Hrvatski Fokus
Kultura

Iznimno zanimanje publike za opsežnu izložbu slikara Mladena Žunjića

Beskrajna odanost koloru slikara njegova je osobitost

 

Slikar Mladen Žunjić, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor niza zanimljivih i izazovnih ciklusa ulja i akrila na platnima velikog formata, energični zagovaratelj  žestokog, eksplozivnog kolora, prije stanovitog vremena predstavio se javnosti u Galeriji Kvart, na prvome katu  Westgate Shopping Centra opsežnom izložbom svojih djela. Izložba je otvorena do desetoga rujna ove godine od 10 do 21 sat.

Pomalo iznenađujuće djeluje značajan broj posjetitelja na Žunjićevoj izložbi, kontinuirano prisutnih od samoga otvaranja. No, mora se reći, potvrditi kako je opus ovoga umjetnika privlačan javnosti, eruptivni kolorizam i slobodno realizirani apstraktni motivi djeluju impresivno i seriozno i naravno dekorativno, što nije nevažno.

Izrazito veliki volumen ove galerije omogućuje posjetiteljima nesmetano neposredno komuniciranje s izloženim slikama, sagledavanje u različitim pozicijama.

Žunjić je izvrsno odabrao  slike, ulja i akrile iz pojedinih ciklusa i objedinio ih u jedinstvenu artističku cjelinu, osebujnu i nadahnutu.

Raznolikost brojnih Žunjićevih ciklusa i ovdje dolazi do punog izražaja. Mnogostrukost interesa slikara vidljivi su na svakoj slici.

Beskrajna odanost koloru slikara Mladena Žunjića njegova je osobitost, uz odlučno njegovanje nefigurativnog tajanstvenog svijeta motiva.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Odjek moga krika

hrvatski-fokus

Apstraktni ciklus Davorina Radića

HF

Biciklist i biciklisti

HF

A onda dođeš ti…

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više