Hrvatski Fokus
Kultura

Tekuća ulja i crni akril Mladena Žunjića

Crna, krivudava linija podjele razdire organski sklop, umjetno i namjerno ga pretvarajući u vlastitu dvojnost, ne lomeći plohe i forme boja

 

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar i neumorni istraživač raznovrsnih likovnih mogućnosti, Mladen Žunjić, ne prestaje s potragom za visokim dosezima pojedinih tehnika ili kombinacija, uranjajući sve dublje u jednostavan problem, kako naslikati sliku s kojom može biti koliko toliko zadovoljan.

Pred nama je Žunjićev najnoviji ciklus kombinacija tekućih ulja i crnoga akrila na platnu, uobičajenog formata 100 x 90 cm. Niz slika s razigranim, eruptivnim, uskomešanim motivima, izrazitog kolora, nepredvidljivih pravaca gibanja.

Motivi se otvaraju poput zanosnih tajanstvenih cvjetova, doista nepoznata porijekla i namjene, u tvorbi događaja u nepoznatom svijetu. Je li to svijet ili samo trenutak u svemiru?

Crna, krivudava linija podjele razdire organski sklop, umjetno i namjerno ga pretvarajući u vlastitu dvojnost, ne lomeći plohe i forme boja.

Udvojeni svijet jednoga tijela , jedne konstrukcije, jedne zamisli ispunjava prostor, trošeći vrijeme nastojeći pronaći izvornu jedinstvenost.

Zanimljiv, prepun vitaliteta ciklus većih formata MladenaŽunjića, uspješni je rezultat aktualnog slikarskog angažmana.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Poruka iz tuđine

hrvatski-fokus

Izložba i monografija Frane Missije

HF

Bol i suze

HF

Život se odvija kroz fine nijanse, kojih ponekad nismo ni svjesni

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više