Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Hrvatski sabor sve što radi, radi protiv hrvatskih interesa

Šest posto pripadnika manjina nameće nam protuhrvatske zakone

 

Saborski zastupnici uputite u saborsku proceduru na raspravu i usvajanje Rezoluciju Europskoga parlamenta od 19. rujna 2019. godine, o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)! Napisala sam i poslala na adrese na kraju teksta, ali nitko se nije udostojio ni iz pristojnosti odgovoriti. I kada je nakon četiri godine zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić  pokrenuo inicijativu za ukidanje komunističkog simbola crvene zvijezde, bio je odbijen, zastupnici nisu htjeli potpisati. Pitam se je li to Hrvatski sabor ili jugo-komunistička skupština?

Četiri pune godine prošle su od kada je Europski parlament izglasao Rezoluciju o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP), kojom se osuđuju svi totalitarni režimi i komunizam kao jedan od njih, a da se nitko od hrvatskih državnih, kulturnih i znanstvenih institucija nije o njoj očitovao. Za Rezoluciju su glasali svi tada prisutni SDP-ovi zastupnici Fred Matić, Biljana Borzan, Tonino Picula i IDS-ov zastupnik, Valter Flego – članovi stranaka koje se deklariraju kao antifašističke, u suglasju sa članovima i članicama desnih stranaka Karlom Resslerom (HDZ), Tomislavom Sokolom (HDZ) i Željanom Zovko (HDZ). Nisu glasali –  niti se oglasili po ovom pitanju Mislav Kolakušić i Ivan Velibor Sinčić (ŽZ). Hrvatski eurozastupnici uvidjeli da se Hrvatska treba hitno riješiti jugokomunističke ostavštine, kao uvjeta za napredak i demokratizaciju države.

Hrvatski svjetski kongres

Hrvatski svjetski kongres, od 1998.godine,  član UN-a, uputio je Hrvatskom Saboru, još o kolovozu 2020. godine, zahtjev za ukidanje komunističkih simbola, oznaka i proslava obljetnica u Republici Hrvatskoj.

Ognjen Kraus: Ekstremna desnica je sve glasnija i glasnija

Šačica jugokomunista, jugonostalgičara i zadrtih čuvara jugoslavenskih vrijednosti na čelu s prof. dr. sc. Ognjenom Krausom, predsjednikom Židovske općine Zagreb i Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj, putem zastupnika nacionalnih manjina, najavljuje predaju u saborsku proceduru na izglasavanje izmjene Kaznenog zakona radi zabrane pozdrava “Za dom spremni”. Priznaju da je ovaj trenutak odabran, jer iduće tri godine nema izbora. “Čekali smo da se završe svi izborni procesi koji su zadnjih i pol bili u tijeku. Sastanak s premijerom Plenkovićem očekuje se ovih dana. Krajnje je vrijeme da krenemo s riječi na djela”, rekao je Kraus. Najviše se govori o zabrani pokliča “Za dom spremni”, ali zakonom bi se trebalo zabraniti i isticanje ustaškog znakovlja, negiranje koncentracijskih logora, dodaje on.

Na tu aktivnost Ognjena Krausa, predstavnika manjina i antifašista reagirala sam otvorenim pismom: „Ljudski je nepojmnjivo da vi i ovi uz vas, tražite kažnjavanje ljudi koji su se u Domovinskom ratu borili upravo protiv onih, koji su 45 godina nakon holokausta, krenuli u uništenje jednog naroda, njegove kulture, njegove vjere i njegovog postojanja. A to je srpska i jugokomunistička JNA agresija na Hrvatsku i hrvatski narod!“ https://hrvatskepraviceblog.com/2021/01/25/otvoreno-pismo-g-ognjenu-krausu/

Ognjen Kraus i predlagatelji uz njega, nikada se nisu izjasnili protiv zvijezde petokrake i kokarde pod kojima su počinjeni zločini u Domovinskom ratu zasnovani na etničkoj i vjerskoj osnovi! “Nisu isto žrtve rasnih zakona i politički neprijatelji. Nitko mi to ne može reći”, izjavio je Ognjen Kraus. Mogu, dakako da mogu i moram reći i ukazati, kada sami ne žele  vidjeti, da su Hrvati u srpskoj i komunističke JNA agresiji bili žrtve po etničkoj, vjerskoj i političkoj osnovi! I što je još značajnije pobijedili! Pobijedili su tu fašističku srpsku i komunističku neman i to je ono što im Ognjen Kraus i njegova družina, ne mogu oprostiti, a nitko od njih nije uzeo pušku u ruke i otišao braniti svoj dom i svoju domovinu Hrvatsku. Od kuda im moralo pravo, nametati svoj vrijednosni sustav?

Podsjećam da su i glazbena djela koja zadrže „sporni“ pozdrav uredno registrirane u bazi ZAMP-a. Od najpoznatije – „Bojne Čavoglave“, preko Thompsonove pjesme „Bijeli golubovi“, potom „113. Šibenska brigada“ Miše Kovača, „Vukovi sa Svilaje“ i „Domovino“ Siniše Vuce, pa do „Sve do Zemuna“ Dražena Zečića, kao i mnoge druge, manje poznate, a u ZAMP-ov registar upisane. Isto tako podsjećam da je HOS rješenjem Vrhovnog suda Republike Hrvatske priznat kao legalni dio Hrvatske vojske, kao i na to da su udruge HOS-a registrirane u Ministarstvu uprave, uključujući i grb HOS-a koji u sebi sadrži i „Za dom spremni“. Na novinarsko pitanje regulira li se beziznimno fašistički pozdrav “Za dom spremni”, Kraus je odgovorio: “Da, za to, za ustaško i četničko znakovlje, sve što se tiče znakovlja koji su bili na snazi u Drugom svjetskom ratu u rasnim zakonima NDH.” https://www.portalnovosti.com/krajnje-je-vrijeme-da-se-zabrani-za-dom-spremni

Kraus ovom izjavom eksplicitno navodi rasne zakone NDH, koje je donijela NDH i koji su bili na snazi u Drugom svjetskom ratu u NDH, a on protuustavno i protuzakonito namećete da je Republika Hrvatska slijednica NDH!? Zatim „četničko znakovlje“? Nije NDH imala zakon o četničkom znakovlju, nego Nedićeva Srbija!? Ustavni sud dužan je zaštititi Republiku Hrvatsku od ovakvih nasrtaja na njen ustavni poredak i suverenitet. Uostalom koga to predstavlja Ognjen Kraus? Židove kojih je po popisu 2021. godine u Hrvatskoj bilo 410 ili 0,01 posto. Srbe, kojih je u Hrvatskoj po popisu 2021. godine ima 123 892 ili 3,2 posto. Talijane, 13.763 ili 0,36 % i ostale manjine što iznosi ukupno 240.079 ili 6,35 %, pa iz tih podataka proizlazi da Hrvatima u Hrvatskoj manjine nameću zakone, što nikako nije po Ustavu RH.

IDS-ova inicijativa je čista manipulacija, jer je poznato da je Istra od 1918. do rujna 1943. godine bila pod talijanskom vlašću a ne pod NDH. Ustaša u Istri nije bilo, ali je bilo četnika, koji su prešli 1944. godine u partizane i kao partizani došli u Istru. Upravo su oni i njihovi slijednici počinili grozne zločine nad istarskim narodnjacima, Hrvatima i istarskim katoličkim svećenstvom.

Krausu su se pridružili i SAAB-ovci

SAAB-ovci su se brzo organizirali, unatoč veoma upitnoj vjerodostojnosti! Predsjednik SAAB-a Franjo Habulin, rođen dvanaest godina nakon rata, 1957., a njegov zamjenik Josip Milat, koji proziva crkvu za fašizam, rođen 1938. godine, imao je tri godine kada je rat počeo, a sedam kada je rat završio. To su doista vjerodostojni borci NOB-a iz Drugoga svjetskog rata. Bilo bi smiješno da nije stvarno jadno i izopačeno! Dakle ti i takvi „borci“ NOB-a krenuli su u“ obranu antifašističkih vrijednosti“ i organizirali u Zagrebu od 20.-21. veljače 2020. Međunarodnu konferenciju pod nazivom „Fašizam i antifašizam u Europi danas“. SAAB-ovci zavaravaju, manipuliraju i dalje javnost sa svojom lažiranom povijesti i ignoriraju EP, Vijeće EU-a i sve dosadašnje rezolucije pa pišu “Za budućnost Europe naša se sjećanja moraju temeljiti na objektivnoj povijesnoj istini“.

Hrvatski Sabor izglasao je 30. lipnja 2006. deklaraciju kojom se osuđuju zločini počinjeni za vrijeme totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990. godine (Deklaracija Hrvatskog Sabora kojom se osuđuju zločini za vrijeme od 1945.-1990., NN 76/2006).  „Najstrašnija je stvar, najveći je grijeh i najveća politička pogreška svoj rođeni narod stavljati pred gotove činjenice, to jest voditi politiku po gospodskoj svojoj voljici, bez naroda i protiv naroda…“, rekao je Stjepan Radić

Lili Benčik

Povezane objave

Od kapitalističke demokracije do Radničke fronte

HF

WHO priznao da je pogriješio kod PCR testa

hrvatski-fokus

Živana je kršila Ustav Republike Hrvatske

HF

Milanović laže kao i svi komunisti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više