Hrvatski Fokus

Dežulović već koristi rat u Gazi za blaćenje Hrvatske vojske i amnestiranje agresora Srbije

 

U ovu inicijativa Ivana Penave, da ovogodišnja komemoracija u Vukovaru bude posvećena HOS-u, upadam pitanjem: a gdje je zapovjednik HOS-a? Te pitanjem Ivanu Penavi: je li i za Vas, gospodine Penava, HOS iz Domovinskog rata ustaški? I tu imamo problem. O čemu stalno pišem na ovom portalu. Umjesto zapovjednika HOS-a Željko Sabo koji kaže da HOS iz Domovinskog rata nije ustaški. Pa u tom detalju, što Željko Sabo (SDP) kaže da HOS iz Domovinskog rata nije ustaški, treba tražiti pozadinu ove inicijative, uz mnogo važnih pitanja.

Vodi se tu računa o tome kako na to gledaju, s jedne strane, HPC (Hrvatska pravoslavna crkva), s druge strane „antifašisti“? Kada to podržava Željko Sabo, to je dokaz da je i SDP za to. Pa „međunarodna percepcija“… FAZ, BBC, CNN itd.? Zanima li FAZ, BBC i CNN istina o HOS-u, ili oni imaju svoju istinu o HOS-u? Ili se misli kako je to nevažno? Kako je nevažno, hoće li to i kako koristiti tužitelji iz Hrvatske za „ustaštvo“? Kao i za zabranu komemoracije na Bleiburgu, te slučajevi Bruno i Zvonko Bušić?

Dakle, po mom mišljenju, vrlo kompleksan slučaj koji zahtijeva mnogo pitanja i odgovora na ta pitanja iz domene poznate hrvatske politike, odnosno politike o Hrvatskoj. Hrvatske politike iz antihrvatske propagande. Gdje moramo u žarište te politike staviti ubojstvo Brune Bušića i slučaj Zvonka Bušića. A zašto je ubijen Bruno Bušić 1978. u Parizu i zašto je Zvonko Bušić oteo putnički zrakoplov u SAD-u? Ma zbog HOS-a! Zbog istine o HOS-u. Istine, kojom manipulira „Demokratski svijet“ „slobodnih medija“. Čemu je dokaz, upravo slučaj Zvonko Bušić. „U demokratskom SAD-u, u slobodnom mediju“, Hrvat ne može pisati o diktaturi u svojoj državi. Pa mora otimati putnički zrakoplov da bi bacao letke po gradu. I za vrijeme urušavanja te diktature, kada se stvaraju uvjeti za demokraciju, za slobodne izbore, kada je propagandni sustav još diktatorski, kada Hrvatima prijeti najavljeni genocid od susjeda s istoka, za obranu od tog genocida, diktatorski propagandni režim instalira svoju obranu od genocida. Instalira onu političku stranku na kojoj je stvarao program genocida, kao alibi tom genocidu, na lažima o NDH. Da bi mogli reći kako se od srpskog genocida brani „ustaška genocidnost“. Dok je HSP pun medija, HDZ (Tuđman) je u ilegali. U nekoj baraci osniva stranku. Zato mladi Hrvati hrle u HOS, braniti Hrvatsku.

Dakle, sve je do propagande, taktike, strategije i interesa. Sa ciljem, da se od hrvatske, navodno, izabrane vlasti potvrdi laži o NDH. A to se dobije, kada se kaže da HOS iz Domovinskog rata nije ustaški. Uostalom, kada i SDP (Željko Sabo) sudjeluje u ovoj kampanji, čini li to zbog pomirbe ili podjele Hrvata?

Kad uspoređujem ovaj slučaj s komemoracijama na Bleiburgu, odnosno, zabranom komemoracije na Bleiburgu, tu vidim veliku razliku. Dok se zbog osoba u crnoj odjeći, komemoracija na Bleiburgu zabranila, nasuprot toj zabrani, kao da se sada Hrvate tjera u „ustaški tor“, u tor lažnog ustaštva? Pa imamo fenomen „ja nisam pravi ustaša, ja sam lažni ustaša“. Uzgred rečeno, danas su zapovjednici HOS-a miljenici „Bošnjaka“.

U kontekstu toga, sjetimo se kako je Most došao na vlast – obećanjem otvaranja arhiva. Budući da stalno tražim neke stvari koje mene interesiraju, stalno lutam po nekim portalima i TV programima. Tako na jednom portalu naiđem na slijedeće od Borisa Dežulovića. Najnovija Dežulovićeva kolumna u Novostima je bolesno opasna. “Više se slova napisalo o nevinim žrtvama oko pojasa Gaze, više se zbog njih suza prolilo i kletvi bacilo, više se u Hrvatskoj za ova tri tjedna bogova opsovalo i prijateljstava razvrglo zbog zločina HAMAS-a i Izraelske vojske nego zbog stravično jednakih zločina Hrvatske vojske u svih dvadeset osam godina od Oluje do danas“, napisao je on. Sigurno je Boris doznao da netko negdje piše kako je HAMAS od Srba naučio koristi civile kao taoce u ratu. Pa ovako brani Srbe, ovakvim lažima o Hrvatskoj vojsci. Očito, budući da se radi o poznatim činjenicama… slučaj Struge, tjeranje Hrvata u minsko polje u Lovasu, te korištenje pripadnika mirovnih snaga kao taoca, to se mora neutralizirati ovakvim lažima o Hrvatskoj vojsci. Pa imamo paušal protiv činjenica. Očito, u pitanju je velika trauma i sramota. Pa se Dežulović ovako brani i tješi, sebe i svoje pričom o „stravično

jednakim zločinima Hrvatske vojske“. Kao Miljenko Jergović. Koji u Jutarnjem kaže: Prije su Židovi u NDH morali ponijeti žutu traku nego u Trećem Reichu“. A nakon srpskog svećenika Jovana Ćulibrka, kod Romana Bolkovića u emisiji 1 na 1 – Ivo Goldstein!

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

“Istoričari” i nostalgičari protiv hrvatskoga jezika

HF

Ide u Crkvu, a radi protiv kršćana

HF

Knjiga Zorana Tomaša o srpskom koncentracijskom logoru u Bileći

hrvatski-fokus

Most ne spaja, nego ucjenjuje

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više