Hrvatski Fokus
Kultura

Osamdeset godina života i šezdeset godina stvaranja Josipa Botterija Dinija

Botteri je povezan s Bolom na više načina

 

Akademski slikar i donedavni profesor na splitskoj ALU, autor respektabilnog opusa, izlagač na brojnim samostalnim izložbama, kreator preko stotinu javnih djela diljem svijeta, Josip Botteri Dini predstavlja se s odabirom iz djela u Galeriji Branislav Dešković u Bolu na Braču, 13. kolovoza 2023. (izložba je otvorena do 30. 9. 2023.) u povodu osamdeset godina života i šezdeset godina stvaranja.

Za ovu je prigodu izabrano pedesetak slika iz svih razdoblja s namjerom datih koordinata retrospektivnog pregleda, ističe Stanko Špoljarić.

Josip Botteri Dini pripada odavno malobrojnoj skupini najistaknutijih suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika, stvaratelj je ključnih djela u drugoj polovici XX. stoljeća i prvim desetljećima XXI. stoljeća. U njegovom se bogatom opusu posebice ističu osebujni sakralni ciklusi.

Botteri je povezan s Bolom na više načina, bio je predavač na dominikanskoj gimnaziji i prvi ravnatelj bolske Galerije umjetnina, u Bolu se ostvaruje i prvo stvaralačko razdoblje.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Tekući akrili Mladena Žunjića

HF

Pedeset mijena Željka Bubala

HF

Misteriozni ženski likovi Duška Šibla

hrvatski-fokus

Ti si moj stih

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više