Hrvatski Fokus
Znanost

“Transformacija našeg svijeta: Agenda za održivi razvoj – 2030.”

Žele da ključne odluke za sudbinu svijeta donose elitne skupine ‘stručnjaka iz UN-a, WHO-a ili Svjetskog ekonomskog foruma

 

Nedavno sam bio u New Yorku, gdje je održano 78. zasjedanje Opće skupštine UN-a. Summit u New Yorku sazvan je na pola roka za provedbu Agende 2030 kako bi se procijenio napredak u provedbi pretpostavljenih ciljeva. Polazište za razgovore bilo je izvješće koje je pokazalo da će sadašnjim tempom promjena do 2030. biti ostvareno samo 12 % svih zadanih ciljeva.

Prije 8 godina, u rujnu 2015. godine, čelnici zemalja članica UN-a potpisali su dokument „Transformacija našeg svijeta: Agenda za održivi razvoj – 2030”, koji je uključivao 17 ciljeva održivog razvoja i 169 povezanih aktivnosti.

Sada su čelnici diljem svijeta odobrili ubrzanje provedbe ciljeva održivog razvoja sadržanih u Agendi 2030, kao što su borba protiv gladi i siromaštva, briga za naše zdravlje i kvalitetu života, dobro obrazovanje, rodna ravnopravnost, čista voda, inovativne industrije, mir, pravda i partnerstvo, kako bi „svi mogli ostvariti svoj puni potencijal i tjelesno, mentalno i emocionalno blagostanje”. Kao i obično, iza utopijskih slogana o sveopćoj sreći i blagostanju kriju se radikalne ideologije i napadi na život, obitelj, naša temeljna prava i slobode, te suverenitet nacionalnih vlada.

Kao dio Agende 2030, svjetski čelnici planiraju implementirati Rodno transformativno obrazovanje za djecu, univerzalni pristup „seksualnom i reproduktivnom zdravlju“ u kojem žele omogućiti abortus u svakom kutku svijeta, kao i cenzuru i digitalnu nadzor pod krinkom borbe protiv dezinformacija i „govora mržnje“.

U izvješću se podsjeća da je Agenda 2030 sistemski program. Stoga je potrebno provesti svih 17 ciljeva i 169 zadataka, koji se dotiču gotovo svih područja ljudskog života, a svijet sada mora promijeniti kurs kako bi „prješao s retorike na djelovanje“. Glavni tajnik UN-a očekuje od nacionalnih vlada da ubrzaju svoje energetske, prehrambene, digitalne i društvene transformacije. Oni trebaju preoblikovati nacionalne proračune kako bi integrirali ciljeve održivog razvoja i uzeli u obzir pitanja ravnopravnosti spolova u svakom području.

Na summitu je također usvojena „Deklaracija o jačanju međunarodne koordinacije odgovora na pandemiju“ bez presedana. Glavni direktor WHO-a nazvao je ovaj događaj „povijesnim“, predstavnik Svjetske banke zahtijevao je od zemalja da ispune svoje obveze za uspostavu „pandemijskog fonda“, a bivša premijerka Novog Zelanda i sadašnja predstavnica UN-a za pripravnost na pandemiju Helen Clark upozorila je delegate uz riječi „pandemijski virusi neće čekati dok diplomati ne postignu dogovor“.

Glavni tajnik UN-a zatražio je potvrdu „Platforme za hitne slučajeve“, koja će u slučaju nadolazećih pandemija ili gospodarskih kriza moći donositi najvažnije odluke s dalekosežnim gospodarskim, društvenim i političkim posljedicama u ime svih zemalja svijeta bez konzultacija sa svim vladama. Dovoljni su predstavnici izabranih vlada. To je samo jedan od zahtjeva pogurane reforme UN-a, koja pod krinkom poboljšanja neučinkovite organizacije ima za cilj opremiti UN instrumentima dubljeg globalnog upravljanja. Njihovo prihvaćanje bila bi katastrofa za zemlje koje štite živote, obitelji i slobodu svojih građana.

Budu li ključne odluke za sudbinu svijeta donosile elitne skupine „stručnjaka“ iz UN-a, WHO-a ili Svjetskog ekonomskog foruma, naše će vlade postati fasade, a državne vlasti izabrane u demokratskim procedurama samo će provoditi preporuke „stručnjaka“ koji ne snose odgovornost za vlastite postupke odluke i nad kojima nemamo kontrolu.

U planu je i ubrzanje digitalizacije svijeta te implementacija umjetne inteligencije. Globalisti su zabrinuti da je tijekom prošle pandemije nedostajalo globalnog „integriteta informacija“ na internetu, što je rezultiralo pojavom previše „dezinformacija o pandemiji COVID-19“, „sadržaja poricanja klimatskih promjena“ i „govora mržnje“ na internetu. Stoga žele razviti UN-ov Kodeks ponašanja o integritetu informacija na digitalnim platformama, koji će pridonijeti strožoj kontroli medija.

Žele promicati ravnopravnost spolova na svim razinama političkog i gospodarskog odlučivanja, ubrzati „ekonomsku uključenost“ žena, kao i promicati ravnopravnost spolova i osigurati univerzalni pristup „seksualnom i reproduktivnom zdravlju“ – odnosno pobačaju i kontracepciji. Izvješće također poziva na ulaganje u uključivu digitalnu infrastrukturu koja će povećati pristup žena informacijama o uslugama „reproduktivnog zdravlja“.

Reforma globalne financijske arhitekture ima za cilj dati dodatne ovlasti Međunarodnom monetarnom fondu za poboljšanje sustava globalnog gospodarskog upravljanja. Nacionalne vlade također će izdvojiti ukupno više od 500 milijardi USD za provedbu Agende 2030, a deklaracija koju su potpisali sudionici poziva zemlje da brzo uplate obećanih 100 milijardi USD u Klimatski fond.

Izvješće uključuje iznenađujući koncept: „Prava Majke Zemlje“. Iz tog razloga u borbi protiv klimatskih promjena moramo ograničiti industrijsku proizvodnju i potrošnju, eliminirati fosilna goriva i prijeći na obnovljive izvore energije, jer ljudi su samo jedna od mnogih vrsta koje žive na Zemlji. Glavni tajnik UN-a želio bi potpuno izbaciti iz upotrebe ugljen u svijetu.

Prioriteti Agende 2030 uvode se vrlo brzo na niže zakonske razine. Europska unija već je zabranila registraciju automobila s unutarnjim izgaranjem od 2035. godine, priprema propise za kažnjavanje poduzetnika koji ne ograniče dovoljno svoj „negativni utjecaj na klimu“ te je naredila državama da ograniče prava vlasnika starih automobila s unutarnjim izgaranjem.

Krajnje je vrijeme da se suprotstavite tim planovima. Još nije kasno.

Ne dajte globalistima moć nad vama.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite nas financijski pritiskom na gumb ispod:

Podržavam!

Jerzy Kvaśniewski

Povezane objave

Usjevi dobiveni tehnikom mutageneze

HF

Genetski modificirani komarci i Zika virus (1)

HF

Promišljanja o provjerama tehnologičnosti proizvoda

HF

Znanstveni skup o Vladimiru Varićaku

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više