Hrvatski Fokus
Povijest

Slovenijo, puna si borića – kostiju i znakovlja hrvatskih mladića

Od Bleiburga, pa sve do Makedonije razasute su kosti i hrvatsko znakovlje

 

Za ovu gore pjesmu uz gangu mene su pozvali u Općinu Grude ljeta Gospodnjega 1956. na saslušanje. Mislim da je bilo prezime onog koji me je saslušavao Kaputović. Najviše ga je zanimalo od koga sam ja to čuo. Ja sam mu samo govorio da se to čuvajući stado po brdima stalno pjeva. Naravno da mu nisam htio reći niti priznati da sam to čuo od Frane Boban, nadimkom Mišin.

Nedavno mi je ovo poslao jedan čelični Hrvat iz naše Drage Hrvatske kojeg grčevito muči kao i svakog poštenog Hrvata, tužna sudbina hrvatske vojske i Hrvata, počevši od Bleiburga kroz Sloveniju preko Hrvatske pa sve do Makedonije. Dobro pogledajte ovih 13 hrvatskih vojničkih znakovlja. Tada ćete se složiti sa mnogim hrvaticama i Hrvatima da ova današnja politika hrvatske države ne čini uopće ništa, kako na međunarodnom planu tako isto i na domaćem hrvatskom planu ne radi uopće ništa da se beogradske, jugoslavenske i partizanske laže protiv Hrvata i hrvatskih Oružanih Snaga NDH.

Neka se srami današnja politička elita druge Hrvatske Države sa dva (2) umjesto tri (3) inicijala, koja uopće ništa ne poduzima kako bi se danas, poslije 78 godina Bleiburg proglasio grad genocida nad Hrvatima svibnja mjeseca 1945. godine poduzela mjere kod Ujedinjenih naroda da se Bleiburg proglasi genocidom nad hrvatskim narodom.

Mile Boban

Povezane objave

Arda Armenska – prva jeruzalemska kraljica

HF

Bizantska carevna armenskoga podrijetla

HF

“Babu” u kojem ste razdoblju u životu bili najsretniji i zašto?

hrvatski-fokus

Tristo godina zajedništva puka i njegove zaštitnice Blažene Djevice Marije – Majke od Milosti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više