Hrvatski Fokus
Religija

Slike nadahnute Isusovom smrću na križu

Ana Guberina izlaže u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu

 

Suvremena hrvatska likovna umjetnica, akademska slikarica Ana Guberina, autorica kompleksnog opusa, krajem rujna, točnije dvadeset i osmog ove godine, predstavlja se  samostalnom izložbom iz ciklusa Metamorfoze u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu.

„Izložba radova akademske slikarice Ane Guberine motivsko-tematski objedinjuje slike nadahnute Isusovom smrću na križu i njegovim uskrsnućem, te slike iz recentnoga ciklusa „Metamorfoze“. To je dinamičan susret i prožimanje nefiguralnog i figuralnog slikarstva, apstraktnog i konkretnog likovnoga teksta, amorfnog i obilježenog formom“, Marito Mihovil Letica.

Akademska slikarica Ana Guberina kreirala je osebujni sakralni opus izveden karakterističnim odmjerenim kolorom i suptilno intoniranom motivikom.

Njezin nadahnuti autorski opus, posebice sakralni, izdvaja se u aktualnoj hrvatskoj likovnoj produkciji svojom originalnošću.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Zagrebački nadbiskup Franjo Kuharić

hrvatski-fokus

Franjo Kuharić – dosljedan sljedbenik djela Alojzija Stepinca

hrvatski-fokus

O izjavi “Fiducia supplicans” (Pouzdanje koje moli)

hrvatski-fokus

Od Cvjetnice do Uskrsa

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više