Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– U aferi Mreža nema ni HDZ-a ni nikoga iz HDZ-a.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a, Jutarnji list

– Želio bih naglasiti da je Zaklada Billa i Melinde Gates financirala velik dio mojih istraživanja i putovanja, s ukupno više od 5 milijuna dolara, jer su vjerovali u to što radim i na tome sam im neizmjerno zahvalan… i s Melindom i Billom Gatesom sanjam svijet u kojem djeca i trudnice neće umirati”

Igor Rudan, britansko-hrvatski komunikolog, Večernji list, 16. III. 2016., https://www.vecernji.hr/lifestyle/igor-rudan-s-melindom-i-billom-gatesom-sanjam-svijet-u-kojem-djeca-i-trudnice-nece-umirati-1068605

– Moja Vlada u niti jednom trenutku nije pogriješila u pitanju Agrokora, jer smo u svakom trenutku radili u korist ekonomije.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, Večernji list

– Izraelska cionistička konstrukcija mefistofelskim metodama i upornošću vodi čitav svijet prema ambisu, palestinski narod neizrecivoj patnji i istrjebljenju. Većina cionista nisu Židovi nego britanski i američki fundamentalistički evangelisti.

Esad Duraković, militantni bošnjački akademik, Slobodna Bosna

– Još od vremena Johna Kennedyja američke vlasti strahuju da bi Moskva mogla iskoristiti svoje ogromne prirodne resurse za promicanje političkih interesa. Ovo stajalište uglavnom još uvijek ima sâm Joe Biden i njegovi jastrebovi savjetnici, uključujući državnog tajnika Anthonyja Blinkena, savjetnika za nacionalnu sigurnost Jakea Sullivana i Victoriju Nuland, koja je nedavno postala broj dva u ministarstvu vanjske politike.

Seymour Hersh, američki novinar i dobitnik Pulitzerove nagrade, Modern Diplomacy, Croativ

TVRDNJE

– Izvršitelj Vicko Krstulović – orač, u ime vandalske, kanibalske vlasti. Cijela je Hrvatska jedna velika grobnica, Slovenija, BiH također, nad od Britanaca izručenim zarobljenicima yu-okupator i lokalne sluge iživljavali su se sve do juga Makedonije.
Enrico Palazzo, https://iks-portal.info/…/8330-brozovi-zlocini-na…

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=320754280721185&set=p.320754280721185&type=3

 – Homeinijeva islamska revolucija pokazala je da šerijatska država nije srednjovjekovni anakronizam i prazne saonice razularenih muslimanskih fanatika, te da je ostvariva i pred moćnom Amerikom. Nenad Kecmanović, kolumnist beogradske Politike

– Isti mediji koji su nas svakodnevno terorizirali s vijestima da je Rusija poražena, a Putin mrtav ili smrtno bolestan, sada agresivno šire beznađe o Ukrajini, koja navodno nema nikakvih šansi za pobjedu. Svjetska javnost je saznala i da je Ukrajini ranije zabranjeno uspostavljanje mira s Rusijom i to intervencijom bivšeg britanskog premijera Johnsona. Dakle, skoro dvije godine traje ta ratna klaonica ljudi, koju su naši političari poticali i uzvikom Slava Ukrajini, koji odavno više nitko ne izgovara. Sve je bila farsa, prijevara, osim smrti koje su stvarne, ali to je najmanje briga one koji su sve ovo i zakuhali.

Marin Vlahovic, https://www.facebook.com/marin.vlahovic.9

– Hrvat Nikola Bronzović upravo je novoimenovani argentinski ministar poljoprivrede. U vladi predsjednika Mileia Bronzović je čak 11. imenovani dužnosnik hrvatskog podrijetla. Jesmo li svjesni koji potencijal leži u iseljenoj hrvatskoj zajednici? Nije li to glavni razlog zbog čega je svojedobno nenarodni režim jednog klauna iseljenu hrvatsku sveo na sramotna tri zastupnika. Koji, u pravilu, nemaju nikakve veze sa iseljeništvom, tu su tek kao nijemi podizači ruku i ‘popunitelji’ HDZ-ove saborske kvote. Na žalost, današnji vladajući režim baštinik je istih vrijednosti kao i onaj koji je počinio taj krimen, a netko se našalio kako u vladi predsjednika Mileia ima više istinskih Hrvata nego u Plenkovićevoj.

Ivica Granić, https://www.facebook.com/ivica.granic.58

– U toj općoj politikantskoj psihozi nisam mogao ni ja ostati ravnodušan, te sam napisao i u Hrvatskom Dnevniku niz članaka, u kojim sam dokazivao, da je glavno vrelo antagonizma u tome, što su Srbi etnički tuđi rasni elemenat, koji po geopolitičkom svom položaju pripadaju različitim kulturnim područjima, te nikada nisu imali zajedničke povijesti, vjere i kulturnog života, a ta borba, koja se vodi pred našim očima, jest borba vlaških došljaka protiv autohtonog žiteljstva Bosne, koje je oduvijek bilo samo hrvatsko. Ti su članci štampani, dakako anonimno, i kao posebna brošura pod naslovom Hrvatska Bosna, a učinak im je bio taj, da je ‘onima tamo’ upravo stao dah od nemoćnog gnjeva. Svoju su žuč sasuli na nepoznatog pisca, ali uza sve nastojanje da ga pronađu, nije im uspjelo.

Ćiro Truhelka, hrvatski arheolog, povjesničar i povjesničar umjetnosti u djelu Hrvatska BosnaMi i “oni tamo” iz 1907. godine

– Fortenova je dužna koliko je bila kao kad sam ja upravljao, a tvrtka je uništena, uništena industrija. Oni su danas bankrot i zašto ne prave stečaj. Oni trebaju noćas napraviti stečaj.

Ivica Todorić, vlasnik Agrokora na N1 TV

– Ideja o obnovljivim izvorima energije kao o mogućem potencijalu koji može zadovoljiti sve potrebe čovječanstva je smiješna, ridikulozna, suluda i prepuna laži. Za jedan električni automobil koji se zapali potrebno je 17.000 litara vode da se ugasi i koji odnose nekoliko kilograma štetnih materijala. Kamo? U našu zemlju. Pa koga oni to maltretiraju?

Mislav Kolakušić, hrvatski europarlamentarac, https://www.facebook.com/reel/1000610434319705

– Srbi su narod željan rata, svađe i pljačke.

Jedan bizantski pisac ovo je zapisao

GOVOR MRŽNJE

– Slabo obrazovani seljaci uvjeravaju javnost da kuga nije nešto zbog čega treba pretjerano brinuti.

Robert Bajruši, vjerni jugonostalgičarski sin na radu u Jutarnjem listu

– ‘Zaboravljena’ utakmica Italije i Hrvatske iz 1942. je jedina u kojoj su se reprezentacije dviju fašističkih režima sastale za vrijeme Drugoga svjetskoga rata. Odigrana je u Genovi, na stadionu Luigi Ferraris s početkom u 15.45 sati, a zanimljivost je kako su reprezentaciju tadašnje NDH činili samo igrači Građanskog: Urch, Brozović, Dubac, Lechner, Jazbinšek, Kokotović, Cimermančić, Wölfl, Lešnik, Antolković i Pleše

Podnaslov članka Tomislava Dasovića, novinara Večernjega lista, https://www.vecernji.hr/sport/utakmica-za-vrijeme-drugog-svjetskog-rata-za-ndh-su-u-fasistickom-dvoboju-igrali-samo-purgeri-1730273

– Više se slova napisalo o nevinim žrtvama oko Pojasa Gaze, više se zbog njih suza prolilo i kletvi bacilo, više se u Hrvatskoj za ova tri tjedna bogova opsovalo i prijateljstava razvrglo zbog zločina Hamasa i izraelske vojske nego zbog stravično jednakih zločina Hrvatske vojske u svih dvadeset osam godina od Oluje do danas.

Boris Dežulović, kosovski potomak u Pupovčevim velikosrpskom Novostima, portalnovosti.com/o-hrvatskoj-empatologiji

JUGONOSTALGIJA

– Ne, ti čudaci koji su upali u Sabor nisu nikakvi bizarni marginalci. Jednog dana mogli bi i voditi ovu državu! Svinjarije se nastavljaju. U Saboru smo slušali jahače luđačkih antiznanstvenih teorija…

Robert Bajruši, vjerni jugonostalgičarski sin na radu u Jutarnjem listu, jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ne-ti-cudaci-koji-su-upali-u-sabor-nisu-nikakvi-bizarni-marginalci-jednog-dana-mogli-bi-i-voditi-ovu-drzavu-

– Hrvatska je dakle u elitnom razredu Lige nacija sljedeće godine smještena u prvi pot zajedno sa Španjolskom, Italijom i Nizozemskom, što znači da s njima ne može međusobno igrati u skupini. Ali ju u teoriji može zapasti skupina smrti koja bi uključivala Portugal, Francusku i Srbiju.

Urednički članak, K. I., na portalu Dnevno.hr, https://www.dnevno.hr/sport/promjena-u-ligi-nacija-hrvatska-medu-elitom-prijeti-joj-skupina-smrti-sa-srbijom-2280692/

– Utakmica za vrijeme Drugog svjetskog rata: Za NDH su u fašističkom dvoboju igrali samo purgeri

Naslov članka Tomislava Dasovića, novinara Večernjega lista, https://www.vecernji.hr/sport/utakmica-za-vrijeme-drugog-svjetskog-rata-za-ndh-su-u-fasistickom-dvoboju-igrali-samo-purgeri-1730273

– Nacionalne manjine prihvaćaju zakon ako se odvija sukladno Ustavu koji kaže da je Hrvatska Republika Hrvata i pripadnika nacionalnih manjina. Postoje određene odredbe koje nisu do kraja jasne što izaziva svojevrsnu strjepnju kod nacionalnih manjina.

Furio Radin, saborski zastupnik iz Kluba zastupnika nacionalnih manjina protivi se odredbi Ustava u kojem stoji da je u Hrvatskoj u službenoj upotrebi hrvatski jezik i latinično pismo, Telegram

BLA-BLA

– Određivanje cijena ugljika u Hrvatskoj već je dovelo do smanjenja emisija CO2 za 43 posto, a proširuje se i sustav trgovanja emisijama stakleničkih plinova na sektore prometa i građevinarstva.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade u svom govoru na UN-ovoj 28. konferenciji u Dubaju o klimatskim promjenama 

BOLJŠEVIZAM

 – U travnju 2000. godine Barišić preuzima Dinamo nakon niza godina u kojima je klub vodio dr. Franjo Tuđman. Vraćeno je ime Dinamo, BBB su stali uz klub. No, vrlo brzo se pokazalo da Barišić ne može voditi uspješno klub.

Igor Flak, novinar Sport kluba

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Klaus Schwab se pojavio kao važnija figura od Isusa Krista u sadašnjoj eri jer Isus želi spasiti duše, a Schwab razumije da nam je potrebno manje duša.

Papa Franjo podržava globalizacijskoga uništavatelja čovječanstva

– Biti Irac je više od salutiranja trobojnici i udaranja u prsa.

Leo Varadlar, irski premijer homoseksualac minimalizira teroristički napad nožem muslimanskog useljenika iz Alžira na peteročlanu irsku obitelj, Index

– Emisije stakleničkih plinova nastavljaju rasti, a nužno je da se smanjuju. Prvi put u povijesti čovječanstva, 17. studenoga, prijeđena je simbolična granica globalnog zatopljenja od 2°C od početka industrijske ere što se, ne tako davno, činilo nezamislivim. To je jasno upozorenje da svijet mora učiniti mnogo više na suzbijanju klimatskih promjena. Međutim, čini se upravo suprotno. Polovica kumulativnih emisija CO2 u posljednja dva stoljeća emitirana je u posljednja tri desetljeća i nastavlja rasti. Moramo učiniti sve kako bismo izbjegli katastrofalni scenarij.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade u svom govoru na UN-ovoj 28. konferenciji u Dubaju o klimatskim promjenama

HRVATSKI JEZIK

– Nije bilo puno zgoditaka ovih DVAJU (hrv. dviju) momčadi.

Kristijan Šivak, reporter Arene sport

– Zaboravljena utakmica Italije i Hrvatske iz 1942. je jedina u kojoj su se reprezentacije DVIJU (hrv. dvaju) fašističkih režima sastale za vrijeme Drugoga svjetskoga rata.

Tomislav Dasović, novinar Večernjega lista, https://www.vecernji.hr/sport/utakmica-za-vrijeme-drugog-svjetskog-rata-za-ndh-su-u-fasistickom-dvoboju-igrali-samo-purgeri-1730273

– VANDALSKI ČIN KOJIM JE RAZBIJENA GROBNA PLOČA PRIJAVLJEN JE POLICIJI KOJA JE NAPRAVILA UVIĐAJ I NAPRAVILA ZAPISNIK. (hrv. Vandalski čin u kojem je razbijena nadgrobna ploča prijavljen je policiji koja je obavila očevid i sačinila zapisnik).

K. I., novinar Dnevno.hr, https://www.dnevno.hr/sport/bivsem-reprezentativcu-jugoslavije-divljacki-razbili-grobno-mjesto-2276215/ 

– HEKTIČAN (hrv. užurban) ritam na svim FRONTOVIMA (hrv. frontama).

Tomislav Krasnec, novinar Večernjega lista, 23. IX. 2014., https://www.vecernji.hr/vijesti/tudman-je-bio-kralj-daytona-a-milosevic-je-trazio-jastoge-iz-mainea-962765

IZMIŠLJENA BOŠNJAČKA POVIJEST

Od početka osmanske vladavine gotovo redovno do kraja 17. stoljeća sve domaće bošnjačko stanovništvo, bez obzira na stalešku pripadnost, sudjeluje u vojnim pohodima Osmanlija, a naročito u obrani državnih granica. Sudjelovanje seljaka Bošnjaka u osmanskoj vojnoj službi dovodi do njihovog oslobođenja (muafijet) od različitih materijalnih obveza prema državi. Vojna obveza učvršćuje i kod seljaka Bošnjaka svijest o njihovom posebnom položaju u Carstvu, za čiju su obranu bezbroj puta žrtvovali živote i imetke. Položaj Bosne kao zemlje na granici (ćenaru) Osmanskog Carstva istovremeno je snažno jačao kod domaćeg bošnjačkog stanovništva osjećaj pripadnosti islamu, njegovoj  političkoj zajednici i civilizaciji.

A. Z., nepoznati autor na sarajevskom portalu Stav, stav.ba/vijest/kako-su-bosnjaci-dobrovoljno-prihvatili-islam-i-postali-snazan-oslonac-osmanske-vlasti/19563?fbclid=IwAR0yWKYjcJPqB0wj3Z80MYg2D4WnR1HByIANg4xrTb_OaJanz_KTF6DJJoU

– Kada je Stjepan Kotromanić 1326. godine pravoslavni Hum pripojio Bosni, Bosna i Hercegovina je prvi put stvorena kao vjerski šarolik i jedinstven politički prostor zbog svojih unutarnjih prijepora. Kotromanić je bio kolebljiv u vjerskom izražavanju, podržavao je raskol Crkve bosanske, a iz pragmatičnih razloga prešao je iz pravoslavaca u katolike. Zamolio je Papu da pošalje školovane katoličke svećenike jer je želio dati ozbiljan pečat bosanskoj narodnoj vjeri. Pokopan je u Visokom u franjevačkom samostanu 1353. godine, a naslijedio ga je njegov nećak, posljednji poznati ban, a kasnije i prvi kralj, Tvrtko I., čiji se spomenik danas također nalazi u Sarajevu, upravo na području nekadašnje Vrhbosne (Sarajevo nije od jučer, njegove izvore tražimo u srednjovjekovnoj Vrhbosni s utvrđenim gradom Hodidjedom, koji je uz Brodac i Trgovište bio naseljen stalnim stanovništvom ukorijenjenim u ovom našem jeziku.

Dr. Kemal Dizdarević, sarajevski neurokirurg i priučeni bošnjački povjesničar, Dnevni avaz, Sarajevo, avaz.ba/vijesti/bih/853289/dr-kemal-dizdarevic-tvrtko-nije-imao-problem-sa-srbljem-njegovi-interesi-su-bili-dalmacija-sjeverna-hrvatska-i-slavonija

KOMENTARI

– No i dalje ostaje pitanje, Čemu ovaj članak? Jer ako je do posipanja pepelom, zašto se ne posipa recimo Italija? Švedska? Finska? Francuska? Austrija…? Hrvati su u toj “mašini” bili sitan kotačić koji je mislio, u velikoj većini, da im je to jedina šansa za samostalnu državu… Najmanje ih je zanimalo rasno pitanje i slične gluposti. Jesu krivo procijenili stanje? Jesu! Ali i danas Milanović krivo procjenjuje Putinovu Rusiju, a slavite ga. Jel vi uopće živite u realnosti?

Seurat, https://www.vecernji.hr/sport/utakmica-za-vrijeme-drugog-svjetskog-rata-za-ndh-su-u-fasistickom-dvoboju-igrali-samo-purgeri-1730273

– NDH nije bila fašistička zemlja!!! Kada krenete od te istine, stići će oslobođenje!

Postojani, https://www.vecernji.hr/sport/utakmica-za-vrijeme-drugog-svjetskog-rata-za-ndh-su-u-fasistickom-dvoboju-igrali-samo-purgeri-1730273

– Pročitam “napad na državu” i mislim si, ajd napokon da netko progovori… i onda skužim da je mislio na prosvjede, a ne na muslimana radikala koji mrzi sve europsko i zapadno.

neki profil, https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/irski-premijer-ocekujemo-jos-nasilja-na-ulicama-ali-policija-ce-biti-spremna/2515306.aspx 

– Tako ti je to kad ganjaš raznolikost i toleriraš toleranciju i imaš premijera koji ne pripada tvom narodu, a sigurno je postao premijer jer je imati premijera stranca moderno. Lijepo ste sakrili ove vijesti iz Irske pod EU-om. Europa se budi.

Mrtva Mačka, https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/irski-premijer-ocekujemo-jos-nasilja-na-ulicama-ali-policija-ce-biti-spremna/2515306.aspx 

– Znači da se novac iz iz hrvatskog proračuna slobodno može krasti.

Marijan Kalčić, https://www.telegram.hr/politika-kriminal/najbizarniji-istup-dosad-umjesto-na-one-koji-su-zamracili-novac-premijer-bjesni-na-telegram-i-prijeti-europskim-istraziteljima/ 

– Jel to uglađeni briselac europske istražitelje nazvao kravama…?

Miroslav Jurišić, https://www.telegram.hr/politika-kriminal/najbizarniji-istup-dosad-umjesto-na-one-koji-su-zamracili-novac-premijer-bjesni-na-telegram-i-prijeti-europskim-istraziteljima/ 

– Znači ako sam dobro shvatio, krivi su ovi što inzistiraju da su ukradeni europski novci jer su zapravo ukradeni hrvatski novci?! Znači sa je sve u redu!

Marijan Lujo, https://www.telegram.hr/politika-kriminal/najbizarniji-istup-dosad-umjesto-na-one-koji-su-zamracili-novac-premijer-bjesni-na-telegram-i-prijeti-europskim-istraziteljima/ 

– Ministrica je u kriminalu po nalogu premijera i za njegov interes, kao i uostalom i drugi ministri. Nema šanse da je ministrica samostalno, svojom odlukom, isplatila skoro 20 milijuna kuna Geodetskom fakultetu, uz premijera koji sve kontrolira i odobrava. Nije čudno što ga hvata nervoza, čak i strah?

Tonci Puovic, https://www.telegram.hr/politika-kriminal/najbizarniji-istup-dosad-umjesto-na-one-koji-su-zamracili-novac-premijer-bjesni-na-telegram-i-prijeti-europskim-istraziteljima/ 

PODSJEĆANJE

 – Prastara civilizacija, velika, bogata i moćna država, Iran je ostao i nastavio raditi u Bosni za svoj račun. Ubojice Nedžada Ugljena i Joze Leutara, visokih policijskih dužnosnika sa zapadnim vezama, nikada nisu otkrivene, ali je prepoznat rukopis iranske tajne službe VEVAK. Konačno, nekoliko godina nakon rata, otkriven je iranski (anti)teroristički kamp na Pogorelici kod Sarajeva, kojim su upravljali Hasan Čengić i Bakir Alispahić, prva dva čovjeka Alijine paralelne linije moći u vojnim i policijskim redovima.

Nenad Kecmanović, kolumnist beogradske Politike

– Vesna Pusić navodi da je njezin stric (ujak) Vuk Anđelinović bio „ugledni antifašist i partizanski liječnik”. Njegov antifašizam za mene uopće nije sporan, premda bi se mogli upitati zašto se je on partizanima priključio tek 3. rujna 1943., dakle svega nekoliko dana prije talijanske kapitulacije. Međutim, njegov antifašizam mogao je biti sporan njegovu ocu Danku koji je, kako piše u prije navedenom zborniku, surađivao s talijanskim fašističkim okupatorom i njegovim četničkim pomagačima.

Vice Vukojević, hrvatski uznik i političar o „časnoj obitelji“ Vesne Pusić, Hrvatski tjednik, http://hms.ba/vice-vukojevic-o-casnoj-obitelji-vesne-pusic/

PRIJETNJA

 – Iran je spreman pomoći Bosni i Hercegovini u slučaju problema.

Abuzar Ebrahimi Torkaman, veleposlanik Islamske Republike u Sarajevu, Politika, Beograd

– Propaganda o “bošnjačkom radikalizmu” nije ništa drugo već crtanje mete na čelo svakom pripadniku bošnjačkog naroda koji ne želi da bude rob u vlastitoj domovini, svakom onom Bošnjaku koji misli da ima pravo da uživa u slobodama koje su zagarantirane svakom Europljaninu i Amerikancu. Ako se dopusti normalizacija takvog narativa, danas-sutra će i samo postojanje Bošnjaka biti čin radikalizma.

Mustafa Drnišlić, pseudonim bošnjačko-islamističkog unitarističkog komentatora na militanstnom portalu Stav

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više