Hrvatski Fokus
Gledišta

Sto jedan Bošnjak, Bunjevac, Šokac i drugi Hrvat iz Vojvodine

DSHV je politička organizacija vojvođanskih Hrvata koja zastupa interese Hrvata u Vojvodini (Bunjevaca, Šokaca i drugih Hrvata u Vojvodini!

 

Na veličanstvenoj završnoj konvenciji koalicije TOMISLAV ŽIGMANOV – UJEDINJENI ZA PRAVDU – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI, USAME ZUKORLIĆ – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA (lista br. 8 za pokrajinske izbore) (9. prosinca 2023. godine) u bunjevačko kolo u Subotici skupio se ravno sto jedan Bošnjak, Bunjevac, Šokac i drugi Hrvat iz Vojvodine (skr.: BOBUŠIDHIV) da se “hrabro” i “ustrajno” bore “da infrastruktura i komunalne usluge u općinama i gradovima u Vojvodini u kojima žive Hrvati budu suvremene, dostupne i dostojne napretka”, kako je to lijepo i elokventno rekla Renata Kuruc iz Sonte (držimo je za riječ).

Tako će se tri Hrvata iz Banata, jedan bračni par i jedan Zlatko iz Srijema, jedan Zoran iz Sombora, jedan Željko iz Monoštora, jedna Renata iz Sonte i jedan Dario iz Vajske, te pride jedan Dragan iz Brčkog Petrovca (?!) boriti za dobrobit Šokaca u Vojvodini, dok će Bošnjaci iz Sandžaka i Bunjevci (dahrvati) iz Subotice i okolice to činiti za sebe i sve druge Hrvate u Vojvodini! (vidjeti: https://www.facebook.com/dshvhrvatskastrankauvojvodini/?locale=sr_RS)

Aferim!

Konačno smo saznali i da dvojni lik Darko živi u Beočinu, pa je sada jasno da Darko Baštovanović radi u Beogradu kao specijalni savjetnik u srbijanskom ministarstvu za ljudska i manjinska prava, a Darko Goranov (udat Mlinko) u Subotici kao međunarodni tajnik Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Subotice.

Evo kompletnog spiska za Hrvate u Vojvodini brižnih BOBUŠIDHIV-ovaca:

 1. Tomislav Žigmanov                           19. Matilda Pelhe
 2. Goran Kaurić                                        20. Slaven Dulić
 3. Renata Kuruc          21.Tome Vojnić Mijatov
 4. Binasa Sokolović                                22. Ajnur Toplica
 5. Dario Bošnjak         23. Irena Vojnić Hajduk
 6. Marica Stantić           24. Antun Lulić
 7. Ninoslav Radak           25. Helena Štrbo
 8. Josipa Vojnić Tunić          26. Željko Šeremešić
 9. Zlatko Načev          27. Tomislav Stipić
 10. Mladen Petreš            28. Antonija Rudić
 11. Emin Čaušević                 29. Petronela Skenderović
 12. Zoran Čota           30. Aleksandar Lakatuš
 13. Ivan Tumbas          31. Tomislav Brkljača
 14. Marijan Čović              32. Krunoslav Đaković
 15. Nataša Stipančević                33. Snežana Đaković
 16. Dragan Dražić             34. Darko Baštovanović
 17. Nikola Pavlić            (35. Darko Goranov, vidjeti
 18. Mira Tumbas njegov facebook profil)

        Ako ste ikada čuli za više od jednog lika sa ovog spiska (bilo koga osim Žigmanova) smatrajte se velikim znalcem političke scene u hrvatskoj manjinskoj zajednici u Vojvodini, ali ako niste s njim(a) ili ne mislite kao on(i) nemate se pravo, ne samo u Vojvodini već i u cijeloj Srbiji, uopće zvati, a kamoli osjećati Hrvatom!!!

        O tom i svemu drugom kada su u pitanju preostalih 39.107 Hrvata u Republici Srbiji odlučuje Tomislav Žigmanov, a ovi “znameniti hrvatski” političari automatski dižu ruke “za” za sve što on kaže! (Pročitati knjigu: Sergej Gurijev i Danijel Trajsman: Spin diktatori, Arhipelag, Beograd, 2023.)

Branimir Miroslav Tomlekin

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Za Šešelja sam ustaša, što Žigmanov prihvaća, iako sam za njega četnik

hrvatski-fokus

Niti trećina srpske manjine ne glasuje

HF

Sedam godina je prošlo, a oni po staromu

hrvatski-fokus

“Predsjednik” i “Vijeće”

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više