Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Puk je nezainteresiran

Jedini „hrvatski“ informativni tjednik koji piše „o životu Hrvata u Srbiji“ je zatvoreno glasilo za potrebe samoreklamiranja navedene skupine iz domjotavamkutske crne rupe

 

Djelatnici Hrvatskog nacionalnog vijeća, Zavoda za kulturu vovođanskih Hrvata, NIU „Hrvatska riječ“ iz Subotice, vodstvo i članovi „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji“, njihova mladež i drugi aktivisti ovdašnje hrvatske manjinske zajednice (većina su plaćeni), zatvoreni su u donjotavankutsku crnu rupu (koja guta ogroman novac namijenjen ovdašnjim Hrvatima) i dvadeset godina nisu uspostavili kontakt s hrvatskim pukom u cijeloj Srbiji, pa se jedini informativni „hrvatski“ tjednik „Hrvatska riječ“ (čiji svaki broj košta 10.000 eura) ne čita! 

Evo očitog primjera: „Hrvatska riječ“ je u br. 1035. od 17. veljače 2023. godine objavila na dvije stranice članak o obrazovanju u Srbiji i Hrvatskoj, kao XIII. nastavak inače odlično obrađene teme o položaju i pravima nacionalnih manjina u Srbiji i Hrvatskoj (autorica: Jasminka Dulić). Do sada je objavljeno 15 nastavaka što je po tiskanoj stranici od 200 eura u „Hrvatskoj riječi“ „vrijednost“ od 6.000 eura!

No, nije tu glavni problem! Serijal vrijedi i više kada bi ga hrvatski puk u Srbiji (57.900 duša) pratio i čitao. Ali jedini „hrvatski“ informativni tjednik koji piše „o životu Hrvata u Srbiji“ je zatvoreno glasilo za potrebe samoreklamiranja gore navedene skupine iz donjotavankutske crne rupe i puk ga ne čita.

Navedeni članak iz „Hrvatske riječi“ u cijelosti je 25. veljače 2023. godine objavilo Hrvatsko nacionalo vijeće iz Subotice na svom Facebook profilu, a koliko je zanimanje za njega pokazuje to što je deset dana nakon objave članak pozitivno ocjenilo 6 (slovima: šestero) zainteresiranih, bez komentara! Ovo pokazuje kolika je zainteresiranost hrvatskog puka za rad i samog Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Subotice!

(poveznica: http://www.hrvatskarijec.rs/vijest/7481/Obrazovanje-%E2%80%93-izazovi-manje-izrazeni-i-lakse-se-rjesavaju/?fbclid=IwAR1XAx_6WJ85LEcjSnBbH_Jjc8Ot3ChoOK7w34B2a0iUhL-1gwXcqjJ-ve4)

Miroslav Cakić

Povezane objave

Hrvati u igri izbora i koalicija

HF

Toma Grabež

HF

Europsko-američka imigracijska kriza

HF

“Fantastičan” rezultat Žigmanova i ostalih…

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više