Hrvatski Fokus
Društvo

Masonski EU daje milijune eura novca radikalnim ljevičarskim organizacijama

Johannes Hahn priznao je da EU financira široku paletu nevladinih organizacija koje žive na krajnjoj lijevoj strani političkog spektra

 

Europska komisija priznala je da je davala milijune poreza raznim nevladinim organizacijama, što je dovelo do optužbi da Europa sama plaća za lobiranje “krajnje lijevih radikalnih” skupina. Europski povjerenik za proračun i administraciju Johannes Hahn priznao je da EU financira široku paletu nevladinih organizacija koje žive na krajnjoj lijevoj strani političkog spektra u milijunima eura teško zarađenih eura poreznih obveznika.

Priznanje je uslijedilo kao odgovor na pismeno pitanje Europskoj komisiji koje je potpisalo nekoliko zastupnika u Europskom parlamentu.

U izjavi o tom pitanju objavljenoj u utorak, povjerenik Hahn priznao je da EU daje milijune u financiranju širokom spektru ljevičarskih skupina, pri čemu je blok dao više od 4,5 milijuna eura ‘Nema mira bez pravde’ — skupini koja pripada takozvanoj ‘Transnacionalnoj radikalnoj stranci’ — i više od pola milijuna za “Droit au Droit”, koji tvrde da vode kampanju za “marginalizirane skupine”.

Komisija tvrdi da nije imala sastanak s ‘Nema mira bez pravde’, unatoč višemilijunskoj isplati.

Hahn nije uspio otkriti koliko EU daje Amnesty Internationalu i Zakladi otvorenog društva povezanoj s Georgeom Sorosom, tvrdeći da postoje brojne nevladine organizacije registrirane u Uniji koje djeluju pod tim imenima.

Čini se da vlastite web stranice Europske unije otkrivaju da su organizacije povezane s obje skupine primile više od 10 milijuna eura financiranja svaka u razdoblju od 2014. do 2021. godine.

Govoreći za Breitbart Europe u vezi s otkrićima, jedan od političara koji stoji iza pisanog pitanja, flamanski zastupnik u Europskom parlamentu Tom Vandendriessche, komentirao je da izjava EK-a pruža još više dokaza da EU zapravo sama plaća za lobiranje.

“Europska komisija, izravno i neizravno, subvencionira desetke nevladinih organizacija i lobističkih organizacija koje su aktivne u područjima klimatskog aktivizma i aktivizma za ljudska prava”, rekao je član Vlaams Belanga, dodajući da i velike i male organizacije redovito dobivaju sredstva od međunarodnog bloka.

“EU stvara i financira vlastite zagovaračke i aktivističke skupine kako bi mogle umjetno utjecati na donošenje odluka u EU-u”, dodao je, opisujući te organizacije kao organizacije koje su često “smještene na krajnjoj lijevoj strani” i uključuju “radikalne aktiviste”.

tribun.hr/zivot-na-drzavnoj-sisi-eu-daje-milijune-eura-novca-radikalnim-ljevicarskim-organizacijama

Povezane objave

Putin spašava kršćansku Europu

HF

Strast za čokoladom

HF

Jadranski svjetionici

HF

MUDROSITNICE – Dijete treće

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više