže u rashode i obveze svakoj kompaniji u punom iznosu (31 milijardu eura). Ugovor o Roll-up kreditu od 1,06 milijardi eura, koji je ugovorio Izvanredni upravitelj Agrokora A. Ramljak (stečajni upravitelj) knjiži se u rashode i obveze svakoj kompaniji u punom iznosu 40 (sada imamo novi trošak od 40 milijardi eura).

Na skupštini vjerovnika Agrokora 4. 7. 2018. donesena je odluka otpisa cjelokupnog duga Agrokoru d.d. U tom trenutku su i garancije od oko 3 milijarde eura nevažeće. Međutim, Skupština vjerovnika Agrokora je 4. 7. 2018. donijela i kriminalnu odluku da se fiktivan (lažan) dug od 71 milijardi eura nezakonito proknjiži (iako nisu po zakonu nadležni).

Menadžmenti kompanija grupe Agrokor iako su odbili knjižiti fiktivne dugove, nakon ove odluke, proknjižili su izdane garancije u rashode i obveze kompanije.

Ova odluka o knjiženju fiktivnog duga je bila uzrok insolventnosti članica grupe Agrokor.

U brojkama:

– Sada je Ramljak svakoj kompaniji, njih 16, koje su izdale garancije, knjižio u rashode i obveze ukupnoga duga od 1,9 milijardi eura. Tako da je ukupan dug Agrokora umjesto stvarni 1,9 bio 31 milijardu eura.

– Izvanredna uprava Agrokora (A. Ramljak, stečajni upravitelj) ugovorila je novi dug od 1,6 milijardi eura proizašao iz Ugovora Roll-up kredita. I taj dug su knjižili u rashode i obveze te ovaj put za 40 kompanija. Ovom akrobacijom Agrokor je dobio dodatni novi dug od oko 40 milijarde eura.

Plenković i njegova zločinačka organizacija „grupa BORG“ je ukupan dug Agrokora: – od oko 22,5 milijardi KN – nevjerojatnom kreacijom lažno prikazala kao dug od oko 530 milijardi KN koji je i proknjižila u oko 40 kompanija članstva grupe Agrokor. A sve iz razloga kako bi se čitava grupa Agrokor mogla gurnuti u insolventnost i u likvidaciju.

– Od 3 milijarde eura (22,5 milijardi KN)

– Izlažirali su 71 milijardu eura (530,0 milijardi KN)

Zaključno glasno i jasno: Plenković, da bi mogao opljačkati privatnu imovinu, lažirao je i umjesto stvarnog duga od 22,5 milijarde KN, iskreirao fiktivni dug od nevjerojatnih 530 milijardi KN!

Za ovaj kriminal prema Hrvatskoj, Plenković i BORG grupa moraju odgovarati!

Ivica Todorić

Povezane objave

Svojim uništenjem Palmyra žanje ono što je Saudijska Arabija posijala

HF

Jasna sprega četničkog pokreta i SPC-a

HF

Neke od činjenica vezanih uz Republiku Hrvatsku i HDZ

hrvatski-fokus

Zapušteno domobransko groblje na Gospinom polju

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više