Hrvatski Fokus
Kolumne

Tko ima koristi

Organizirana pljačka hrvatske strateške kompanije HEP u režiji Vujnovca i Plenkovića

 

Građanima Republike Hrvatske, iste osobe koje su izdale domovinu Hrvatsku, podijelili su prema nalogu hrvatska bogatstva, te nastavljaju uništavati što je ostalo iza njihovog harača. Ponovno nastupaju svojim zločinačkim metodama a ponajviše metodom zavjere i nameću tezu „TKO JE KRIV“ u aferi HEP – plin?

DORH bi trebao znati da je jedino pitanje tko je u ovoj aferi „HEP“ pribavio i koliku nepripadajuću materijalnu korist – napunio torbe novcem? (Svjesno, a osnovana je sumnja i planski). Postoji samo jedno pitanje TKO IMA KORIST?

DORH treba utvrditi tko je i po kojoj cijeni zadnju godinu dana prodavao plin HEP-u i drugom korisnicima u Republici Hrvatskoj? Tko je punio skladišta? Po kojoj cijeni je Republika Hrvatska ili njeni korisnici plaćali? DORH treba te ulazne cijene usporediti sa slovenskim, austrijskim i drugim prosječnim ulaznim cijenama. Zašto su naša skladišta puna (i po kojoj cijeni)? Kako ne bi mogli prihvatiti domaću hrvatsku proizvodnju? Osim toga Plenković ponavlja kao papagaj: “… nismo ostali bez plina i struje zbog pravovremenih odluka ove Vlade…“.

Prvo, niti jedna članica EU-a nije ostala bez plina i struje. Drugo, pitanje kolika je bila cijena toga plina koju su Država Hrvatska, ili HEP platili dobavljačima? Sve su to na kraju platili građani (proračun Republike Hrvatske, dokapitalizacija HEP-a, garancija za kredite i sl.)

Ovim putem poručujemo Plenkoviću da će sve spomenuto uskoro utvrditi i da će se za ove planirane manipulacije, prikrivanja, zloupotrebe položaja i ovlasti, pljačke po zakonu Republike Hrvatske itekako odgovarati!

Organizirana pljačka hrvatske strateške kompanije HEP u režiji Vujnovca i Plenkovića

Republika Hrvatska se već nekoliko godina susreće s istom bandom (Plenković, Vujnovac, Barbarić, Borg i ostali) i njihovim kriminalnim radnjama, koje navedeni svojim političkim položajem i utjecajem, pritiscima, ucjenama, manipulacijama, zasad uspijevaju sakriti pod tepih.

Postaje jasno kao dan da neće skrivati još dugo!!

Isti modus operandi se odvija i u najnovijoj aferi s „PLINOM“ i HEP-om. Član političke stranke „Most“ i neovisni istraživački novinari otkrili su operaciju izvlačenja milijuna iz još jedne hrvatske strateške kompanije. U ovom kriminalu sudjeluju HEP, INA, PPD kao i mađarske energy trading kompanije MET i E.ON.

Senzacionalan posao u Hrvatskoj:

HEP kupi za 47 €, proda PPD-u za 11 €, PPD proda za 105 €.

Prvo – kako još jednom povjerovati da je ovo nemar, da slučajno netko nije na vrijeme upozorio?? Cijene se svaki tjedan mijenjaju, skladište puno- nisu imali kuda s plinom i slično. Zapravo uvijek istim osobama prsti u pekmezu!!

Drugo – idemo cara ogoliti. Za najnoviji kriminal u HEP-u ključna su i neka druga pitanja:

∙ Tko je u posljednje dvije godine i po kojim cijenama prodavao plin u Republici Hrvatskoj?

∙ Koji su to dobavljači i po kojoj su cijeni punili skladišta plina u Republici Hrvatskoj?

∙ KOLIKA JE BILA MARŽA TIM DOBAVLJAČIMA?

∙ Tko je naredio da se potpuno napune skladišta plina u ljetnim mjesecima SUPROTNO PREPORUCI Komisije EU-a?

∙ Treba prezentirati građanima Hrvatske po kojoj su cijeni platili plin koji je u skladištima.

∙ Tko kontrolira Hrvatska skladišta, a tko naplaćuje skladištenje?

Pozivam DORH, neovisne istraživačke novinare i hrabre političare da pomno provjere te podatke KOJI SU CENTAR KRIMINALA (neumanjujući ovu aktualnu pljačku), a koji će, vjerujem, dodatno rasvijetliti malverzacije u našoj domovini Hrvatskoj i njenoj glavnoj energetskoj strateškoj kompaniji.

Treće – Plenković je i ovaj put ulovljen na djelu, jer je naime on osobno potpisivao sva imenovanja i odluke.

Ivica Todorić

Povezane objave

Naš Hajduk su orjunaši

hrvatski-fokus

Umberto Eco o knjigama i knjižnicama

HF

Plenković uvodi moralno-političku podobnost

HF

Kapitalno djelo Stjepana Loze

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više