Hrvatski Fokus
Kultura

Arsen i Vitez

Praizvedba kabarea 28. ožujka u Histrionskom domu

 

U utorak, 28. ožujka u Histrionskom domu predstavljamo praizvedbu kabarea “ARSEN + VITEZ iliti Što je glumac bez slobode”, u izvedbi Zlatka Viteza uz klavirsku pratnju Olivera Beloševića. Kabare “Arsen+Vitez” s kojim se Zlatko Vitez vraća na kazališne daske, posveta je velikom maestru Arsenu Dediću, njegovim stihovima i glazbi koju je stvarao za kazalište i inspiriran kazalištem, ali prije svega dugogodišnjoj suradnji s Glumačkom družinom Histrion, jednoj od najproduktivnijih u hrvatskom kazalištu.

Arsen Dedić je jednom rekao: “Jednom Histrion, zanavijeke Histrion!” Nema dana da ga se ne sjetim i ne uzdahnem: “Koliko nam fališ, dragi kume!” Kabare “Arsen+Vitez” je posveta velikom maestru, njegovim stihovima i glazbi koju je stvarao inspiriran kazalištem, ali prije svega dugogodišnjoj suradnji s Glumačkom družinom Histrion. Ono je i sentimentalno prisjećanje na dane kada nismo ni slutili, kako govori njegov stih, “da jednom bit će kraj”. Nažalost njega više nema, ali itekako je živ sa svojim mnogobrojnim umjetničkim djelima. To ćete sigurno osjetiti i s ovim najnovijim histrionskim kabaretom.

Šesnaesti Gumbekovi dani, inače posvećeni velikom glumcu i prijatelju Histriona, Mladenu Crnobrnji Gumbeku, završavaju 29. ožujka dodjelom nagrada te reprizom predstave Sastavljamo vladu!

Anđelka Felja

Povezane objave

Svi moji konji nisu izmišljeni

HF

Crtež je osnova likovnog izražavanja

HF

Temeljna obilježja nadolazećeg vremena

HF

Za dom spremni

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više