Hrvatski Fokus
Znanost

EU potkopava poziciju obitelji i braka pod diktatom LGBT lobija

EU već godinama pokušava progurati vulgarnu seksualnu edukaciju i rodnu indoktrinaciju djece

 

Godinama je Europska unija htjela natjerati cijelu Afriku i zemlje globalnog juga na uvođenje pobačaja i radikalne zahtjeve rodne i LGBT ideologije. Tih nekoliko desetaka zemalja također čini važan skup glasova u Općoj skupštini UN-a, gdje EU već godinama pokušava progurati vulgarnu seksualnu edukaciju i rodnu indoktrinaciju najmlađih, univerzalni pristup pobačaju, te potkopava poziciju obitelj i brak pod diktatom LGBT lobija. Svi ovi ciljevi sada su se trebali postići zahvaljujući novom “sporazumu o partnerstvu” između EU-a i Organizacije afričkih, karipskih i pacifičkih država. Nedavno je Vijeće EU-a završilo pregovore o sporazumu i odlučilo ga potpisati u ime cijele EU.

Skrenuli smo pozornost na prijetnje vezane uz dokument, koji je medijski gotovo u potpunosti zanemaren. Naše akcije dale su rezultate. Poljska je u svom službenom stajalištu navela da je sporazum u suprotnosti s ugovorima EU-a i Poveljom o temeljnim pravima, zamjenjujući ugovorno načelo “jednakosti između žena i muškaraca” neutemeljenim konceptom “ravnopravnosti spolova”. Poljska će termin “rod”, koji se ne pojavljuje u europskim ugovorima, tumačiti kao biološki spol. U stavu je također jasno naglašeno da je abortus protivan najosnovnijem ljudskom pravu, a to je pravo na život.

Sada bi zemlje globalnog juga trebale slijediti poljsku izjavu. Stručnjaci Ordo Iurisa pripremaju poseban memorandum za 79 afričkih, karipskih i pacifičkih zemalja, gdje objašnjavamo da će „partnerski sporazum“ postati instrument pritiska, zastrašivanja i ideološke neokolonizacije.

Ordo Iuris već se dugo protivi strateškim parnicama koje vode radikali, a u kojima aktivisti iz cijele Europe podnose tužbe protiv svojih zemalja protiv Europskog suda za ljudska prava, želeći njegovim presudama utjecati na pravne poretke svojih zemalja. U sklopu ove akcije 21 rumunjski istospolni par podnio je tužbu protiv Rumunjske zbog kršenja prava na poštivanje obiteljskog i privatnog života jer im nije dala priliku da zakonski formaliziraju svoju vezu.

Sud u Strasbourgu naredio je Rumunjskoj da institucionalizira istospolne veze. Protivan glas iznio je sudac prof. Krzysztof Wojtyczek, jer tumačenje Europske konvencije o ljudskim pravima od strane Suda nameće suverenim državama nove obveze na koje nijedna od njih dosad nije pristala. Tribunal je preuzeo ulogu zakonodavca, što predstavlja nedopustivo zaobilaženje demokratskih procedura.

Slične presude u predmetima protiv drugih država samo su pitanje vremena. Stoga smo apelirali na nadležna tijela da hitno donesu izjavu o tumačenju presude Europskog suda za ljudska prava, kojom bi se izrazila obvezujuća primjedba na tumačenje Europske konvencije o ljudskim pravima koja predviđa formalizaciju istospolnih zajednica, te smo dostavili predložak takve deklaracije.

Jedini oblik obrane nacionalnog ustavnog poretka jest podnošenje formalnog prigovora Vlade ili Predsjednika u slučaju ideološkog tumačenja dokumenata koji se odnose na probleme važne za ustavni identitet.

Bez obzira na to, kao Institut Ordo Iuris sudjelujemo iju postupcima pred sudom u Strasbourgu, u kojem suci ESLJP-a odlučuju o pitanjima ne samo formalizaciju istospolnih zajednica, već io svim pitanjima ključnim za obranu života, obitelj, sloboda govora i sloboda savjesti.

Također pratimo rad agencija UN-a u odgovoru na slične prijetnje. Nedavno smo podržali stajalište Svete Stolice o novom nacrtu Ugovora o zločinima protiv čovječnosti, koji je uklonio definiciju biološkog spola kako bi napravio mjesta za koncept roda kao fluidnog kulturnog konstrukta.

Rimski statut iz 1998. naglašava postojanje dvaju spolova – muškog i ženskog. Novi projekt zaobišao je ovu problematiku, stvorivši prostor za stvaranje nove definicije roda, shvaćenog kao fluidnog konstrukta koji se može mijenjati bez obzira na objektivne biološke karakteristike. Na to jasno ukazuje i stav Komisije za međunarodno pravo UN-a, koja je odustajanje od definicije roda opravdala njezinom evolucijom prema “društveno konstruiranom (ne biološkom) konceptu”.

Rezultat usvajanja dokumenta u sadašnjem obliku može biti tumačenje ugovora prema kojem će se razmatrati dosljedna obrana identiteta braka kao zajednice muškarca i žene ili znanstvenog stava da postoje samo dva spola. … zločini protiv čovječnosti.

Predstavili smo našu analizu Stalnom predstavništvu Poljske pri UN-u, a on se usprotivio uklanjanju definicije roda iz dokumenta, navodeći argumente slične našima, uključujući da će zadržavanje “dogovorene i kodificirane definicije” roda u Rimskom statutu doprinijeti za održavanje “međunarodne koherentnosti prava”.

Opasni dijelovi projekta nisu dogovoreni, no dokument je još predmet pregovora. EU snažno podupire uklanjanje definicije roda iz Ugovora u izjavi izaslanstva zajednice, rekavši da je EU “zadovoljan što je ILC (Komisija za međunarodno pravo) odlučila ukloniti definiciju roda”. Zato smo po tom pitanju pripremili međunarodni apel čiji se potpisnici protive pretvaranju sustava ljudskih prava u alat za uvođenje sociokulturnih promjena.

Također, zahvaljujući našem pritisku, predstavnici Poljske počeli su jasno istupati na forumu UN-a protiv uključivanja pobačaja u sustav zaštite ljudskih prava. Tijekom šesnaestog zasjedanja Konferencije država stranaka UN-ove konvencije o pravima osoba s invaliditetom, Paweł Wdówik – vladin predstavnik za osobe s invaliditetom – usprotivio se “pravu na pobačaj” koje guraju radikali, rekavši da je pravo na život nužan uvjet za ostvarivanje drugih prava i sloboda, moraju biti predmet posebne zaštite međunarodne zajednice.

Ne dopustimo da se ruši pravni poredak koji štiti našu slobodu, život i dostojanstvo.

Pridružite se našoj borbi da je obranite.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite nas financijski pritiskom na gumb ispod:

Podržavam!

Jerzy Kwaśniewski

Povezane objave

Frangešova Povijest hrvatske književnosti

HF

Veliki prosvjed u Berlinu

HF

Ubrizgali su nam programabilne elektroničke nanotehnologije, a ne mRNA lipide…

hrvatski-fokus

Indija uvela nova ograničenja na izvoz pšenice i šećera

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više