Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

E, moj narode… – Hrvatska je ideološki i politički pokorena zemlja

U Saboru se gotovo sve odluke donose radi ‘naredbi’ iz direktiva EU-a

 

Prije ’90-ih godina prošloga stoljeća bili smo pokoreni  dijelom ili u potpunosti od Rimljana, Talijana, Mađara, Nijemaca, Turaka, Francuza, Srba… i konačno jugokomunista, nakon ’90-ih nam je politika obećala da ćemo biti neovisni, samostalni i suvereni tobože kao „svoji na svome, s hrvatskom kunom u hrvatskoj lisnici“. I ginuli su domoljubi za to obećanje, dok su današnji „vladari“ Hrvatske i lažni domoljubi, anemični, kukavice i jugonostalgičaii, i minhenski bojovnici, iz sigurnosti svojih brloga u inozemstvu čekali ishod Domovinskog rata.

No narode moj, što se dogodilo? Hrvatska već 23 godine biva pokorena, i to zahvaljujući vlastitoj naivnosti htvatskog puka koji ima pravo glasovanja na parlamentarnim izborima, glasuje za one, i trpi na vlasti one koji nisu ispunili nijedno od datih obećanja!

Hrvatsku kunu smo ‘bacili u smeće’, Vlada i hrvatski Sabor vladaju Hrvatskom uz samo 16,7 % ukupnog broja birača sa pravom glasa. Izlaznost na izbore u stalnom je padu, vjerojatno radi „fenomenalno dobrog načina“ kako HDZ sa svojim koalicijskim partnerima (3 Srba + ostalih 5 manjinaca i tu i tamo kojeg „žetončića“ vodi zemlju?!

U Saboru se gotovo sve odluke donose radi ‘naredbi’ iz direktiva EU-a, a svaki amandman oporbe na neki  Vladin prijedlog se ‘ne’ prihvaća makar bio i najargumentiraniji i u cilju poboljšanja onoga što predlaže Vlada. Najbolji primjer za to je možda ‘silovanje’ Sabora da izglasa prihvaćanje Istanbulske konvencije, tobože radi veće zaštite žena i djece od obiteljskog nasilja, a ne radi ozakonjenja rodne ideologije u nas, a nikada više obiteljskog nasilja nije bilo nakon prihvaćanja ove konvencije. A po školama se oprezno i prijetvorno propagira rodna ideologija!

Zahvaljujući Plenkovićevu HDZ-u Hrvatska je politički pokorena zemlja, i za odluke koje donosi Vlada ili Sabor, prvo se mora pribaviti duglasnost EU birokracije. Mediji su, izuzev malog broja časnih izuzetaka, u funkciji propagiranja takve „trule“ izdajničko-nedomoljubne politike, uz fraziranje AP-a da smo na pravoj strani povijesti i na dobrom putu! Pitanje je samo na kojem smo putu? Da uskoro postanemo pakistansko-afganistanska zemlja, jer su nam Afganistanci i Pakistanci „bliži“ po mentalitetu, vjeri i jeziku, nego Srbi s kojima smo se poklali radi kune, „ustaštva“ i tobožnjeg „srbožderstva“!

A ideološki smo pokorena zemlja, jer nemamo nikakvu vlastitu ideološku agendu, jer niti smo još napustili neke političke floskule o velikoj  ‘blagodati’ slobodnotržišne  demokracije, čija je današnja filozofija „profit je naš, a gubitke neka plati narod“, te nismo napustili, dapače čak smo osnažili komunistički princip ‘podobnosti’ za neka radna mjesta umjesto sposobnosti za pošteno i dobro obavljene poslove!

To da nismo pred zakonom svi jednaki, je općepoznato, pa se „velelopovi“ za pokradene milijune i milijarde ili ne procesuiraju, ili se takvi procesi „vode“ do zastare, a običan Hrvat ili Hrvatica za neplaćeni kruh, bombonicu ili što drugo za svoje dijete promptno i strogo kažnjava.

Da je sve gore rečeno istina dokazuje činjenica da iz današnje „slobodne i demokratske“ Hrvatske odlazi više Hrvata nego nekada iz omražene Juge! Pa nisu na stotine tisuče Hrvata koji odlaze kojekuda samo da ne žive ovdje, svi toliko glupi da bježe iz zemlje gdje im je „bajno i krasno“, a ostaju samo oni koji ne mogu otići, ili im je zaista dobro ovdje, kao naprimjer Stanimiroviću koji navodno ima mirovinu od 2000 eura, ili profesionalnim manjincima poput Pupovca, Furija Radina i njima sličnih! U ovoj današnjoj Hrvatskoj samo poštenim i radišnim Hrvatima „zvone zvona, kada ih ispraćaju iz zemlje ili na vječni počinak“!

Laslo Torma

Povezane objave

Plenković se spotaknuo na Stjepanu Čuraju

hrvatski-fokus

Marin Strmota – žrtva krivih savjetnika

HF

Puno riječi, malo djela

HF

Ivo Lolo Ribar je bio ozbiljna prijetnja Titi

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više